Кадрите на Беър Грилс с жабите, заснети без охраната в Рила? Проверяват!

Шефът на парка категоричен: Служителите ни са съвестни!
160

Екоминистерството проверява тримата служители на Природен парк "Рила", които са били със снимачния екип на Беър Грилс и е трябвало да следят за нарушения. Глоби ще бъдат налагани и на българската фирма, подала заявление за снимките, а не на самите Беър Грилс и Дерек Хъф.

Направените кадри за чуждестранната документална поредица "Дивата пустош с Беър Грилс" на територията на Национален парк "Рила" са били заснети в отсъствието на парковата охрана.

Това заяви директорът на защитената зона Красимир Андонов пред БНР.

Още по темата
Според него снимачният екип не се съобразил с посочените в заповедта дни и часове за заснемането на филма.

Андонов определи като клевета твърденията, разпространявани онлайн, че трима от служителите на защитената територия са получили подкуп от 1500 евро, за да пренебрегнат нарушенията.

"Първо, не вярвам Беър Грилс да го е казал, но ако го е казал, това е клевета, за която съответно би следвало да заведем съдебен процес. Това е някаква постановка и напълно е възможно някой да си го е съчинил, но аз съм разпитал колегите. Това са дългогодишни служители на парка, безкомпромисни при нарушения, винаги са съставяли констативни протоколи, стриктни са. Проверяваме случая по отношение на нашите служители и ако се докаже, че имат вина, ще се образува дисциплинарно производство", каза Красимир Андонов.

Той допълни, че българската фирма, организирала снимките, е била предварително запозната с условията и правилата на поведение в защитената зона.

Сред нарушенията са палене на огън в парка, къпане в езеро и умъртвяване на жаби.

Съгласно Закона за защитените територии санкцията за нарушения за юридически лица е в размер на 1000 до 10 000 лв., а за физически лица се налага глоба от 500 до 5000 лв.

Според потребителите на социалните мрежи обаче реакцията е закъсняла и дори ненужна, тъй като за нарушения като застрояване на плажа и изсичане на гори глоби не са налагани.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


160
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
112
0
 
27
 
! Отговори
мак преди 5 години
Не могат да спрат бетониране, унищожаване на дюни, изсичане на гори, незаконни сметища и куп други нередности, затуй подхванаха тези хора, щото е лесно - престъплението им излезе на бял свят, хванали са ги без усилие и реакцията е мигновена. СмЕх.
111
6
 
7
 
! Отговори
Грилс преди 5 години
Не ви е Герб виновен. Вие сте си смотани и малко работите.
110
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Оставки трябват тук. Цялата ни работа чудна, че почнахме да се караме и с медийни гиганти. Вече сис сигурност нито една голяма телевизия Няма да дойде тук . :( Заради един чубанинн, който утре няма да е наработа а живота си продължава.
109
0
 
5
 
! Отговори
До 122 преди 5 години
Ами ти какво имаш бе само едно турско име, нито си турчин нито Българин ***. Хайде ходи да оправяш някоя козичка, точно от тези пет века за които споменаваш се появиха такива като тебе.
108
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 126Не питай управника защо е ***!Питай простака защо е управник!Защото вие си ги избрахте!*** народ - слаба държава!
107
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гоце Триперо като отстреля защитен вид планински козел нямаше никакъв проблем!А великан като Беър Грилз, направил такава реклама на природата на България и ние за хиляден път се изсрахме на метеното!
106
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Човека прави реклама на Държавата в цял свят ..едно от най гледаните предавания. И все ще се намери един пинко да ос**е всичко. Цялата държава се яде горско и морско извън всякакви срокове и забрани ...Не се спазват никакви закони ...Обаче Грийлс трябва да го изложим и най елитната телевизия с него.
105
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гаврата на чиновника на Суджука, мръсния продажен гербаджия!До коленете в ***, дишаме помия, ядем помия, ама Беър Грилз ни е виновен!Пак станахме за смях, тъмни балкански субекти, няма да се оправим НИКОГА!
104
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Жабите са от специална италиянска ядлива порода, внесени от ферма в Италия. Приготвени са от готвач ,нает за филма. Кво прайм ся ?
103
0
 
14
 
! Отговори
Хе,хе! преди 5 години
Тоя изял една жаба - ГОЛЕМ проблем стана! А всички 7 милиона българи ручаме комунистическите жабета вече 75 г. - за това какви наказания има ???? Кой ще окачи на неизрязаните още дървета тая комунистическа номенклатура?
102
13
 
0
 
! Отговори
Ванката преди 5 години
До Бож.Никаква реклама не е правил, няма нито дума за страната.
101
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българин изографиса едно от седемте чудеса на света - египетските пирамиди - с "Локо", ама сега за една жаба се направихме на по-големи католици и от папата. То бива чиновническа пор/ногра/фия, ама това вече е прекалено.
100
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз се надявам Беар Грилс отново да дойде ще се радвам да получа автограф. Наистина книгата е чудесна. Кал, пот и сълзи.
99
0
 
22
 
! Отговори
Shark преди 5 години
Да, унищожиха Черноморието, изсякоха горите, сега на за една жаба вдигат вой да небето. За унищожените дюни няма ли да има наказани, или те са се отчели където трябва!!!!
98
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Айде нема нужда! Тъмно сините съграждани изсякоха горите, но въпросната институция странно не ги забелязва. Тоя за едно къпане и дайте да го линчуваме! Колко съвестни станаха изведнъж! Айде нема нужда!
97
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За кокошка няма прошка!За милиони няма закони!За корумпираните гербаджии няма срам и морал!
96
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В момента чета книгата на Еди Грилс УНИКАЛНА Е!!!
95
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Незабавно да се издири и да се разстреля! Преди месец някакъв изора 1 дка защитени дюни и се оказа че нищо няма да му се случи, но тоя че изял 1 жаба и се изкъпал дайте да го разчекнем. Нищо че това предаване е огромна реклама за България! То бива симулиране на работа, ама оляхте се бе .
94
0
 
24
 
! Отговори
ахахахахахааааа преди 5 години
Стига с тия простотии бе.То цялото черноморие се бетонира,наред е Пирин, а тоя изял една крастава жаба и стана световен проблем.Демек много сме загрижени за "непокътнатата" ни природа.Смях и срам!!!!!!!!
93
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всичката Мара втасала, чак си и *** сресала!!!!Намериха мръсните гербаджии църква да се прекръстят, тръгнали на гърба на Беър Грилз да си пишат активи, гнусни гербаджийски резили! Срамота!