Бензин и дизел пак надолу, поевтиняха с 5 стотинки за седмица

Най-евтините горива са в Габрово, Сливен и Хасково
Обновена: 28 ное 2018 18:14 | 28 ное 2018 16:00, Красимир Ангелов
75
Бензин и дизел пак надолу, поевтиняха с 5 стотинки за седмица
Снимка: Pixels

Продължава тенденцията от последните няколко седмици за спад в цените на горивата, сочи проверка на Dnes.bg в специализирания сайт fuelo.net.

Още по темата

След като в края на октомври бензин и дизел достигнаха цената от 2,50 лева за литър и това изкара на протест жителите на много от големите ни градове, от началото на ноември цените плавно поеха надолу.

Причината за поевтиняването стана спадът на цената на нефта в световен мащаб.

Само за последната седмица най-масовият бензин А 95 е загубил 5 стотинки от цената си за литър и вече се продава средно за страната на цена от 2,07 лева, като на доста бензиностанции той може да се намери дори под 2 лева.

Дизелът също поевтиня средно с 4 стотинки за последните 7 дни и се търгува на цена от 2.30 лева за литър.

Данните сочат, че само за последния месец бензинът е поевтинял с 0,31 лв./л,  а дизеловото гориво - 0,12 лв./л, с тенденция на поевтиняване.

Цената на пропан-бутанът също е по-ниска спрямо месец назад, като е паднала с 5 стотинки до 1,04 средно за литър.

Областите Габрово, Хасково и Сливен са лидери при местата с най-евтини горива. Габровци, които на шега са известни със своята спестовност, в момента зареждат бензин на средни цени от 2,04 лева за литър и дизел на 2,27 лева. Подобни са цените в Сливен и Хасково.

Най-скъпите области за зареждане на гориво са Враца, Благоевград, Разград и Видин. Жителите на най-северозападната област зареждат бензин за 2,09 лв./л, а дизел – за 2,32 лв./л.

В столицата София цените са близо до средните за страната - 2,08 лв./л бензин и 2,30 лв./л дизел.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
4
 
11
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 5 години
Само Марешки продава по 1.9 , и то защото има регистрирани Данъчни Складове които не са под Контртола на Горанов . И Марешки вкарва гориво от Гърция .
40
4
 
37
 
! Отговори
Шменти-капели преди 5 години
На борсата петрола е надолу 25% а на бензиностанцията 5 стотинкиЛукоил ни граби и ни се смее на акълаПроклет да е Костов!
39
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
герб се уплашиха и пуснаха малко кайша, ама след нова година дупа да му е яко на българина ако не изхвърли гроб зад борда!
38
8
 
10
 
! Отговори
Долна офтса преди 5 години
Браво, пак ще пусна за греб
37
3
 
15
 
! Отговори
ал куропаткин преди 5 години
виц на деня:бензина взел да пада и не мое се запре
36
1
 
19
 
! Отговори
Факт преди 5 години
До АнонименНе е проблемът в акциза,той все пак влиза гарантирано в държавната хазна и освен това е по-малък от повечето европейски!Проблемът е в свръхпечалбите,които влизат в джобчето на "честните" частници.
35
6
 
12
 
! Отговори
КОЛЮ САЛКЪМА преди 5 години
АКЦИЗ ДДС И КРАЙНО ДДС ТРОЕН ДАНЪК ВЪРХУ ЦЕНАТА ПЛАЩА РОБЪТ ВИНАГИ ДДС...БОГАТАШЕНА ТЕГЛИ ДДС ОТ АНТИНАРОДНАТА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ....ДО ПРЕДИ 30Г БЕШЕ НАРОДНА !!!!!!
34
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Махнвте акциза и това е... Писна ми вече - акцизи? Що?. Държавен монопол? Що?
33
5
 
19
 
! Отговори
Мда преди 5 години
Горивата в България не са фатално скъпи!Те са ОБИДНО скъпи!Т.е. измамни.
32
6
 
12
 
! Отговори
ПРОАМЕРИКАНСКИ ПРЕЗИ преди 5 години
ПРОАМЕРИКАНСКИЯ ПРЕЗИДЕНТ ДНЕС ОТ ПОЛША ОБВИНИ РУСИЯ В НАРУШАВАНЕ НА МЕЖДУНАРОДНОТО ПРАВО НА НАТОВЕЦА ЯСНО ЛИ МУ Е КАКВО ОЗНАЧАВА ДЪРЖАВНА ГРАНИЦА??????ТОВА ДА НЕ ВИЕ Е БЪЛГАРИЯ РАЗГРАДЕН ДВОР ДА ПРЕМИНАВАТ АРАБИ И ДА КЛЕПАТЕ КАТО ПРЕМИНАВАТ В НОРМАЛНИТЕ ДЪРЖАВИ СЕ СТРЕЛЯ НА МЕСО.
31
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако сборуваме намаленията отразени в днес.бг то вече мисля , че на всеки литър бензин зареден от мен бензиностанцията ми дължи 20-30 ст. То всики ден отразявате все намаления от по 5-10 ст , а ние зареждащите все не попадаме на тези бензиностанции.
30
5
 
11
 
! Отговори
Браво - протестерите преди 5 години
Протестите и жалбите бяха чути от крал Салман, цар Путин и президента Тръмп , съответно тези последните смъкнаха цените на световния нефт надолу - с 31 ст/лт само за месец. Ако протестите продължат само още 4 месеца ще видим цени от 1.05 лв лт за бензина и 1.15 лв за нафтата. Да са живи и здрави пернишките винкели- най-яките протестери.
29
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Един приятел преди време без малко да окъка двигателя. Наляха му бензин, двигателят не го хареса, отидохме на сервиз, източиха бензина. Имаше цвят на рядка п и к н я. Нямаше синкаво. Запалихме го трудно и като изгоря остана локвичка вода на пода. Писаха ги по вестниците и сега пак си продават, няма грижи.
28
2
 
21
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
А 95 ПРИ БЕНЗИНОСТАНЦИИТЕ НА ЕДИН ДЕПУТАТ Е 1.89 ЛВ.
27
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ТираджияАбсолютно така ще стане.
26
1
 
44
 
! Отговори
Тираджия преди 5 години
На бас че ако хвърлим дизелите газта ще стане два лева. Те само дебнат какво потребява народа за да го увеличат. Не са и чували за печалба чрез ниска цена и голям оборот. МАФИЯ!
25
3
 
10
 
! Отговори
до 29 преди 5 години
До ...Защото дизеловите коли по-лесно се повреждат от горивото и там не могат да го разреждат твърде с каквото се сетиш. Бензиновите - кучета ги яли.
24
2
 
18
 
! Отговори
... преди 5 години
Пак питам и отговор не търся. Защо дизелът е с 20+ стотинки по- скъп от бензина?
23
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
0.05 лв., а аз симислех че ще е поне 0.45 лв. надолу, жалко.., нищо не печеля
22
1
 
21
 
! Отговори
Тираджия до 25 преди 5 години
Значи от което продаваме повече, го продаваме по скъпо? Бг пазарна логика а? Иначе което не върви и то скъпо защото не е рентабилно да го доставим.. Евала