Станишев с рекордна подкрепа за евроизборите

Втора се нарежда Елена Йончева
14 мар 2019 07:30,
195
Станишев с рекордна подкрепа за евроизборите
Снимка: Reuters

В рекордни 150 от 168 червени структури, които са провели събранията си до момента, Сергей Станишев е най-желан за водач или има най-голям брой номинации за евролистата на БСП.

Още по темата

След президента на ПЕС по предпочитания на соцактива се нарежда депутатката Елена Йончева. Това сочат данни от проведените до момента общински събрания, съобщава "24 часа".

Конференциите продължават до събота, а в неделя Националният съвет на партията ще трябва да определи водача и да посочи местата за гражданска квота и коалиционни партньори в евролистата.

Много от структурите са заявили желанието си първият да е партиец, а не гражданска квота. Заради вътрешните битки в БСП по темата пък част от местните организации не са посочвали водач, а са класирали предпочитанията си по брой номинации.

В Плевен например Станишев е първи, следван от депутата Румен Гечев, който също си прави кампания. Президентът на ПЕС е желан за водач в 6 от 10-те общини в Шуменско, както и в областите Кюстендил, Перник и Видин. 50% от 7000-те социалисти в Монтанско също застават зад него. Води в някои от варненските общини, където след него и Елена е класиран Борислав Гуцанов.

В една от общините в Пловдив-област пък Станишев и Йончева са с равен брой гласове, но в решението си червените изрично са записали, че не искат депутатката за водач на листата.

В Шумен и Казанлък обаче Йончева има повече номинации от бившия си приятел.

От “Позитано” 20 налагат в листата и депутата проф. Иво Христов. Почти сигурно обаче втора ще е зам.-шефката на БСП Деница Златева.

Сред новите имена в номинациите се появява това на бившия дипломат и експерт в борбата с тероризма Боян Чуков. Българският представител в Съда в ЕС доц. Александър Корнезов, който е син на ексдепутата Любен Корнезов, също е изненада.

Номинации имат още депутатите Антон Кутев, Валери Жаблянов, Петър Витанов и Димитър Данчев, както и евродепутатът Петър Курумбашев. Много от структурите желаят за водач лидерката Корнелия Нинова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


195
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
163
0
 
2
 
! Отговори
мда преди 5 години
Аз предпочитам Елена Йончева!
162
0
 
2
 
! Отговори
тя преди 5 години
Кой гласува за тоя ----?
161
0
 
3
 
! Отговори
точка преди 5 години
Който подкрепя серГей станиШЕФ,значи подкрепя Истанбулската конвенция защото той е пръв застъпник за приемането и ратифицирането и в България.На Станишев и Йончева мястото им е в Украйна ,не в България още по-малко като кандидат евродепутати.
160
0
 
3
 
! Отговори
van horn преди 5 години
До Панталей ПартизанинаМай червените са като прав тегел на шевна машина..........Сложете Станишев за водач и после ще си хапете долните части за пореден път!!!
159
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЗНАЧИ БСП ,НЕ ИСКАТ ДА СПЕЧЕЛЯТ ИЗБОРИТЕ ! ВКЛЮЧВАНЕТО НА СТАНИШЕВ АВТОМАТИЧНО ОТХВЪРЛЯ НАД 200 000 Х ИЗБИРАТЕЛИ Е ПОКАЗНО ЗА НЕЖЕЛАНИЕТО СА ИЗБОРНА ПОБЕДА .
158
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Тежко и горко А министър -председателя ,Червеногербера от Банкя ,осъден за лъжи от Български съд ....?????2
157
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кой е по-умен Борисов червено, Станишев зелено
156
7
 
