Паднахме под 7 млн., оставки, убийства... Какво ни завеща 2018-та?

И каква ще бъде новата 2019?
Обновена: 1 яну 2019 19:51 | 1 яну 2019 13:00, Нели Христова
325

През 2018 година поредица от събития белязаха живота на българите. Bulgaria ON AIR припомня какво разтресе държавата и какво наследство ни оставят отминалите 12 месеца.

На  29 юни в 14 часа и седем минути, калкулаторът на ООН отчете, че населението на българия е паднало под 7 милиона души. Факт, който свидетелства за демографската криза, която ни грози. Броячът отчете, че сме се стопили до 6 милиона 999 хиляди 999 души.

През 2018 година  не липдваха и оставки. Вицепремиерът Валери Симеонов напусна "Дондуков" 1 и се върна в Народното събрание. Това стана след като срещу него в продължение на месец протестираха майките на децата с увреждания.

Трима министри – Ивайло Московски на транспорта, Валентин Радев на вътрешните работи и Николай Нанков на регионалното развитие също се простиха с постовете си, след като автобусна катастрофа край Своге, отне живота на 20 души.

Министрите Теменужка Петкова и Бисер Петков поискаха да се оттеглят, но Бойко Борисов ги върна отново на работа.

А в края на годината започна акция олигарх, която прати зад решетките семейство Баневи, а Арабаджиеви се издирват от Интерпол.

За жалост имаше и убийства, извършени като по сценарии за холивудски трилър. През 2018 г. две големи катастрофи ни потопиха в скръб, но и извадиха наяве проблемите и корупционните схеми в живота ни. Добра или лоша, тя вече си отива. За 2019 г. нека да си пожелаем повече добри новини.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


325
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
181
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нека благодарим на корумпираната мутра, напред другари от герб!
180
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На цивилизованият свят му е през цивилизацията колко са станали някакви си нецивилизовани диваци.
179
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Докато прАзнувАли други булките им и-Али. Хахаха
178
0
 
28
 
! Отговори
Реално сме 4.5 милио преди 5 години
Доста по малко сме и това е благодарение на геноцида над българския народ! Три са факторите за изтреблението ни,първия е политическата ни върхушка,която ни язди и ! Втория фактор са псевдо бизнесмените ,комунисти и мутри от прехода! Трета причина *********на хорицата в малките градове и села! Ако тези три проблема се разрешат,България ще бъде благоденстваща държава!!!
177
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Еми ще паднем на 7мил, като ставате емигранти да миетее чаши и да се правите на много богати по празници в България :))) Над 2 милиона са извън бг.
176
16
 
17
 
! Отговори
Български КОВРИ преди 5 години
По-долна пасмина от българите в чужбина няма!!
175
3
 
19
 
! Отговори
Мнение преди 5 години
И два милиона да останат в БГ, докато има такива нагли управляващи, ще продължаваме да намаляваме! Какво им дреме на тях, ако джобовете им продължават да са пълни, и има какво да крадят? Терминал 2 работи- уверете се сами !!!
174
13
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
2018 беше от най успешните в живота ми $$$$$$ а 2019 ще е още по успешнаПо3драви на всички клошове в БГ, и тази година няма да стигнете по далеч от панелната килия защото родения да пълзи не може да лети! Които е способен да успява в БГ кат мен, го може и в Западна Европа, и на другия край на света Ав$ тралия, доказано от личен опит, дано разберете някой ден защо сте лузари и дано тоя ден дойде 2019 защото when you change the way you look at things, the things you look at changeПоздрав отСидни
173
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На него/тя Емигранти или Имигранти са виновни. Обаче той/тя пускаше бюлетините.
172
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Емигрантите ти виновни!Теб някой върза ли те да стоиш тук?Утре ще кажеш Имигрантите са виновни!Никога ТИ!
171
4
 
8
 
! Отговори
Нищо ви нема, бе преди 5 години
ХОДЕТЕ ПРИ ТАТО, ТАМ Е ПЪЛЕН,СОЦИАЛИЗЪМ.КЪВ Е ПРОБЛЕМА?
170
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Таз година под 7, догодина под 6.
169
11
 
11
 
! Отговори
Мин.Раб.Заплата преди 5 години
Минималната работна заплата в Б-я от 2019г. е 560лв.Мин.раб. заплата в Русия от 2019г. е 11280 рубли = 283лв.
168
6
 
2
 
! Отговори
Му 34 преди 5 години
Я стига сте виели на умрело! Много сме си добре даже, знаете ли в турция каква страшна лучена криза се вихри, кило лук е станал 3 пробити лири, а един лев е десет лири. Дори оня ден 180 турци протестираха в 16 милионен Истанбул срещу високите цени! Това е страшно много беден народ, цели 180 души. А при нас еврото не е мръднало, все си е лев и 95.
167
10
 
22
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 5 години
БГ нацията няма да я бъде, щото чака само на готово! *** се блещи на масата само като се опиянчи и се прави на страшен петко само пред жени, деца и дърти баби! *** е свикнал от онова време да го дундуркат до към 30-40 годин, да смуче от на баба и дедо пенсиите и от на мама и тате бурканите в мазето! Жените пък търсят упраен зет, да има два три апартамента на големия град, да изкарва по една магарешка талига пари за да не работят хахахаха Мързелива оскотяла нация, само по фланга гледа!!!
166
3
 
13
 
! Отговори
Животното666 преди 5 години
Не съм правил секс от известно време. А с Българка никога за всичките ми 30 години. Не знам това дали ме прави специален или специално прокажен, но сега ги гледам с какви ходят и трябва да се преобразувам на някакъв показен да може да крачи с мене в мола гордо хахаха дрешки фитнесче това онова.. неам не мога да преглътна унижението да се гиздя за кокона, за да мога да излизам добре с нея в инстаграм и фейсбук, че да ми пусне и заради това си стоя чекист, но чекист с неопетнена гордост!
165
1
 
19
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 5 години
Хахаха, какви 7 милиона ви гонят бе?! Ааа да, бях забравил че в абсурдистан и мъртвите се броят...няма да идват зян я по време на избори! Реално, живото население на БГ не е повече от 5 милиона и нещо! За 7 и над 6 милиона ви омайват медиите, за да може да излизат сметките по време на избори!
164
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 171 Ха,ха, проблема не е в мъжете,а в тези кокони които не искат ,да раждат!Секса за бг -жени е само за удоволствие ,не за възпройзводство!
163
1
 
0
 
! Отговори
Животното666 преди 5 години
Ама в БГ наистина се оперира като племе от алтайските степи! Това че ние даваме право на американците да идват тук а те не ни дават там, не е аргумент за тях. Те нямат нужда от нас, ние не сме важни, тежки, заплашителни или икономически значими. Те не са съседно племе и не ги е срам какво си мислим за тях. Няма да дойдат скоро да поискат зимнина ако нещо се прецака.. отказват защото могат и защото сме проблем повече отколкото сме им плюс.
162
6
 
7
 
! Отговори
тя преди 5 години
С тояги и ритници трябва да изгоним всички в т н нар Събрание, Стига са яли , пили и веселили на гърба ни !