Спасителната акция в Марково: Мъглата я забавила

15-годишното момче имало шанс да оцелее, ако...
23 яну 2019 22:20,
7

Тази сутрин откриха тялото на 15-годишното дете, което пропадна в ледените води на микроязовира до пловдивското село Марково. То влязло в замръзналия водоем, за да си направи селфи, но ледът се пропукал и то потънало.

Акцията по издирването му започна още вчера и приключи днес сутринта.

Вчера следобед 15-годишното момче от село Първенец влязло в замръзналия водоем. Двамата негови приятели, които го придружавали, останали на брега. При опит за снимка върху замръзналите води, ледът се пропукал и момчето потънало.

Още по темата

"Четири метра и половина е дълбочината, където е потънало момчето", заяви кметът Пламен Кабаков.

Един от неговите приятели веднага се обадил на своята баба, която повикала мъжа си. Той опитва да помогне на детето, като се опитал да го извади с въдица. Сигналът до 112 е подаден по-късно.

"Влезнаха водолази, тъй като снощи към 20 часа падна много гъста мъгла и тя затрудняваше издирвателните работи", обясни още кметът.

Спасителната акция приключи малко преди 10 часа тази сутрин, когато е извадено тялото на 15-годишното момче.

Според ръководител на спасителният екип то е имало шанс да оцелее, ако са били спазени някои правила за оцеляване в такава ситуация.

Водоемът, в който се е случил инцидентът, е напоителен, с площ около 15 декара. Той се намира в усойна местност и ледената му покривка е около 4-5 см. Високите температури през последните дни обаче са довели до изтъняване на леда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Баба си ли е дирил на леда? Така са го възпитали родителите му - кухо поколение, никакви ценности, малко акъл. Сега родителите да платят разноските по спасителната операция.
2
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Един от неговите приятели веднага се обадил на своята баба, която повикала мъжа си. Той опитва да помогне на детето, като се опитал да го извади с въдица. Сигналът до 112 е подаден по-късно. - това обяснява много. Жалко за детето, мир на праха му
1
2
 
10
 
! Отговори
Totenkopf преди 5 години
Опитал да ги извади с въдица??? Трябва да си башка луд!!!