0
 
! Отговори
Панталей Партизанина преди 5 години
Станишев е един харизматичен лидер който прелива от великолепие! Но не само това. Той е и безгранично мъдър човек с чувство за загришеност към бедните и онеправданите. Народа обича неистово Станишев и желае и се моли всяка секунда Станишев да вземе властта от тирана Борисов и да възцари мир и благоденствие в България! Г-жа Нинова и Г-н Радев са другите двама мъдреци на народа.
155
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименАко не върнете Станишев,няма да гласуваме за БСП!
154
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ПроСоТоНарича се клептокрация.От клептокрация са болни правителствата в 99% от държавите.
153
2
 
6
 
! Отговори
един каза преди 5 години
един гуру на бе-се-*** каза, че такива статистики, като по-горе изобщо не били верни и другарят не е бил първенец, а бившата му другарка излязла начело. Някой съмнява ли се, че недолюбваният другар няма да бъде избутан назад, въпреки всичко! Щом баш другарката не го понася!
152
9
 
12
 
! Отговори
Що така преди 5 години
всички рубладжии са се наредили да идат в Брюксел, а не в Москва.
151
4
 
9
 
! Отговори
Тежко и горко преди 5 години
на майка България с такива в ЕП.... Ленчето -подсъдима, Волен-осъждан,Бареков..Станишев...и т. н......
150
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това е пълна лъжа. Обикновените ,които гласуват за БСП не го подкрепят. Не може нормален човек да подкрепи истанбулската конвенция, джендърството,налагането на гей браковете,терора над бг семейство,и др такива,а Станишев е ЗА всичко това. Дане говорим какви заробващи за бг народ закони пире Станишев като беше премиер,и сега от тези закони се налага терор над бг народ от монополите, и ЧСИ.
149
5
 
8
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
некой може да каже:-"Защо намесваш Тиквун тук?"....ами много просто,уважаеми:-И единия и другия вие ги наричате "бивши комунисти",но те НИКОГА не са били такива!!!!!!..Тия същества са просто..ОПОРТЮНИСТИ,тоест,ИЗПОЛЗВАЧИ!!!!!!Ако беше още турско тук И ДВАМАТА първи щяха да се обрежат и да приемат исляма!!!!!!!!.........спим ли,зомбирани ли сме,...ПРОСТИ ли сме си,не знам!..Във всеки случай май сме обречена нация...
148
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БАТКО И БРАТКО СТАНИШКА...
147
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
КЪВ СТАНИШЕВ БЕ...ТВЪРДО НЕ ПОДКРЕПЯМ СТАНИШЕВ
146
4
 
8
 
! Отговори
Валентин преди 5 години
Този ненаял се цоцалист е една от мразените личности. БСП-то май искат да отблъснат всички нетвърди социалисти и неядро. Тиквун май пак ще му поднесат победата на тепсия. Имам чувството, че Сергея и Тиквун играят заедно. Колкото пъти Сергея води БСП - все губят от ГЕРБ. Не зная - може би нямат мозъци...
145
4
 
8
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
най-трагичното е,че както се изхвърли Тиквун:-"Фанах ѝ цаката на властта!"А каква е "цаката"?1.Лъжеш и мажеш,ПОДГРЯВАЙКИ публиката,с ЛЪЖЛИВИ и ПЛАТЕНИ "социологически изследвания"2.ФАЛШИФИЦИРАШ резултатите,но МЕНТЕТО вече ""отговаря на изследванията"3.Теглиш кредити на поразия,които българина ще изплаща до 10-коляно и с тях куваш "патериците" си..А България?...Тя не съществува на картите на "Големия наш отвъдокеански брат".В ЕС сме само "петно"..СЛУГАТА "бориссоф" има грижата за това..
144
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ужас!!!!!По убеждение съм социал-демократ и привърженик на социал-демократическата идея, НО имено заради множество такива Фейк Социалисти като този "очевАдно капиталистически Хамстер" в Бг беше унищожена Социал-демокрацията от Западен Тип!Държави като Финландия, Швеция, Норвегия, Дания доказаха качеството на социалдемокрацията, за съжаление у нас тя бе унищожена от подобни политически "хамелиони" като този Хамстер!