Сигнали в Helpbook: Лошо осветление, паркиране...

И още: Опасен подлез на улица "Оборище" в София
20 дек 2018 17:00,
4
Сигнали в Helpbook: Лошо осветление, паркиране...
Снимка: Helpbook.info

В платформата на Helpbook.info гневен потребител ни сигнализира за проблем, който от месеци е неглижиран от Община Радомир.

"На 17 юли тази година подадох сигнал до община Радомир за лошото улично осветление в с. Долна Диканя. В определения двумесечен срок за вземане на решение по сигнала, уточнен в чл. 121 на Административнопроцесуалния кодекс, не последва никаква реакция от страна на общинската институция. Повторно пуснах сигнал със същите оплаквания на 24.09. и отново не беше обърнато никакво внимание от страна на компетентните власти", пише до Helpbook недоволния потребител.

Става ясно, че въпреки това  мерки за подобряване на осветлението не са взети, а решаването на проблема става все по-належащо.

"Община Радомир си позволява да не спазва определения срок в АПК и да не обръща внимание на сигнали за нередности. Обръщам внимание на общината, че съгласно йерахията на нормативните актове кодексите имат същия нормативен ранг, както и законите. Очаквам община Радомир да се задейства и да отстрани проблема с осветлението в Долна Диканя!".

В следващия сигнал възмутен гражданин описва обстановката около тазгодишния Немски коледен базар в София: разбит асфалт, дупки пълни с вода, непочистен сняг, киша, разхвърляни кашони и дъски както и невероятно високи цени. Потребителят пита: "Кога ще се научим да правим нещата както трябва?! Давате терен за базар - предайте го в приличен вид! Поставете условия - да се поддържа чисто, подредено; цените да отговарят на стандарта ни; качеството да е както в Германия!".

Бе получен и сигнал за опасен подлез, намиращ се на ул. Оборище и бул. Ситняково. След изграждане на покривни конструкции над стълбите, явно не е помислено за осветлението. Разбитите стълби допълват опасната обстановка, а авторът на сигнала се опасява, че е само въпрос на време да стане беля.

Завършваме обзора със сигнал за поредният заснет нарушител в район "Възраждане". Проблемът е предизвикан от системно паркиране на един и същи автомобил между тревната зона, тротоара и пешеходна зона. Според закона се допуска паркиране на моторни превозни средства с максимална маса до 2,5 тона върху тротоарите, само на определените от собствениците на пътя или администрацията места, успоредно на оста на пътя, ако откъм страната на сградите остава разстояние най-малко 2 метра за преминаване на пешеходци. От изпратените снимки е видно, че част от тези правила не са спазени.

Това са само малка част от постъпилите сигнали при нас. Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook!

Платформата ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе всички се оплакват, но и всички правят какво ти искат
1
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
като ти пречи къде паркира, сложи един камък на предният капак. 99% от случаите не паркират отново там. В другият 1% слагаш камъка после на шофьорското място, сами се сещате как при затворени прозорци.