Столичаните – повече: Не българска, световна тенденция!

Защо всички са в София, коментират Иво Райчев и Любен Дилов-син
13 яну 2019 11:45, Петя Славова
160
Столичаните – повече: Не българска, световна тенденция!
Снимка: БТА

Софиянците са станали с четвърт милион повече за 10 години, показват официалните данни на ГРАО. Това са хората, регистрирани официално. Ръст на жителите обаче има в почти всички областни градове, без един.

Според най-новите данни в София по лична карта живеят 1 478 045 души. Увеличението им само за година е колкото цял малък град – с 23 000.

Още по темата

Най-голям ръст, освен в столицата, има във Варна, Русе, Кърджали и Благоевград. Според официалната статистика на регионалното министерство за последните 10 години повече хора живеят във всички областни градове. С едно изключение - Ямбол. Там постоянните жители по лична карта са намалели с почти 6 000 души за 10 години.

Софиянците - с четвърт милион повече за 10 години

"Все още нямаме проблема на Атина, където живее почти половината население на цяла Гърция. Но натам сме се запътили", коментира пред Нова тв писателят и сценарист Любен Дилов-син.

Журналистът Иво Райчев пък допусна, че в столицата живеят много повече хора, отколкото показват официалните данни, защото много от жителите нямат адресна регистрация.

"Грешка е, че градът не започна да се развива на изток и на север, а само на юг", каза още Дилов-син.

Според него заселването на все повече хора в града се дължи донякъде на световната тенденция хората да имат повече свободно време, което да запълват с различни забавления. А София предлагала много такива.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


160
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
1
 
14
 
! Отговори
???? преди 5 години
Ей, тези закачливи "новини". Делите хората на сини-червени, софиянци-селяни.... Най ви се получава на етноси и религия.
30
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
4 - 5 града у нас се пренаселват, а останалите части от страната се обезлюдяват.
29
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И пловдивчани има в повече.
28
0
 
13
 
! Отговори
Нов преди 5 години
Добрич беше 130 000, а сега официално е 84 000
27
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Населението на България е не повече от 6,7 милиона.И намалява всяка година с по 70-80 хиляди.Дори и в София умрелите са повече от новородените.Подобни статии се публикуват от брокерската мафия,за да си кажат хората,че в София има много хора затова и жилищата поскъпват.Ама според доклад на Световната банка 25 процента от жилищата в София са необитаеми.
26
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Шопите са полумонголоиди,остатъци от нашествията на печенегите през5-6 век!
25
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тове не е точно така! В Австрия белите се изнасят масово по селата. Виена е пълна с руснаци, турци и друга ***. Така е по-практично! като му дойде времето - всички в Дунава! Само им блокираме магистралите, спираме тока и водата! Сами ще се изнесат:))))))
24
4
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най голямото нещастие на българия е,че преди сто години са направили столица това кално забутано село,населено с брадясали хитри шопя облечени в *** антерии в което основния транспорт до пазаря са били волските каруци!
23
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Водят ни за носа! Отказаха на съпругата ми да си смени постоянния адрес с нов, извън България. Трябвало нотариален акт/договор за наем?!?! И още не занм какви формалности! Само ако направят справка в гранична полиция ще установят, че не е била в БГ с години!!!! И защо ни водят още българи? Икопаха земята за да разберат къде учат децата. Чре посолството. Били сме длъжни да ги пращаме на училище! Ай сиктир, бе! Загрижили се! Мъртви дущи за изборите им трябват, нищо друго!!!!
22
2
 
13
 
! Отговори
Миро преди 5 години
Страшо е, понеже пробеса няма изглед да спре скоро. Виновни са тези които отнеха шанса за работа в селата. Само големите да останан И те остават. Един, двама кулаци и 3-4 работници Всичко друго е в София. Край не се очертава Прииждат като хуни.
21
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И двамата ми синове не са в София - големият от 9 години е в Канада, а малкият от 5 години е в Швеция. Имат семейства и деца там, но продължават да ги водят че са си в София.Не виждам смисъл от тези постоянни лъжи и заблуждаване на населението.Всеки вижда, че България се топи.Младите ако беше много хубаво, нямаше да бягат.
20
16
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Спрях да ходя по заведения, магазини, кино.Дори гледам да не ходя много и по улиците.В метрото нон стоп съм със слушалки.НЕ ИЗДЪРЖАМ ВЕЧЕ НА МЬЙЕКАНЕТО.Имам чувството че не съм в родния си град, а някъде в чужбина.Това е отвратително.
19
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Факе нюз - и ние сме 4 бр. в Австриа, но продължават да ни водят българи!/ Не знам защо??? Нити сме български данъкоплатци, нито гласувам, нито имаме желание за горните две. Формални българи сме. За да угодим на статистиката
18
4
 
16
 
! Отговори
от Дружба-1 преди 5 години
Пред блока ни колите със Софийска регистрация са не повече от 10%
17
6
 
20
 
! Отговори
ФЕЙК НЮЗ преди 5 години
Много от итинските софиянци емигрираха, основно в САЩ, Канада, Австралия и Нова Зеландия. Обаче продължават да ги водят и броят че живеят в София.
16
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Селяни не ви искаме.Ходете си.Съсипахте града ни.Няма вече нито въздух, нито нищо.
15
3
 
9
 
! Отговори
До 7 ХА-ХА-ХА преди 5 години
Явно си много младНаселението на България намаля рязко и драстично през периода 91-94 и 97 години.Сега е повече *** ми-дойди ми.Не е проблем да идеш,но като видиш че без език,ценз,CV и препоръки и местен опит си аутсайдер и тук и там и се връщаш .Който тук е,, мияч" или ,,"копач,вероятноста за нещо добро на запад е нулеваБи ли наел сириец с лош език,фалшива диплома,никакви препоръки и работещ по сирийски.А в София има каква да е работа , без дискриминацияа и си близо до село или малкото градче.Я
14
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защото са комплексирани ***! ( не селяни, а ***!). Но аз съм им много благодарен! Заради тяхното присъствие аз се изнесох на село! Много сте прости, "софянците"!!!!!! Дори не подозирате какъв рай напуснахте! Хайде със здраве!
13
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Но много хубяво в Софето ще знаете!В ***,тесни панелени панелени бункери живота е песен!Цял ден на работа,вечер допълзяваш до панеления затвор..и до сутринта..и после пак същото до откач!Хаха!Ненапразно всички там са олиг0..
12
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нека им!Да си гълтат там финните прахови частици!След 10 години те ще са основното им ядене като няма да има кой да праща буркани с чушки от село!