Ще вземат ли бебето на Симона? Съдът даде надежда на майката

Магистратите отказаха да дадат момченцето на приемно семейство
Обновена: 15 фев 2019 13:22 | 15 фев 2019 12:07, Красимир Ангелов
60
Ще вземат ли бебето на Симона? Съдът даде надежда на майката
Снимка: Монитор

3-месечното бебе, което бе отнето от своята майка Симона малко след раждането, няма да бъде настанено в приемно семейство. Това реши Районният съд в Смолян, който отхвърли молбата на Дирекцията за социално подпомагане детето да бъде дадено на временни родители, съобщава сайтът "СмолянБГвести".

Решението на съда подлежи на обжалване в 7 дневен срок, а ако такова не последва, момченцето ще бъде върнато на своята майка.

Още по темата
Както Dnes.bg съобщи, историята на Симона, чието дете бе отнето след раждането, трогна стотици хора в България и чужбина. Много хора изявиха готовност да помогнат на 26-годишната майка от смолянското село Арда да върне бебето си.

За целта стартира и онлайн подписка, която набира популярност.

Мотивът на социалните за отнемането на детето е постъпил устен сигнал от неонатолозите от МБАЛ "Братан Шукеров" за дете в риск. Повод за подаване на сигнала е бил, че медицинският персонал в отделението е установил, че при майката на детето се наблюдава интелектуален дефицит – отговаря мудно и неточно на задаваните въпроси.

Другият довод на социалните е, че в дома на Симона и бабата Ана Хаджийска в селото липсват елементарни жилищни условия за отглеждане на детето.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като гледам в социалните на Слатина София с какви далавери са заплетени едни жени. И контрола спи. Се питав , в тава затънтено Социално, направо и отнемат бебето и го продават. И кой знае колко случай има???
49
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И как да вярвам, на човек от социалните. Нормали хора, там не ходят!
48
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 50Стана модерно, да изкарваме всеки човек супер глупав и всички семейства да са ужасни.Откакто стана модрно, всеки да е психолог, всички са все с тежко девство, проблеми с баща си, с майка си ... Спрете се бе! Не всеки е прецакан от живота или родителите си! Има и нормални хора и са мноо повече, отлкото се оптивате, да изкарате!
47
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 48Аз пък ти казвам НЕ. От социална служба съм и имам опит от първа ръка.
46
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако видите половината родители на идеотчетата от началното, ще трябва и на тях, да им ги отнемета, че са доооста глупавички.
45
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 45Да.
44
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Когато някакви си хора с мсилят, че имат права над други хора. Преди годии, щяха да ги чакат с пушките и да стрелят на месо ...
43
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Времената са такива че лудите изглеждат като нормални, а нормалните представят за луди.
42
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Все едно всичките сте много интелигентни и семействата ви са идеални, че и акъли давате.
41
13
 
5
 
! Отговори
всичко е ясно преди 5 години
Казусът е хем труден хем лесен. От една страна майката е откровенно не със всичкия си и категорично не е в състояние да се грижи за когото и да било, даже и за себе си. Но пък бабата си е наред, но до кога и ще може ли изобщо да се грижи не само за бебето но и за майка му.От друга страна - детето няма как да бъде осиновено и то е обречено на разкатаване м/у институции.Най-добре за детето щеше да бъде майката да се откаже официално от него и някой да го осинови - но уви сега детето е обречено!
40
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 42Ами нали затова по-долу се пита кой е бащата? Освен майката на Симона, поне още един здрав човек би трябвало да поеме отговорността за съдбата на Симона и на нейното дете, ако нещо се случи с майката на Симона. Ако нещата бъдат уредени по този начин, тогава наистина ще е добре бебето да расте при майка си и при баба си.
39
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе ... детето има още 100 роднини ... Шоооооо не мси го гледат те.... Или да омагат на майката .... Кви сте такива гадни ... То бетер нацисти 111
38
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Отсега трябва да се помисли каква ще е съдбата на Симона след време, когато нейната майка вече няма да е сред живите.Идеалният вариант е детето да е здраво и бабата да е жива достатъчно дълго време, за да го отгледа, докато то порасне и бъде в състояние да се грижи за своята майка Симона. Но ако нещата не се развият така ...
37
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Я стига сте писали глупости.Не виждате ли че жената не е добре.Как ще оставят детето там."Не, не виждам. Това, че всеки не плещи бързо и не ръси акъли, не значи, че е "грешен".
36
1
 
5
 
! Отговори
Продължавам - преди 5 години
Законно определените настойници злоупотребяват с голямото наследство на осиновената, тя е вече на средна възраст.Използват имотите й в своя полза, нея не извеждат никъде, а по-рано тя и сама се разхождаше, защото не е чак в толкова тежко състояние, може да води смислен разговор на по-прости теми и сама се обслужва.Подозираме,че й дават сънотворниНо след като тя не е подала оплакване, никой не можело да се намеси.Това е установено от приятелско семейство на покойните й осиновители, чели договора
35
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Става, като в Норвегия, дето имаше един случай, където отнеха дете на момиче на 23 години, защото като била на 14 получила нервна криза ...
34
1
 
6
 
! Отговори
Не се споменава кой преди 5 години
е осеменителят? Кой се е възползвал от психичния проблем на това момиче?Какво ще стане, ако нещо се случи с майката на Симона? Не задавам този въпрос случайно. Преди време съседи осиновили хубаво момиченце, извънбрачна дъщеря на известен татко. Осиновителите също са имали солидни позиции през соца. Забавеното умствено развитие на осиновената е установено по-късно. Днес и осиновителите, и биологичният баща вече отдавна са покойници. Пред очите ни настойниците злоупотребяват /продължавам/
33
0
 
16
 
! Отговори
Shark преди 5 години
Аха, дете в риск значи и интелектуален дефицит при майката. А ромулянските чАЙвета,по 7-8 които една ражда хич не са в риск, и техните майки са на много високо интелектуално равнище. Тях защо не ги взимат от майките им, да ги дадат в приемни семейства, на хора без деца, които ще ги отгледат добре и ще станат хора, а не парачовеци.
32
2
 
15
 
! Отговори
малшанс преди 5 години
Мда, а мислеха социалните: "тази майка е с лека умствена изостаналост, идеална ни е, готово бебе за търговийка". Ехх не стана далаверката, а?
31
14
 
1
 
! Отговори
До баба мара преди 5 години
Феминистките, колкото и да ги извъртате нещата, добре знаете, че абортът е убийство! Има контрацептиви, ако все пак белята стане, майката винаги може да даде детето за осиновяване, ако не може или не иска да го гледа. Плюс това Стивън Хокинг също е бил с увреждания, но е допринесъл много за развитието на физиката. Ако бяхте прочели становището на БПЦ, щяхте да знаете, че тя допуска абортите по медицински причини.