Реално ли е? Сметка за ток от 1142 лв. притисна организация за социално слаби

От електроразпределението са обещали, че ще дойдат на проверка
7 фев 2019 09:10, Петя Славова
121

1142 лева сметка за ток трябва да платят от организацията за социално подпомагане "Храна, не война", които предлагат на хора в нужда топла кухня, баня и подслон, предаде Bulgaria ON AIR.

За сравнение, сметката им за ток през декември е била 315 лева. След шокиращата фактура от организацията съобщиха, че вече не могат да помагат на мястото, на което го правят досега.

Сметката е навъртяна от климатик и няколко кухненски уреда. От инициативата са подали сигнал и се очаква електроразпределителното дружество да извърши проверка.

"Ползваме една печка, хладилник, фризер и водата, която отопляваме. 300 беше едната сметка, след това 500 и последната е 1000 и нещо. Готвим само в сряда и в неделя", сподели един от доброволците

Той недоумява как в помещението е изразходван ток за над 1142 лева. Ако спрат да функционират по този начин, се очаква между 200 и 300 човека да останат без топла храна. От организацията са осигурявали и спане, но вече нямат такава възможност. Разчитат изцяло на дарители, които да подкрепят инициативата им, за да осигурят храна, дрехи и подслон на нуждаещите се.

По думите им, в този клуб няма расизъм, насилие, етноси. Всички са добре дошли. Няма различията на територията на този клуб. Развиват го с идея да подслоняват хора, които да могат да приспиват тук, тъй като по една или друга причина не са в кризисни центрове.

От електроразпределението са обещали, че ще дойдат на проверка.

Желаещите да помогнат могат да пишат на страницата на "Храна, не война" във Facebook.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименГледам сега много се строи ама фирмите само си строят без, никой да купува жилища, стоят си празни от 30 години, че народеца умира от глад.народеца умира от глад щото мята през балконите по 50-60 хиляди на тлф измамници. Фенове на бсп - толкова им акъла.
95
2
 
15
 
! Отговори
АНТИ преди 5 години
В страна превзета от маФията няма демокрация !Набийте си го в дебелите глави !!
94
1
 
16
 
! Отговори
XXL преди 5 години
Ако аз правя сметка зимата за ток 400 лева, а съседа с по-голям апартамент 600, защо да ме учуди организация подпомагаща 200-300 човека да има ток 1200 лв. Не казвам, че не може да има грешка, а просто че не е невъзможно да е навъртяна.
93
5
 
4
 
! Отговори
бай Драган преди 5 години
А бе тез от енергото съвсем се распищолиха и няма кой да ги озапти !МУЦ(мълчаливо увеличение на цените) - обратно на ЦУМ !Миналата година по същото време с абсолютно същите консуматори ( тогава беше и по-студено ) платих с 40% по-малка сметка ! Сега направо дерат кожи !Ама те се са виновни - намерили стадо без кучета и - давай ! Пък може заедно с кучетата на стадото да ни стрижат още и още ...
92
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Гербер КалинковДобре, че дойде Бойко Борисов да забогатея. Така си е.Преди Бойко беше тотална мизерия.Сега може да сме назад от дори от Румъния, но дума не може да става с немотията от преди 10 години.Да си купиш нови гуми и маркови маратонки беше голяма работа, а бутилка уиски за 40лв ни се виждаше луксозна стока и купувахме за Нова година.
91
2
 
