Докторът, убил Плъха от "Столипиново", пред съда

Прокуратурата му повдигна две обвинения
Обновена: 4 фев 2019 15:15 | 4 фев 2019 15:15, Петя Славова
113
Докторът, убил Плъха от "Столипиново", пред съда
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Д-р Иван Димитров, който стана известен след като застреля Жоро Джевизов - Плъха от "Столипиново", ще отговаря пред съда за убийство и незаконно оръжие и патрони, съобщава "24 часа".За първото престъпление законът предвижда до 5 г. затвор, а за второто - от 2 до 8 години.

Още по темата

На 1 март 2018 г. Жоро Плъха, който е от ромски произход, се вмъква в двора на къщата на Димитров, за да краде. Там, обаче бил самият доктор, докато съпругата му и невръстните му деца били при родителите й в с. Крумово.

Около 1.30 през нощта, Димитров забелязва, че лампата в гаража свети. Помислил, че е забравил да я загиси и решил да го направи на сутринта, докато не вижда след малко, че в помещението вече е тъмно. Така решава да провери какво се случва.

Взел пистолет "Валтер", за който не притежавал  разрешително и видял как апашът от "Столипиново" вече приготвял различни предмети, които да изнесе с найлонови торби.

Плъха го замерил с 12-сантиметров нож и метална рекламна табела, с което му причинил рана в крака и отток на ръката. Медикът пък стрелял, улучвайки го в гърдите. Плъха пробягал около 110 метра, скрил се до автомобил, където бил и намерен мъртъв на следващата сутрин.

Именно за това от прокуратурата смятат, че убийството е извършено при превишаване на пределите на неизбежната отбрана. От обвинението сочат и, че лекарят се опитал да прикрие следите, хвърляйки оръжието в контейнер за боклук.

След като разбрал, че апашът е починал, се обадил на приятел и го помолил да дойде в дома му, а оръжието и до днес не е намерено. докторът също така помолил съседите си да изтрият записи от камерите си, монтирани по къщите им, но някои от тях все пак предоставили уличаващи видеа на органите на реда.

Така докторът бива заловен и задържан за разпит. След случилото се хиляди негови съграждани поискаха Димитров да бъде освободен, защото е защитавал семейството си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Банова, Цеко Чоков, Митьо Очите и "Доктора - в европарламента !
46
63
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не само доктора ами и съучастника му с който са убили и преместили трупа на улицата в затвора!!!
45
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
български столипиновски комитет: свобода за доктора.
44
63
 
11
 
! Отговори
Сата НАТО преди 5 години
Ползата от доктора за обществото ли каква е? Каква може да бъде ползата от психопат, който: 1. Крие вкъщи незаконен пистолет 2. Убива с него 3. Даже няма акъл да го направи, без да го фанат 4. Лъже полицията, после си признава лъжата циврейки 5. Крие се зад гърба на жена си.Кръгъл ..., при това с неовладени садистични наклонности.
43
62
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За първото престъпление до5 години, за второто от 2 до 8. Значи ако му дадат 2 години след 1 ще е навънка и ще е готов пак да убива. Избягвайте да минавате покрай дома му да не си помисли, че го крадете и да ви види сметката
42
40
 
8
 
! Отговори
ШибиРиби преди 5 години
Майничките доктори не си поплюват , стрелят на месо... а трябва да лекуват.
41
56
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От целият наратив става ясно, че доктора е по-голям плъх от рома !В обвинението личи как следствието си е смукало от пръстите за да представи едно умишлено хладнокръвно убийство за "превишени действия при самозащита" !Значи доктора взема зареден пистолет и отива при "плъха" да се "самозащитава" защото му откраднал чистачката на Москвича !
40
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До пфууТо не останаха ''бели'' държави. Накрая ще се окаже, че сме най-добре в това отношение.
39
4
 
76
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Медал за доктора не затвор!
38
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега да видим колко е безпристрастен съдът.
37
4
 
55
 
! Отговори
пфуу преди 5 години
"при превишаване на пределите на неизбежната отбрана" Е добре де, здрав, прав човек, да чака да го заколя ли, ато самотните баби по селата?!? Еххх докторе, защо не избяга? Мислех, че си дръпнал семейството в някоя бяла държава! Сега да видим какво ше реши "справедливия" съд, НО ако осъдят доктора, опредлено трябва размърдване на нас, работещите, издържащи , и да се реши този проблем! Вече не се търпи! Иитайте родителите си по малките градове и села!
36
4
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако съдът наистина е безпристрастен, трябва да вземе решение въз основа на следното - каква е ползата за обществото и държавата от д-р Димитров и съответно от другия - Жоро Плъха.
35
2
 
5
 
! Отговори
пущиняк преди 5 години
До анинимен 17 беше адресиран поста ми, не до 11!
34
2
 
71
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
момент, хваща го в собствения си имот, замеря с нож, а тоя бил превишил пределите на самоотбрана?!
33
1
 
35
 
! Отговори
пущиняк преди 5 години
До анонимен 11,Примерно защото полицията ще дойде след половин час, а дотогава не се знае, знае ли се! Сега предлагам всички българи, в чийто имоти има потенциална заплаха от ромски набези да изучат добре с какви хладни оръжия си служат ромите при кражби и да се запасят с подобни! Поне така излиза според съда- нападнат ли те с метална лопата, ти не можеш да се защитаваш с брадва, понеже брадвата е по-остра и с нея по-лесно може да се убие човек, отколкото с лопатата!
32
3
 
56
 
! Отговори
баба мара преди 5 години
стига геноцид срещу българите свобода за доктора
31
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сигурен ли си? май е обратното.Какво да открадне един българин от един ром - дoлни ***?
30
22
 
6
 
! Отговори
До 11 преди 5 години
Еми ,чел си новините за този случай още на следващият ден и ще видиш колко много има различи между действителноста и разказа тук ,който се публикува. За тази приказка където тук е публикована ,ще завиди ХКАндресън. Как беше там,Сократ ми е приятел ,но Истината преди всичко.Или не важна истината ,важно че ром и винаги ще е виновен . Виновен рома ,но и доктора си е виновен,а още искаше и да скрие уликите .... . Аз съм също съм за самозащита ,но в този случай има много фарс както го описват.))
29
61
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Доктора си е класически убиец, за което в Щатите влиза в затвора доживотно!
28
4
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако този ЧОВЕК го осъдят и ние всички си замълчим и се направим на разсеяни значи нищо не става от нас !