Тийнейджърки бият момиче в Сандански и... "разсеяни" минувачи

Клипът шеметно се разпространява в социалните мрежи
23 яну 2019 14:30,
212
Тийнейджърки бият момиче в Сандански и... "разсеяни" минувачи
Снимка: в. "Монитор"

Клип, който се разпространява в социалните мрежи, скандализира не само Пиринско, но и цяла България.

На видеото се вижда как две тинейджърки свалят на земята трета и я пребиват с юмруци и ритници.

Действието се развива в събота привечер на главната улица в Сандански пред очите на "разсеяни" минувачи, които не само, че не се намесват, но и извръщат погледи настрани.

Около 18 часа в събота 13-годишно момиче тръгнало на среща с по-голямата си сестра в кафене в центъра на Сандански. На оживения площад девойката била пресрещната от други две момичета - на 14 и 15 години, които започнали да я обиждат вулгарно, пише в. "Монитор".

Уплашено, момичето се обадило по телефона на по-голямата си сестра (17 г.), която се намирала в едно от кафенетата наблизо. Каката излязла да посрещне сестра си и директно била нападната от другите 2 момичета.

Първоначално те засипали сестрите с обиди и цинизми, но това им се видяло недостатъчно и започнали да ударят с юмруци по главата 17-годишната. Дърпали я зверски за косата, свалили я на земята и започнали да я ритат по главата.

Малката сестра започнала да крещи за помощ. Още по-потресаващо обаче било безразличието на хората, които отминавали грозната гледка и не се намесили да прекратят насилието. По същото време десетки си пиели спокойно кафето и гледали през прозорците как пребиват дете, без изобщо да се помръднат да ги разтърват.

Бруталната саморазправа има и предистория, в социалните мрежи разбойничките изпращали заплашителни гласови съобщения на по-малката сестра, от рода на: "Мир на праха ти", отправяла и гнусни обиди срещу семейството на сестрите.

По време побоя в събота по-малката сестра се обадила на майка им, която светкавично пристигнала, но побойничките вече ги нямало. Притеснената жена отишла с пострадалите си дъщери в полицията, там буквално започнали да падат кичури с коса от главата на 17-годишната, а не след дълго на момичето му прилошало, докато полицаите я разпитвали. 

Закарано е веднага в болницата, където след скенер и медицински изследвания е приета с комоцио в хирургично отделение.

По данни на запознати със случая побойничките са стари познайнички на полицията, двете са били задържани  заради наркотици. Разбрало се, че едната редовно се опитвала да малтретира вербално малката сестра.

Родителите на потърпевшите деца са пуснали жалби до прокуратурата и са категорични, че ще си търсят правата до последно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


212
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
0
 
32
 
! Отговори
Горан преди 5 години
На преден план избива все повече животинското! Човешкото е някъде много дълбоко погребано! Ужас! Що за тийнейджърки, и тийнейджъри... Абе, то и ние докато растяхме сме се посбивали, но не е било да вика някой за помощ и да не се отзове никой, още по-малко пък да си извръщат главите настрани! Ама, навремето в милицията биеха! И, види се, трябвало е! Па, и нашите ни дармонеха, като си изкарахме за бой!
57
2
 
6
 
! Отговори
Су 34 преди 5 години
То ако трябва и такива като теб ще треперят, както беше май 1989 г.!
56
0
 
35
 
! Отговори
чарли преди 5 години
Ако ги осъдят сега на 15 години затвор,побоищата ще престанат автоматично.Само че ще ги почерпят по кафе,те ще обещаят че няма повече да правят така,и в крайна сметка бития бит,другия знаете какво.
55
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Проблема е в масовото оглупяване на цялата нация, добре че изобщо още има такава
54
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За съжаление във всички прослойки е така - мобинг има и с побоища, и с обиди, и с преследване на жертвата, или просто с мълчалива колективна демонстрация на омраза, която може да продължи с години, да расте и да ескалира. Жертвата обикновено не е направила нищо на насилниците и ги познава само бегло. А на какво са способни малки момичета към други момичета - има убийства, от които и на закоравели престъпници им се изправят косите.
53
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Проблема е в масовото оглупяване на цялата нация, добре че изобщо още има такава.
52
1
 
