Докторът, убил Плъха от "Столипиново", пред съда

Прокуратурата му повдигна две обвинения
Обновена: 4 фев 2019 15:15 | 4 фев 2019 15:15, Петя Славова
113
Докторът, убил Плъха от "Столипиново", пред съда
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Д-р Иван Димитров, който стана известен след като застреля Жоро Джевизов - Плъха от "Столипиново", ще отговаря пред съда за убийство и незаконно оръжие и патрони, съобщава "24 часа".За първото престъпление законът предвижда до 5 г. затвор, а за второто - от 2 до 8 години.

Още по темата

На 1 март 2018 г. Жоро Плъха, който е от ромски произход, се вмъква в двора на къщата на Димитров, за да краде. Там, обаче бил самият доктор, докато съпругата му и невръстните му деца били при родителите й в с. Крумово.

Около 1.30 през нощта, Димитров забелязва, че лампата в гаража свети. Помислил, че е забравил да я загиси и решил да го направи на сутринта, докато не вижда след малко, че в помещението вече е тъмно. Така решава да провери какво се случва.

Взел пистолет "Валтер", за който не притежавал  разрешително и видял как апашът от "Столипиново" вече приготвял различни предмети, които да изнесе с найлонови торби.

Плъха го замерил с 12-сантиметров нож и метална рекламна табела, с което му причинил рана в крака и отток на ръката. Медикът пък стрелял, улучвайки го в гърдите. Плъха пробягал около 110 метра, скрил се до автомобил, където бил и намерен мъртъв на следващата сутрин.

Именно за това от прокуратурата смятат, че убийството е извършено при превишаване на пределите на неизбежната отбрана. От обвинението сочат и, че лекарят се опитал да прикрие следите, хвърляйки оръжието в контейнер за боклук.

След като разбрал, че апашът е починал, се обадил на приятел и го помолил да дойде в дома му, а оръжието и до днес не е намерено. докторът също така помолил съседите си да изтрият записи от камерите си, монтирани по къщите им, но някои от тях все пак предоставили уличаващи видеа на органите на реда.

Така докторът бива заловен и задържан за разпит. След случилото се хиляди негови съграждани поискаха Димитров да бъде освободен, защото е защитавал семейството си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
4
 
3
 
! Отговори
до 15 преди 5 години
Сигурен ли си? май е обратното.
26
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега току виж, осъдили и московски. Който освен че си уби детето, свидетели говорят че е бил и пиян.Според българските закони частната собственост е НЕПРИКОСНОВЕНА!! Дори да не е хвърлял нож по него, а крадеца е взел дърво за огрев, собственика има право да защити собствеността си! Да защити собствеността си с реципрочно на нападателя оръжие. Ако е на открито това условие отпада. Да го съдят за незаконно притежание на оръжие, но не и за убийство!
25
5
 
40
 
! Отговори
Шопо преди 5 години
Докторо е невинен !!!НЕВИНЕН !!!
24
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много ненаказани *** по градовете и селата.... Там е проблемът!
23
2
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Как няма да влизат по домовете да крадът, убиват и изнасилват, като закона ги пази.
22
1
 
38
 
! Отговори
до 17 преди 5 години
Ами човека се видял в чудо , и за това си има, какво да пропускаме. А на оня хубостник законни ли са действията в гаража??? Или онова творение на природата трябваше да убие доктора? А ако, както е хвърлил ножа и той се беше забил в сърцото. Нещо да коментираш.
21
2
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен18Нали четеш,че за незаконното оръжие си има повдигнато друго обвинение! И със законнен пистолет да го беше убил,наказанието и обвиненито при тези обстоятелства щеше да е същото!Всеки който влиза в чужд имот без разрешение на собственика,всеки който си позволява да вдига ръка срещу друг,трябва да знае,че може да отнесе я купшум я дърво в празната си крутуна! Иначе спасение няма!
20
2
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сигурно трябваше да чакаме плъха да убие и изнасили някоя жена в някой парк???
19
2
 
