Протест в София за свобода на вярата в България

Ако проектозаконът се приеме, ще се атакува в Страсбург
Обновена: 2 дек 2018 17:59 | 2 дек 2018 17:43, Анисия Иванова
62
Протест в София за свобода на вярата в България
Снимка: БТА

За четвърта поредна неделя в София и други градове на страната се проведоха протести с искане за свобода на вярата у нас.

В столицата недоволните отново се събраха пред Народното събрание и поискаха проектозаконът за вероизповеданията да не бъде приет.

Още по темата


С промените в него се дискриминират малките вероизповедания в страната и наред с това според промените статут на официална религия у нас получава не само православието, но и исляма, коментираха протестиращите.

За поредна неделя те припомниха, че протестът им не е политически и не е насочен срещу управляващите. Но категорично заявиха, че настояват да се защити демокрацията и държавата да не се меси във вярата. С новия проектозакон това се нарушава, заявиха говорителите на митинга.

Вярващите обявиха още, че ако управляващите не се вслушат в исканията им, те ще потърсят правата си и пред съда в Страсбург.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Събират се в неделя, пред НС. *** гениално. *** как не сме се сетили?!?Да се съберат и на осмък 32-ри пред къщата на арменския поп!
29
6
 
1
 
! Отговори
Burzum преди 5 години
Само не разбрах кой сме ние?А иначе религиозните мака.ци не заслужават да живеят ......рано или късно тия овце подкрепят злото .....религията е ЗЛО, изконечно, от момента на първия по добър бог.....
28
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В София вече само протести за глупости и в подкрепа на секти ще се организират от НПО-тата. Те са доволни от цената на горивата, от заплатите, от всичко. Само да не им пречат на свободата на сектите и веганизъма.
27
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
по принцип никой нищо не го бърка въпросът е друг..Е как нали за това е протестът, че освен християнството държавата се ангажира да подкрепя и други религии които имат достатъчно голям брой последователи. Протестиращите не искат други.
26
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Burzum Тъй де тъй, много ми е интересно защо непрекъснато говорите за унищожение за убийства и отмъщение... Такива ли са хората религиозни? Или хората по вашему религиозни? И искате да станете официална религия? Хиляди пъти - НЕ!
25
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Коледа, Великден са почивни дни, нали? Сватба, погребение, кръщене - в църквата. .Прочети повечко за да разбереш от къде идва коледата. Опитай да се ожениш без да минеш през гражданското. Както и да те заровят само с попско опело.
24
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 22 по принцип никой нищо не го бърка въпросът е друг - тук не става дума само за вяра а за нещо зад нея. Бъди така любезен и не се прави на ***. Или пък кой знае, може да си много религиозен и много ***. сам реши за себе си.
23
9
 
2
 
! Отговори
Burzum преди 5 години
Съберете ги ,затворете ги в дома на бога и ги запалете.....ако го има той ще ги спаси....
22
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Интересно тези християни какво ги бърка, че има хора които изповядват други религии!
21
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До гостОВъобще мюсюлманите нямат никакво основание да искат каквото и да е въз основа на религията си. Има си светски училища в които те могат да получат необходимото образование а вярата им остава само за тяхно лично ползване - ако искат нека вярват. Няма тука да се определяме и разделяме на религиозен принцип. За това говорех преди малко. Това го има само в най - ретроградните и изостанали извън съвремието държави. Ние уж не сме от тях ама някой много иска да станем щото така му изнася.
20
5
 
4
 
! Отговори
до 16 преди 5 години
Не е така, не си прав. Малко хора се замислят и го осъзнават, но всичките ни нрави, морални порядки, норми на поведение, дори законите на страната са определени от религията - в нашия случай християнството. В една мюсюлманска страна може да те осъдят, защото се целуваш на улицата, а може и да имаш до 4 жени. Кога са ни официалните празници - Коледа, Великден са почивни дни, нали? Сватба, погребение, кръщене - в църквата. Украсяваш елха и боядисваш яйца всяка година. Ислямът няма нищо общо с нас.
19
7
 
10
 
! Отговори
Гошо преди 5 години
Всички религии в същността си, са създадени за глупави хора, които се уповават на някакви несъществуващи бежества в моменти в които трябва да проявят сила на характера. Да не говорим, че църквите отдавна са се превърнали в помйини ями на разврат и алчност. Прекалено много свободи имате бе, време е за забрани, всичко е циклично в крайна сметка. Строгост, наказания, страх от закона и железни правила за всички, само това ще спаси съдбата на белия човек.
18
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе в Турция лукът поскъпна и стана 3лири килото вие ни занимавате тука с протести на някакви фантасти.
17
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонимеН 15Ето ти пак оплювка! какво месиш тука КТБ бе? Какво общо има с темата? И след тази изцепка въобще трябва ли да продължавам да се занимавам с тебе? като си решил да плюеш и да изглеждаш сериозен се подготвяй по - добре. Иначе е смешно.
16
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
вижте отдавна религиите не са това, което са били за хората от миналите векове.Сега те са по - скоро форма за самоопределение и най -вече средство за власт и влияние - най - гадното от всички подобни средства защото потискат най -вече ума, не само тялото.Във вярата има много положителни неща но те отдавна се удавиха в това, за което ви говоря.А и честно казано религиите са ретроградни тоест извън днешния живот. Не искам религия да ме определя, но като цяло хората не желаят да се разделят с тях
15
10
 
8
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
И ТОЗИ ЗАКОН В ПОЛЗА НА ТУРЦИТЕ И ИСЛЯМА Е ПРИЕТ С ГЛАСОВЕТЕ НА ГЕРБ!!!БОРИСОВ И ДОГАН СА БИЛИ ВИНАГИ ЗАЕДНО ! ЗАЕДНО ФАЛИРАХА КТБ! ОРЕШАРСКИ КАЗА, ЧЕ ЩЕ Я ОЗДРАВИ И НАЦИОНАЛИЗИРА!
14
3
 
12
 
! Отговори
бай ганю преди 5 години
вяра ли?със сигурност % -та на вярващите изтински християни у нас не е повече от 10% а иначе се кичим със кръстове и плюем по другите вероизповедания без дори да сме изтински вярващи ежедневно следващи 10-те божии правилаайде не се праскайте на много големи или изобщо че сте християни от давна се ръководим в живота от други ценности и сме Не-вярващи
13
13
 
5
 
! Отговори
гост6 преди 5 години
до:12 Европа живее с Исляма отдавна,а такива като теб нямат място никъде,не Европа ,не Африка...стой си в планината при козите,където ти е мястото.
12
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Isliama van ot Evropa!
11
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Любопитно е да се направи изследване колко от лицата, приписващи се към православното християнство са наясно за разликите между католицизма и православието, между католицизма и евангелистките църкви и въобще доколко християнството им е външна поза про форма или има някакво небитово съдържание.Християнството е свързано с книги, които следва да се изучават, а на практика държавата възпрепятства изучаването не религиите и абдикира от важна в световен мащаб форма на пропаганда.