35
 
! Отговори
Елиз преди 5 години
Мен доста са ме тормозили точно такива момичета, когато ходех на училище.Но нямаше едно време чак такива побоища, но пък вербално какво съм изслушала, не е истина. Жалко е, че родителите нищо не могат да направят за децата, нито пък учителите. А така като гледам, и обществото. На улицата седиш, пребиват те и на никого не му пука.Доста такива новини ще четем и ще коментираме, уви никой нищо няма да направи.Както навярно и на тези момичета ще им се размине.
51
0
 
22
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Народа е оскотял напълно и се самоизбиват. Другите клошове са още по-оскотяли гледат биещите се все едно са прозрачниПС между другото вече не пиша името си щото от умрелия сайт имат списъци на кои ,,потребители,, трябва да им се изтриват коментарите,един вид куманизъм нали знаете....цензурата в Северна Кория ряпа да яде.Между другото не съм оня клош живеещ под моста Х.Бридж
50
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Проблема е само един. Не работеща полиция и не работеща прокуратурата. В цял свят хората са анархисти по природа. Няма ли здраво указване на ред ..се стига до тук. Аз не знам държава, без полиция и затвори ? Разликата е в бързото и сурово налагане на законите.
49
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До !И как разбра, че никой не се е обадил? Сега нямаше да има такава новина. Ама то не става само с ядене...
48
1
 
49
 
! Отговори
! преди 5 години
Въпроса е защо минувачите стоят и гледат безучастно?? Ако са реагирали навреме със сигурност е нямало да се стигне до такива усложнения в здравословното състояние на момичето! Да звъннат на полицията, поне с нещо да бъдат полезни в такива ситуации...Това можеше да е на всеки детето!
47
5
 
3
 
! Отговори
да преди 5 години
До Няма никаква надеждаабе хора днес за пореден път ще пиша ,че думичката анаррхия не означава точно това което вие си мислите,почетете малко.
46
21
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това е тъжният резултат от управлението на Орешарски.
45
0
 
22
 
! Отговори
Права в България ? преди 5 години
Права в тази държава може да се търсят само лице в лице. Прокуратура и полиция са безсилни да направят каквото и да било...
44
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като се втурнеш да разтървеш непълнолетни момичета, автоматично се сдобиваш с обвинение за блудство с малолетен и тумба шведи с брадви и ножове пред дома ти. Е хайде юруш.
43
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако не бяха затворили ТВУ-тата нямаше да четем всеки ден за такива случаи. В днешно време обаче, когато психолозите работят с тях такива случки започнаха да стават ежедневие... и тези момичета утре се очаква да родят, отгледат и възпитат деца.
42
2
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Поколението закърмено с Азис и Фейсбук, прости, агресивни, самонадеяни. Още от 6-7 годишни започват да придобиват к*венски маниери под ориенталската свирня, а уж се водят българи. Българи, които не можеш да ги различиш от ***.
41
1
 
54
 
! Отговори
Нема такава държава преди 5 години
Проблемът е в чувството за безнаказаност , което беше посадено в българина след социалистическата ера и последвалите след нея деситилетия на анархия, която продължава и до днес. При комунизма ако си *** и правиш глупости те бият и имаше затвори. Сега ако си *** ставаш известен и печелиш пари лесно и безнаказано. Интелигенцията или е навряна в миша дупка или я няма изобщо. Тези пикли трябва сега да продължат обучението си в Трудово Възпитателно Училище - само дето такива училища няма вече!
40
22
 
5
 
! Отговори
Джеймс Пардю преди 5 години
Има план от РУСИЯ и ТУРЦИЯ ДА СИ ДЕЛНАТ ЗАЕДНО НА ДВЕ : ЗадДунаиская Губерния за Роша, и Туна Вилает за Туркия . Затова Умишлено плодят и въдяд Мюсолмани и Хинду-Шведи, в огромни колочества...Един ден много скоро, Е.С. ще изгони БЪГЪ, И двата Азиатски Бантустана ще имат обща граница по Стара Планина .Това е..Има САМО шанс за Пиринкия край - да отиде в Гърция, и да се спаси от Руско-Турските Сатрапи .
39
1
 
24
 
! Отговори
Аперативче преди 5 години
Масата започнаха с оправданията, защо не биха се намесили да прекратят боя. И предполагам това са здрави големи мъже, които не могат да измислят друг начин за спиране на конфликт освен те да пребият две тинейджърки. Интелектът ви не е за завиждане. Все пак, ако ситуацията ескалира, в Наказателния кодекс съществува неизбежна отбрана. И запомнете, че не е самоотбрана, за да може някои да помогне и на друг при необходимост.