Войводиново – гореща точка. Протестът не секва! А сега накъде?

Очаква се днес в селото да шестват и военнослужещи
Обновена: 11 яну 2019 14:05 | 11 яну 2019 12:30, Джесика Вълчева
208

9618 гледания   |  Още видео

Конфликтът в ромската махала във Войводиново се задълбочава, а събарянето на къщи продължава. Днес се очаква освен жители, на протест да излязат и военнослужещи.

Причината за всичко това е случая с пребития в пловдивското село 33-годишен командос. Мъжът беше нападнат от двама роми, а това породи напрежение в селото, където бяха изпратени жандармеристи и полиция.

Започна събаряне на незаконните постройки на жителите на ромската махала по настояване на местните. Освен това, хората настояват и за тежки присъди за двамата братя, нападнали командоса.

Още по темата

Днес се очаква и военнослужещи да излязат на протест в подкрепа на своя колега. Междувременно пък ромски организации заявиха, че хората от етноса от цяла Европа са готови да защитят ромите от махалата във Войводиново.

"Световната ромска организация e готова да подкрепи ромите в България заради случилото се в пловдивското село. Не може един министър на отбраната да говори по начин, който създава напрежение сред отделни етнически групи в страната. Вдигна се твърде много шум заради един битов скандал", коментира пред Bulgaria ON AIR комисарят на ромите в България и вицепрезидент на Световната ромска организация Петко Тончев.

Председателят на БНС-НД Боян Расате пък отбеляза, че Красимир Каракачанов дълго време е сменял политическите полюси и затова е напълно безразличен към думите му.

"Какво казва той или негоподобните няма никакво значение. Факт е обаче, че в България се върви активно към гражданска война. Ако днес това се размине във Войводиново, един ден в някое друго населено място ще се стигне до етнически конфликт. Това е видно за всички", отсече той.

И допълни, че това се дължи на невъзможността на българите и ромите да живеят съвместно.


208
Още от Страната
Недостиг на 200 медици в Спешна помощ. Какво правим?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
А ромският терор по селата, а убитите и изнасилени български баби, а ограбените къщи и дворове?! Световната ромска организация защо мълчи???? И дали това се знае от световната общественост или за да не клатим "стабилността" се крие от нашите власти?
16
1
 
58
 
! Отговори
Елемаг преди 1 седмица
Taka e г-н брикет Тончев.Правилно сте забелязал.За това не бива да се вдига шум ако се гътнат на всичките 200 000 незаконните постройки на тая земя.Нали,не бива да има етническо напрежение, в едно просто спазване на закона? :)
15
1
 
43
 
! Отговори
сер преди 1 седмица
Във всички села и градове трябва да почнат да събарят наред гетата и незаконните къщи!!!
14
1
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
"Вдигна се твърде много шум заради един битов скандал", коментира пред Bulgaria ON AIR комисарят на ромите в България и вицепрезидент на Световната ромска организация Петко Тончев."

Тоест ако го пребия тоя, няма да се вдигне много шум?
13
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Конфликта се подстрекава и е добре дошъл за някой -- за Б-я това е зле. Да сбиване е имало --има и съд имало е камери ,който трябва да бъде съден--но и тези който подстрекават постоянно да се вдигнат всички българи срещу всички роми ,та протести на военни та чудо ,какво ще правят ще ходят на групи да ги гонят ли ,в резервати ли ще ги вкарват--по този път по който ги водят тези протестиращи няма да т.ги изкара на добро --държавата да се намеси и да разпръсне тези събрания в които има......елеме
12
1
 
27
 
! Отговори
Шопо преди 1 седмица
Тоя ,дебелия, и той при двете какавиди в кауша !!!
11
3
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Да им се отнемат българските лични карти и гражданство!!! Нека след това да отиват при защитниците си, където искат по света и ромските им НПО - та да поемат отговорността за тях!
10
2
 
41
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 1 седмица
Изходът е един - всички роми с еднопосочни билети за Германия и Франция. Там Меркел и Макарон да им берат грижата.
Западът ги размножи, а сега ние да страдаме от това.
Няма да стане !
9
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ако е обикновен човек ,ще има проверки за осигуряване за данък ......
А сега накъде ?? Нали закона е за всички
8
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Аахаха, откъде го изкопахте тоя император на Свещената миризлива империя )))
7
2
 
39
 
! Отговори
Джугашвили преди 1 седмица
Ромите най-напред да се цивилизоват.
После да търсят това и онова.
6
1
 
33
 
! Отговори
българин преди 1 седмица
Очаквам и оставки на мързеливите и неработещи за нас общинари.
5
3
 
29
 
! Отговори
Ха-ха преди 1 седмица
Как накъде? Към следващото село!
4
3
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Значи ромите освен престъпленията си, продължават да заплашват хората и сега накрая шантажират и властта.... Докога ще им дават права без задължения и отговорности??????
3
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Браво цяла армия не може да опази едно село, много приказки и нищо само едни големи лозунги за демокрация и разни шитни. А когато трябва да се свърши някаква работа по опазване живота и имуществото на хората от всякакви терористи и криминали, това е популизъм ?!
2
2
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Изхода е един ромите да се върнат в Индия .
1
0
 
39
 
! Отговори
имало е времена преди 1 седмица
когато военнослужещите са "шествали" с танкове и автомати днес хленчат като бабички и си посипват главата с пепел, най много да облекат някоя "жълта жилетка" ако са много смели...