България затвори небето си за Boeing 737 MAX 8

Изключение ще има само за самолетите за пребазиране или ремонт
13 мар 2019 08:35, Красимир Ангелов
20
България затвори небето си за  Boeing 737 MAX 8
Снимка: Reuters

България ограничава въздушното си пространство за полетите на самолети Boeing 737 MAX 8, съобщиха от Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

Още по темата
Във вторник вечер в 21.00 часа Европейската агенция по безопасност на полетите (EASA) издаде директива по безопасност, касаеща самолетите Boeing 737 MAX 8. Във връзка с нея ГД "Гражданска въздухоплавателна администрация" издаде необходимите указания, ограничаващи полетите на тези самолети в българското въздушно пространство, включително и излитащите и кацащите на българските летища, с изключение на полетите за пребазиране/ремонт.

Също така ще бъде гарантирано обслужване и безопасно кацане на самолетите от същия тип в случай на възникване на извънредна или аварийна ситуация.

По-рано вчера вечерта самолет от този тип, изпълняващ полет от Хургада до Амстердам, кацна безаварийно на летище "София".

Както е известно самолет Boeing 737 MAX 8, със 157 души на борда, се разби близо до столицата на Етиопия. Машината на "Етиопиън еърлайнс" катастрофира малко след излитане от Адис Абеба, като все още не са ясни причините за катастрофата.

Разбилият се самолет е от същия тип като този на индонезийската компания Лайън еър, който падна в морето миналия октомври 13 минути след излитането от Джакарта. Тогава загинаха 189 души, припомня Франс прес.

Заради катастрофата акциите на най-големия производител на самолети в света се сринаха с 5%. Почти 40% от активните 371 самолета Boeing 737 MAX 8 са приземени, според изданието Flightglobal, като 97 от тях са на най-големия пазар - Китай.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
8
 
! Отговори
daa преди 5 години
Барабар Петко с мъжете. Вдигне ли се някаква "гюрюлтия",която се покрепя от големи държави с "топки",ние се присламчваме към тях,да не останем назад. Покажете веджъж и вашите "топки"-случи се нещо негативно в световен мащаб,бъдете първи,покажете,че сте независими,сами решавате съдбата си.Но това НИКОГА няма да се случи..
15
3
 
12
 
! Отговори
Историчка преди 5 години
Това е начало на търговска война срещу САЩ, защото селскостопанската им продукция и пълна с ГМО, а техниката им вече отстъпва на китайската. А щом Китай се е заел с това - началото на краят на некачественото американско производство е близо!
14
2
 
8
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 5 години
"Е сега му е майката,да купи България 5-6 самолети. Да се подмажем на каубоите"От 1989-та само това правим, и какво постигнахме? Сещам се само за един паметник, на пилотите, бомбардирали София на времето, който са направили, безвъзмездно.Всичко друго сме го пратили и преплатили. Да не говорим, че за нашата бананова република, не само шоколадите от ЕС са с други съставки, а и стоките оттам. Имат едно на ум, че пак може да си извъртим задните части на 180градуса, както няколко пъти за 80 год.
13
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 14 АнонимеНГледаш прекалено много фантастични филми за извънземни
12
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Има ли нещо качествено американско ? Нищо. само Китай, номер едно в света.
11
9
 
4
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
ПИЛОТИТЕ СА ОБЯВИЛИ, ЧЕ СА ИЗГУБИЛИ КОНТРОЛ НАД САМОЛЕТИТЕ ПРЕДИ ДА ПАДНАТ ДАЛИ Е ТЯХНО НЕВЕЖЕСТВО ИЛИ Е САМОЛЕТА СЕГА СЕ ИЗЯСНЯВА !НАЙ-ВЕРОЯТНО ДИСТАНЦИОННО ГИ СВАЛЯТ ЩОТО ЕЛЕКТРОНИКАТА ИМ Е ДРУГА! И СЕГА ИСКАТ ОТКУП ОТ ПРОИЗВОДИТЕЛИТЕ НА САМОЛЕТИ!ФИЛМА: ДИРЕКТЕН ПОЛЕТ ЯСНО ПОКАЗВА , ЧЕ ВСИЧКО Е ЗА ПАРИ !
10
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако самолетите бяха руски ,представям си как русофилите щяха да ревът!Всякакви обиди щяха да валят срещу запада!Всичко в 21век е бизнес,който се справя най-добре печели!Няма американци, германци,руснаци и т.н.,има можещи и не можещи!
9
2
 
14
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 5 години
Американските кошници падат като круши от небето, но нашите предатели заробиха с милиарди народа ни да плаща за тях.
8
3
 
22
 
! Отговори
Активист на БКП преди 5 години
Ама ще броим три милиарда за 40-годишни бараки за армията ! Щото така заповядат от ,, Козяк,,...
7
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ама не само МАХ 8, БЛОК 70 е в същия кюп - падащ сандък с крила.
6
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 4от където и да се погледне , самолета е летящ ковчег с еднопосочен билет!--нямаш ли твърда почва под краката си, всичко друго е "хвърляне на зарче"
5
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
УжасТ!
4
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
от където и да се погледне , самолета е летящ ковчег с еднопосочен билет!
3
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е сега му е майката,да купи България 5-6 самолети. Да се подмажем на каубоите.
2
1
 
13
 
! Отговори
Гoшу преди 5 години
Да ги използват само за ръсене на кемтрейлс върху главите на конспираторите...хахахахахаха :))))))))))
1
1
 
24
 
! Отговори
Бръм преди 5 години
Странно заглавие.... ние затваряме, ама други така казали.....