Войводиново – гореща точка. Протестът не секва! А сега накъде?

Очаква се днес в селото да шестват и военнослужещи
Обновена: 11 яну 2019 14:05 | 11 яну 2019 12:30,
208

Конфликтът в ромската махала във Войводиново се задълбочава, а събарянето на къщи продължава. Днес се очаква освен жители, на протест да излязат и военнослужещи.

Причината за всичко това е случая с пребития в пловдивското село 33-годишен командос. Мъжът беше нападнат от двама роми, а това породи напрежение в селото, където бяха изпратени жандармеристи и полиция.

Започна събаряне на незаконните постройки на жителите на ромската махала по настояване на местните. Освен това, хората настояват и за тежки присъди за двамата братя, нападнали командоса.

Още по темата

Днес се очаква и военнослужещи да излязат на протест в подкрепа на своя колега. Междувременно пък ромски организации заявиха, че хората от етноса от цяла Европа са готови да защитят ромите от махалата във Войводиново.

"Световната ромска организация e готова да подкрепи ромите в България заради случилото се в пловдивското село. Не може един министър на отбраната да говори по начин, който създава напрежение сред отделни етнически групи в страната. Вдигна се твърде много шум заради един битов скандал", коментира пред Bulgaria ON AIR комисарят на ромите в България и вицепрезидент на Световната ромска организация Петко Тончев.

Председателят на БНС-НД Боян Расате пък отбеляза, че Красимир Каракачанов дълго време е сменял политическите полюси и затова е напълно безразличен към думите му.

"Какво казва той или негоподобните няма никакво значение. Факт е обаче, че в България се върви активно към гражданска война. Ако днес това се размине във Войводиново, един ден в някое друго населено място ще се стигне до етнически конфликт. Това е видно за всички", отсече той.

И допълни, че това се дължи на невъзможността на българите и ромите да живеят съвместно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


208
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
34
 
! Отговори
българин преди 5 години
Очаквам и оставки на мързеливите и неработещи за нас общинари.
5
3
 
30
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
Как накъде? Към следващото село!
4
3
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Значи ромите освен престъпленията си, продължават да заплашват хората и сега накрая шантажират и властта.... Докога ще им дават права без задължения и отговорности??????
3
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво цяла армия не може да опази едно село, много приказки и нищо само едни големи лозунги за демокрация и разни шитни. А когато трябва да се свърши някаква работа по опазване живота и имуществото на хората от всякакви терористи и криминали, това е популизъм ?!
2
2
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Изхода е един ромите да се върнат в Индия .
1
0
 
40
 
! Отговори
имало е времена преди 5 години
когато военнослужещите са "шествали" с танкове и автомати днес хленчат като бабички и си посипват главата с пепел, най много да облекат някоя "жълта жилетка" ако са много смели...