4
 
! Отговори
Шопо преди 5 години
Ами демокрация !
90
3
 
6
 
! Отговори
АНТИ преди 5 години
До 88Средно или силно земетресение (не дай Боже), ще покаже качественото строителство.Рускоговорящите го разбраха това ново строителство и продават, но нЕма купувачи.Западните горди собственици на некачествени апартаменти по морето вече продадоха.
89
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Имам познати инкасатори, повярвайте ми, те не лъжат и не надписват данните. Това, че хората не могат да си направят сметката как да харчат е друг въпрос.
88
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Ай Хората бяха спокойни и живееха нормално, а и бяха образовани имаше моралБяха спокойни, защото нямаше 50 телевизии да ги плашат по цял ден.Влез във фейсбук и виж половината си набори, които като теб жалят за хубавото време, че не могат да напишат правилно думата образование.
87
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АНТИНово строителство = некачествено (много бързо) строителство.Като студент монтирах алуминиева и ПВЦ дограма и нямаше прозорец от старото качествено строителство да не е попълван с вестници, торби от цимент, натрошени керемиди и каквото се сетиш.Като съм слагал гипсокартон не съм влизал в стая от качественото строителство, в която да има един прав ъгъл, като сложиш бутилка на пода да не се търкала на някъде или тавана да е с 5 сантиметра минимум по-нисък в някоя точка.
86
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 53Триковете на АндрешкоБългария е "първа по смъртност" защото се прави двойно счетоводство - смъртността се определят съобразно постоянно живеещите в държавата, а за избори смятат и тези които са извън страната.Подобна практика се прилага и при сивата икономика - държавата не бори сивата икономика, защото ще се увеличи БВП, което автоматически ще завиши вноската ни за ЕС, а същевременно ще бъдат намалени субсидиите !Това е един от поведите юВеликобритания да каже: Ай сиктир !
85
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе верно си беше густо през соца,крадем си ток,водица,парно,бензинец,нафтица,дъртите на село пълнят бурканите,ние се правим че ходим на работа и т.н.,абе живот отвсекъде,пък сега дошли лошите и ни карат да плащаме...(-_-).
84
6
 
9
 
! Отговори
Ай преди 5 години
Стига небивалици за соца. Прекрасно беше. Спокоен и предвидим живот. Хората бяха спокойни и живееха нормално, а и бяха образовани имаше морал. Сега простотията ни залива, видно е и в този форум. Злобата прониква където има лъжа, кражби и корупция , а съответно и неравенство и игромна несправедливост.
83
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 66При соца некадърниците си клатеха краката и затова соца фалира, а при демокрацията умните и кадърните правим пари и живеем добре, а накадърниците бачкат за ниски заплати и се оплакват.Което е истина си е истина.Някои от приятелите ми от училище вече не са ми приятели, защото много ми завиждат, че имам къща и две коли.Какво съм виновен, че съм учил, не преставам да уча и да се развивам, а те си гледат ракийката и цигарките?
82
3
 
5
 
! Отговори
АНТИ преди 5 години
Ми не знам.Гледам сега много се строи ама фирмите само си строят без, никой да купува жилища, стоят си празни от 30 години, че народеца умира от глад.------------------------------------------------------------------------------------------------------Ново строителство = некачествено (много бързо) строителство.
81
5
 
8
 
! Отговори
... преди 5 години
Ей гледам тука разни гуйна сичко друго обсъждат ама не и проблема! Абре мърльовци проблема е ясен бре! ТОПЛОФИКАЦИЯ, ЕНЕРГОТО и ВИК НИ КРАДЪТ БРЕ!!! ТОВА ТУКА ДОРИ ДА СИ БЕЗ УШИ БЕЗ ОЧИ С ПОЛОВИН ГЛАВА И МНООООГО *** НЯМА КАК ДА ГО ОСПОРИШ БРЕ! АЙ МАРДИ С МАРДИ! Кой какво заплане получавал кога го получва и колко бил кадърен и другу гйна от сорта ми обсъждате тука като дори 1-годишната ми дъщера може да съзре проблема още в началото бре! Ба си"умниците" сте ей! Да ви...
80
5
 
9
 
! Отговори
Сократис преди 5 години
Показателен пример, как на всеки тарикат се дава думата, и цяла телевизия се занимава да разсъждава върху глупостите му.Електромерът е уред за индивидуално отчине на изразходваната електроенергия и отразява това, което е минало през него.Едни мои комшии също се оплакват от високи сметки, но иначе, лампите им светят денонощно, дори и в този момент, включително и на терасата.Факт! На въпросът ми-Защо? Отговора е , че това не се отразявало много на сметките. Но иначе, се оплакват...
79
2
 
7
 
! Отговори
Гербер Калинков преди 5 години
Добре, че дойде Бойко Борисов да забогатея.
78
2
 
8
 
! Отговори
АНТИ преди 5 години
Сега няма капиталисти - чорбаджии-изедници има.Затова сме на дъното по всички класации в ЕС.Европейски капиталисти кога ?!
77
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
При соца си беше гот - не работех нищо и вземах 300 лв - при 5-10 пъти по-ниски цени от сегашните.Сега се скъсвам от работа, блъкам по 14 часа на ден, 6 дни в седмицата (събота само 8 часа де) и вземам 700 лв.Няма оправия.