Малкият Александър се прибира вкъщи, Симона си го взима

Социалните се отказаха да му търсят приемно семейство
83
Малкият Александър се прибира вкъщи, Симона си го взима
Снимка: "Монитор"

3 - месечният Александър няма да бъде настанен в приемно семейство, а още днес майка му Симона може да си го вземе.

Още по темата
Дирекция "Социално подпомагане" в Смолян няма да обжалва решението на Районния съд, който постанови, че бебето няма да бъде оставено на грижите на приемни родители.

След като съдът отхвърли искането на социалните, 26-годишната Симона отсече категорично, че иска детето да бъде върнато при нея веднага.

Стана ясно, че има подобряване в битовите условия в домът на фамилията в махала Речани, а с майката се работи по програма предложена от "Социално подпомагане".

Мотивът на социалните за отнемането на детето беше постъпил устен сигнал от неонатолозите от МБАЛ "Братан Шукеров" за дете в риск.

Повод за подаване на сигнала е бил, че медицинският персонал в отделението е установил, че при майката на детето се наблюдава интелектуален дефицит – отговаря мудно и неточно на задаваните въпроси.

Съдбата на Симона трогна трогна стотици хора в България и чужбина. Много хора изявиха готовност да помогнат на 26-годишната майка от смолянското село Арда да върне бебето си.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
0
 
3
 
! Отговори
Ано имен преди 5 години
Така е. Много от българските мъже (да ме прощават добрите българи, ьащото има и добри мъже все още) не поемат отжоворност и се държат като свободни гларуси. Не защитават нито жените (си), нито децата (си). Няма възпитание за ценността на семейството. Написах "си" в скоби, тъй като не само собствените жени и деца трябва да се защитават, а пък чуждите, видите ли, не трябва.
56
1
 
8
 
! Отговори
Димитрова преди 5 години
Аз до колкото знам (от личен опит), деца без татко не се правят. А този къде е? Направил бебе на някаква, дето сама не може да се гледа и се покрил, после хората да помагат. Айде стига с тия мизерии. Да направиш дете не се иска мн мозък, но за да го отгледаш и възпиташ си трябват даже два. Личната отговорност е на първо място.
55
0
 
4
 
! Отговори
Браво!!!!!! преди 5 години
Спомням си, че кюстендилските жени се озоваха да помогнат на майката с детето. "Майчина ласка" се казва организацията . Дано да има повече хора от този тип, иначе сме загинали. Сещам се за българските мадони на Майстора, браво на кюстендилки!!! (Не съм от Кюстендил, а само читател на новините!)
54
4
 
7
 
! Отговори
нонимен преди 5 години
Точно така, помогнете, а не да мразите безпричинно!!! Какво грехопадение, Боже!!! А омразата стана модерно злодеяние и даже име си й измислиха: "хейтър" -аууу, колко модерно! Освен това, тия осемстотин лева за приемно семейство, да ги дадат на майката, детето да си гледа!!!!!!!Зъл народ!
53
2
 
1
 
! Отговори
Ахренин преди 5 години
Софийски тарикатлъци дохадат в Смоленско и ги водят празни глави като Дора и Даниела !Що ни хми дадот по адна своя зарплата на сие жени ,а?Щото най ги боли га им са зоме от джебан , лафове са без пари! Смоленскине бюроклати борзат да хим сторят ихтибар и дърмадан правят хората!
52
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименБедността не е порок.Ако си много загрижен(а),че в това село няма бъдеще детето, помогни на семейството със средства,вместо да храчиш по тях и майката!Купете им поне чувал ориз,туба олио и чувал брашно!И по една снимка вече определихте дали майката е нормална?!Хейтъри!Те не са виновни,че селата се опустошиха и живота там е труден!
51
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
При нас на работа имахме едно момче общ работник - българче, без основно образование, с майка ненормална забегнала нанейде и баща алкохолик. Нямали пари го бяха пускали на училище до 7 ми клас само, дори в някво училище за бавноразвиващи го бяха пращали. В този ред на мисли нали се сещате какво бъдеще, възпитание и образование го чака в тази мизерия,в това село сред нищото, с майка, която имам изоставане и не знае кой е баща му и баба алкохоличка?!
50
17
 
11
 
! Отговори
шматка преди 5 години
До 55Е точно тази "мама" така хубаво ще го отгледа че скоро пак ще четем за него.Под натиска на тълпата властите осигуриха "чудесно" бъдеще на това дете
49
16
 
9
 
! Отговори
ХХЛ преди 5 години
Още от снимката й си личи че е неадекватна. Ама деца да прави може. Поредната селска драма, дори малко не ми потрепна сърцето
48
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Голямата част от отнеманията и връщанията на деца в България се прави по норвежки модел. Само че, скандинавците са увредени психически заради кръвосмешения. Другото е, че агенцията за закрила на децата прелива от пусто в празно за да си създава работа и да изнервя гражданите на републиката. Проекта за закон за закрила на детето казват хора които са го чели е преписан от норвежкия такъв закон, и е отчайващо притеснителен.
47
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Естествено е детето да расте при майка си, няма друг човек на света, който ще го гледа по добре от мама!
46
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ami tova e nezakonno....tova e offshorno proizvodstvo...bez ushna marka...
45
12
 
8
 
! Отговори
Кой и кога първи е преди 5 години
забелязал, че Симона е бременна?Късно ли е било вече за аборт или някой си е казал "Разгеле, сега ще потекат ежемесечни суми за това дете, дано е като майка си, та парите да са повече!"Жената, при която живее Симона (не разбрах дали е нейна майка или баба) не е ли разпознала признаците на бременност? Или е забелязала, но е решила да си мълчи. Защо ли? Но едно е ясно. Точна тази по-възрастна жена ще е отговорна за отглеждането на детето, защото е ясно, че Симона и за себе си не може да се грижи
44
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най-виновен е този, който се е възползвал от това нещастно момиче, а сега се спотайва ни лук ял, ни лук мирисал. Освен ако не е и той на същото умствено дередже като нея.
43
0
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
а за пръстовите- чума и вируси убиици и блок да ми подарят не искам да стоя.
42
1
 
17
 
! Отговори
ХРАМА НА ОБРЕЧЕНИТЕ преди 5 години
тук трябва да плащат за заселване- студ, мизерия, глад, престъпност, платени болници, скъпи лекарства, индианци, разбити улици, просто робско племе, граница с анадола, сибирски студ... - мин. 3 000 евро на човек + застраховка живот!!! както плащат в западна европа
41
6
 
42
 
! Отговори
С мама е най-добре преди 5 години
Всички, които вярвате, че за детето ще бъде по-добре да бъде отглеждано от чужди хора, по същата логика и за вашите деца ще бъде по-добре да ги отгледат други хора. Колкото и да сте добри като родители, винаги ще се намерят други, които ще бъдат по-добри родители за детето ви. Ако детето е с дефицити, дали ще му е добре да го отглеждат амбициозни родители, които ще го тормозят да учи неща, които не са му на сърце.
40
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Детето не е ваше, а нейно. Ако го потурчи, проблема си е нейн.
39
37
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Детето е обречено като цяло... единствено имаше шанс да бъде осиновено, но ако не е здраво, едва ли има шанс... жалко за този живот и жалко, че се допускат такива бременности...
38
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
преди 4 минути 0 1До тоя който Симона му се струва срамежлива и скромна ще му кажа че от толкова срамежливост и скромност правят тест за бащинство на цяло село пенсионери защото може да е всеки от тях.И ти си такава срамежлива и скромна нали?Жасъй са Митке!