Столичаните – повече: Не българска, световна тенденция!

Защо всички са в София, коментират Иво Райчев и Любен Дилов-син
13 яну 2019 11:45, Петя Славова
160
Столичаните – повече: Не българска, световна тенденция!
Снимка: БТА

Софиянците са станали с четвърт милион повече за 10 години, показват официалните данни на ГРАО. Това са хората, регистрирани официално. Ръст на жителите обаче има в почти всички областни градове, без един.

Според най-новите данни в София по лична карта живеят 1 478 045 души. Увеличението им само за година е колкото цял малък град – с 23 000.

Още по темата

Най-голям ръст, освен в столицата, има във Варна, Русе, Кърджали и Благоевград. Според официалната статистика на регионалното министерство за последните 10 години повече хора живеят във всички областни градове. С едно изключение - Ямбол. Там постоянните жители по лична карта са намалели с почти 6 000 души за 10 години.

Софиянците - с четвърт милион повече за 10 години

"Все още нямаме проблема на Атина, където живее почти половината население на цяла Гърция. Но натам сме се запътили", коментира пред Нова тв писателят и сценарист Любен Дилов-син.

Журналистът Иво Райчев пък допусна, че в столицата живеят много повече хора, отколкото показват официалните данни, защото много от жителите нямат адресна регистрация.

"Грешка е, че градът не започна да се развива на изток и на север, а само на юг", каза още Дилов-син.

Според него заселването на все повече хора в града се дължи донякъде на световната тенденция хората да имат повече свободно време, което да запълват с различни забавления. А София предлагала много такива.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


160
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
11
 
! Отговори
Историк преди 5 години
Всичко това е само епизод в световната история, но ние не гледаме от перспективата на вековете, а от перспективата на краткия си мизерен животец и само крякаме като жаби. Къде са многолюдните цивилизации на Акад, Шумер, Вавилон, Египет, Персия, Римската империя - всичко оттече, видоизмени се, флуктуира. ДНЕС е София, след 200-300 години, ако въобще има човечество, София може да е една стара легенда.
10
1
 
28
 
! Отговори
Fake news преди 5 години
Пълни глупости,и аз по лична карта живея в Благоевград, но всъщност съм в Лондон от 8 години
9
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ХА-ХА-ХА !!!Ми никой не ще да живее във вашето село при *** социалисти като тебе.
8
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ХА-ХА-ХА !!!Е и?другарката *** ако вземе властта, колко деца ще си народи?А другарката елена йончева?
7
5
 
18
 
! Отговори
от редакцията преди 5 години
хайде юруш на коментарите предимно от *** започваме поредното разделение на хората с баналната тема тип столица-провинция....хайде да започва големия трафик в сайта ни пишете вие *** явни обиди и нецензурни думи вашия коментар няма да го трием защото сте от сайта ни и пишете с цел разделение на хората и за да пишат и те коментари...значи другите неудобни коментари да ви предупредим че ги трием защото гледаме"свободата на словото"...хайде на поредното разделение столица-провинция юруш!!!
6
4
 
52
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 5 години
Напоследък постоянно ни съобщават колко много се се е увеличило населението на София. Целта е да ни се внуши, че населението на България не намалява драстично, а просто се преселва от малките към големите населени места.Само че истината е съвсем друга. Умрелите няма как да заживеят в София. Тях просто вече ги няма, а на тяхно място те се ражда никой. За безвъзвратно изгубените за България емигранти да не говорим. Не само те, а и поколението им няма да се върне никога тук.
5
4
 
3
 
! Отговори
Чанев преди 5 години
Е, и?
4
21
 
5
 
! Отговори
Софиянец преди 5 години
Предпочитам апартамент около Кремиковци отколкото къща на село с двор и куче отпред.
3
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Типично българска тенденция е да следва световната тенденция, какво се опитват точно да кажат тия двамата ?
2
4
 
40
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 5 години
Тези статистически данни или са много стари, или са брутално манипулирани.Нашето село го пишат с над 300 души при положение, че реално не живеят вече повече от 100.За последните 6 години в селото умряха 120 човека. Имам ги на списък.България се нуждае спешно от реално преброяване, за да се види демографския апокалипсис.
1
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тия данни са изобщо не отразяват реално колко човек живеят в градовете.Според тях Пазарджик бил станал 128 хиляди,като реално е наполовина.Кърджали също.Нй-меродавни са данните на НСИ.А те са ,че в София живеят 1,236 милиона души и увеличението за 10 години е с 76 хиляди.