17
 
! Отговори
Гледай преди 5 години
сега всички дето са на хранилка към някоя НПО, как скочиха! Дано да си струва парите.
18
3
 
49
 
! Отговори
Значи преди 5 години
рецидивист прави престъпно посегателство в чужд имот, и изненадан от собственика хвърля по него нож с 12 сантиметрово острие. Ножът би могъл да се забие в убойна зона, а никой не гарантира, че не носи още един. Така че този доктор трябва да бъде съден само за незаконно притежание на оръжие.
17
53
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това, че доктор има незаконен пистолет и патрони....защо го пропускат удобно всички, които защитават доктора? И когато ти крадат от гаража и ти отиваш с незаконен патлак и го гърмиш, не е точно "Неизбежна отбрана". И спрете с това, че е защитавал семейството си. Бил е сам! Не е защитавал нищо повече от ракията, дето е била в гаража. Най-вероятно и тя без бандерол или платени данъци. Един престъпник, застрелял друг престъпник. Като е толкова невинен...защо не се обади в полицията веднага?
16
3
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тия закони за личната самозащита ги приеха още по времето на мутрите през 90-те!Целта беше обикновените хора да не могат да се защитават срещу рекета и атаките.Този закон спомогна за разрастването организираната престъпност и групировките в България.Сега да си купиш едно обикновено пистолетче трябва да минеш не знам си колко проверки.А ако гръмнеш някой при самозащита винаги си виновен в 100% от случаите. Съда не го интересуват обстоятелствата. Съда е там за да защитава престъпниците.
15
4
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Когато ром отива краде и убива Българи, прокуратурата му дава условно, а когато същият е убит при защитата на собствеността си и самозащита, тогава трябва да вкараме човека в затвора!
14
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мани го ш.орошчето... Според него ще излезе, че и изнасилените и пребити баби по селата са били пияни и са се разправяли с ромите.
13
2
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Значи, оня може да хвърля нож по мене, а аз трябва да го неутрализирам като Рамбо, трябва да имам и такива умения...Нещо не е наред. Сори, хич не е наред.
12
4
 
57
 
! Отговори
Краен преди 5 години
Все по-малко неща харесвам на хАмериканците , но едно нещо им го признавам без колебание за перфектно:Влиза ти НЯКОЙ в имота (къща,гараж,мазе или 10 хектара имот, градина, лозе ...)Застрелваш го НА МЯСТО и викаш полицията да си прибере трупа че ти замърсява имота! ТОЛКОВА!И никой и прокурор няма и да си помисли да ти повдигне обвинение, освен примерно за нерегистрирано оръжие.И ВСЕКИ бандит или крадец ЗНАЕ че си залага живота влизайки неканен в чужд ЧАСТЕН имот!
11
6
 
16
 
! Отговори
до 7 преди 5 години
Как точно разбра, че този военен е бил пиян? Хайде ш.о.рошчето ми златно, посочи си източника на информация!
10
3
 
58
 
! Отговори
Тъпи закони! преди 5 години
В България такъв е закона. Нямаш право да защитаваш нито себе си, нито семйството нито имуществото си.Ако някой те нападне ти си ЗАДЪЛЖЕН според закока да не правиш нищо! Даже е препоръчително да съдействаш и да помагаш на нападателя.А в НОРМАЛНИТЕ държави имаш пълното право да гръмнеш нападателя или крадеца като куче със законното оръжие което си закупил БЕЗ разрешително от близкия оръжеен магазин.
9
4
 
40
 
! Отговори
Иван преди 5 години
Какви отвратителни съседи! Нямам думи! На никой не пожелавам такива! Това е отвратително.
8
3
 
84
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не съм вещ по право, но докторът поне даде пример на цялото ни общество и това би трябвало да е смекчаващо вината обстоятелство.