Протест в София за свобода на вярата в България

Ако проектозаконът се приеме, ще се атакува в Страсбург
Обновена: 2 дек 2018 17:59 | 2 дек 2018 17:43, Анисия Иванова
62
Протест в София за свобода на вярата в България
Снимка: БТА

За четвърта поредна неделя в София и други градове на страната се проведоха протести с искане за свобода на вярата у нас.

В столицата недоволните отново се събраха пред Народното събрание и поискаха проектозаконът за вероизповеданията да не бъде приет.

Още по темата


С промените в него се дискриминират малките вероизповедания в страната и наред с това според промените статут на официална религия у нас получава не само православието, но и исляма, коментираха протестиращите.

За поредна неделя те припомниха, че протестът им не е политически и не е насочен срещу управляващите. Но категорично заявиха, че настояват да се защити демокрацията и държавата да не се меси във вярата. С новия проектозакон това се нарушава, заявиха говорителите на митинга.

Вярващите обявиха още, че ако управляващите не се вслушат в исканията им, те ще потърсят правата си и пред съда в Страсбург.

 


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
5
 
6
 
! Отговори
men преди 1 година
мормони ли морони ли са, нема какво да търсят тука. проповедниците им да виснат по стълбовете. същото и с отчетата от саудитска арапия. а като свършим с тези юроди ше разчистим и нашата черква че там какви паплачи са се намърдали....
39
6
 
6
 
! Отговори
не извъртайте преди 1 година
да забранят тайните общества,където елита членува,свобода на вярата в Бога в България не изопачавайте не сме за ислям и мормони,и масони,и секти ереси извън Библията аман от глупави ереси,фолк,чалги,разврат,хомосексуаюизъм,смешение това е лошо,не сме за някакви секти,които са извън Православието,Библията,не сме фашисти
38
1
 
5
 
! Отговори
гост6 преди 1 година
до:34
С тези думи си за ЗАТВОР.Ако има държавни органи да се самосезират,как така ще" требиш"заради различно вероизповедание? ЗАТВОР!
37
1
 
4
 
! Отговори
необвързана фаза преди 1 година
масонството ,,орден на тамплиерите,, е грешно ,,изповедание,, нема четем коран,заради газ
36
7
 
10
 
! Отговори
И аз съм против! преди 1 година
Рязаната религия да се забрани, както Япония!
35
3
 
23
 
! Отговори
Без такива! преди 1 година
Та под етикета "малки вероизповедания" да пробутат и сектите, зад които стоят определени интереси, нямащи нищо общо с религията!
34
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Momcheta, ako ne iztrebime rezniacite dnes, utre shte imame dvoina rabota! Mnogo barzo se plodiat tezi hlebarki
33
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Burzum
Ами не ви знам коИ сте, вече нищо не знам - кой кум кой сват. Като стане въпрос за религия хората изведнъж престават да са братя - стават най - върли врагове. И нямат нищо против да се гърмят и избиват в името на някой си бог. А доколкото знам вярата учи че бог е любов. Дали? И за кой бог става дума? Ето още един въпрос Бог не е ли един за всички хора? Явно не. Извинявай но как да вярвам? Всичко е едно огромно противоречие, което един умен човек трудно би приел.
32
2
 
13
 
! Отговори
Жо преди 1 година
ОТ КОМЕНТАРИТЕ разбрах, че много хора не правят разлика между РЕЛИГИЯ и ВЯРА.
Много хора не знаят, че вярващите в Христос се наричат ХРИСТИЯНИ. В света, най-многобройни християни са католиците, след тях са протестантите и православните.
Протестите са против забраната на финансирането на български църкви от чужбина. В същото време България финансира свои църкви и манастири в чужбина.
Какво ще стане, ако и другите държави реципрочно забранят нашето финансиране в техните страни?
31
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 27
Ти не ме разбираш явно.Като казвам въпросът е друг имам предвид това-че зад всяка религия стоят хора които чрез нея искат да влияят да богатеят и да постигат някакви недобри цели.В днешно време религиите се ползват точно за това да не говорим за разните му там секти.Те са пълна аномалия абсолютна еманация на човешката психопатия.И това се прикрива с някаква си вяра.Но хората както виждаш са склонни да вярват на какво ли не.Защо не на добре организирана секта?
30
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Събират се в неделя, пред НС. Ма гениално. Ма как не сме се сетили?!?

Да се съберат и на осмък 32-ри пред къщата на арменския поп!
29
6
 
1
 
! Отговори
Burzum преди 1 година
Само не разбрах кой сме ние?А иначе религиозните мака.ци не заслужават да живеят ......рано или късно тия овце подкрепят злото .....религията е ЗЛО, изконечно, от момента на първия по добър бог.....
28
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В София вече само протести за глупости и в подкрепа на секти ще се организират от НПО-тата. Те са доволни от цената на горивата, от заплатите, от всичко. Само да не им пречат на свободата на сектите и веганизъма.
27
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
по принцип никой нищо не го бърка въпросът е друг.
.
Е как нали за това е протестът, че освен християнството държавата се ангажира да подкрепя и други религии които имат достатъчно голям брой последователи. Протестиращите не искат други.
26
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Burzum
Тъй де тъй, много ми е интересно защо непрекъснато говорите за унищожение за убийства и отмъщение... Такива ли са хората религиозни? Или хората по вашему религиозни? И искате да станете официална религия? Хиляди пъти - НЕ!
25
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Коледа, Великден са почивни дни, нали? Сватба, погребение, кръщене - в църквата.
.
Прочети повечко за да разбереш от къде идва коледата. Опитай да се ожениш без да минеш през гражданското. Както и да те заровят само с попско опело.
24
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 22
по принцип никой нищо не го бърка въпросът е друг - тук не става дума само за вяра а за нещо зад нея. Бъди така любезен и не се прави на ***. Или пък кой знае, може да си много религиозен и много ***. сам реши за себе си.
23
9
 
2
 
! Отговори
Burzum преди 1 година
Съберете ги ,затворете ги в дома на бога и ги запалете.....ако го има той ще ги спаси....
22
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Интересно тези християни какво ги бърка, че има хора които изповядват други религии!
21
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До гостО
Въобще мюсюлманите нямат никакво основание да искат каквото и да е въз основа на религията си. Има си светски училища в които те могат да получат необходимото образование а вярата им остава само за тяхно лично ползване - ако искат нека вярват. Няма тука да се определяме и разделяме на религиозен принцип. За това говорех преди малко. Това го има само в най - ретроградните и изостанали извън съвремието държави. Ние уж не сме от тях ама някой много иска да станем щото така му изнася.