Каракачанов за Габрово: 20 г. проблемите се замитат, полицаите - за отличен

Вицепремиерът обаче недоволен от действията на местната власт
Обновена: 11 апр 2019 11:00 | 11 апр 2019 11:00, Красимир Ангелов
112
Каракачанов за Габрово: 20 г. проблемите се замитат, полицаите - за отличен
Снимка: МС

Полицията си е свършила работа в Габрово, но местната власт – не съвсем. Това е оценката на вицепремиера Красимир Каракачанов, който проведе извънредна среща в Министерския съвет със силовите структури и министъра на вътрешните работи Младен Маринов след вчерашната ескалация на напрежението в града.

Още по темата
Според Каракачанов именно кметовете са тези, които трябва първи да вземат мерки, за да не се стига до ескалация на конфликти като този в Габрово.

Вицепремиерът посочи, че от местната власт се очаква първа да сигнализира за незаконно нанесли се лица или такива строящи незаконни постройки. Каракачанов уточни, че в Габровско имало ромски контингент от Сливен, който бил привличан заради дърводобива и така незаконно хора се настанявали в региона.

Каракачанов и главният секретар на МВР Ивайло Иванов бяха категорични, че напрежението в Габрово е овладяно. Стана ясно още, че част от близките на участвалите в конфликта вече са напуснали града и това е успокоило ситуацията. Вицепремиерът бе категоричен, че няма данни за политическо вмешателство при организиране на това недоволство.

Каракачанов за Габрово: 20 г. проблемите се замитат, полицаите - за отличен
Снимка: МС

"Без ясна програма за решаване на ромския въпрос, няма как да се решат и тези проблеми, защото 20 години те бяха замитани, за да не се разсърди някой в Брюксел", коментира Каракачанов и допълни, че трябва да се започне с образованието. Неграмотни няма как да спазват обшествения ред и закона, категоричен беше той.

Главният секретар Ивайло Иванов посочи от своя страна, че изпратената от София и от три съседни на Габрово района полиция ще остане в града до успокояване на обстановката.

"Имаше данни за нерегламентирано събиране пред Община Габрово. Събирането беше мирно, бяха взети мерки за охрана. В последствие част от участниците са се насочили към областния арест с цел да нахлуят в него и да се саморазправят със задържаните лица. Ситуацията в даден момент ескалираше. След като директорът на областната дирекция ми докладва какво се случва, разпоредих да бъдат изпратени допълнителни сили от съседни на Габрово дирекции за овладяване на ситуацията", обясни главният секретар.

Заради нападението над магазинера в Габрово, с прокурорско постановление са задържани трима мъже на възраст между 20 и 30 години. На задържаните е повдигнато обвинение за нанасяне на лека телесна повреда по хулигански подбуди, съобщиха от Апелативната прокуратура във Велико Търново.

Според магистратите има опасност мъжете, които са от троянското село Калейца, от габровското село Парчовци и от Габрово, да се укрият или да извършат друго престъпление, тъй като и тримата са осъждани. Ще бъде направено искане пред съда за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"" Абе, тия са ги пуснали след побоя да си ходят дома...и викаш, отлична милиционерска работа? ""..................факт е, че държавна и местна власт се задействат САМО СЛЕД натиск от обществотопротести и само протести
51
1
 
37
 
! Отговори
браво бе пъпеш преди 5 години
Още след ония случай с комaндоca яко се плюнчеше а нищо не направи! Сега пак същата история, много приказки - никакви действия! Пълен цирк, шепа "poмcки" фамилии уж разиграват цялата държава и тя е непосилна да се справи с тях! Дооообре, повярвахме!
50
1
 
28
 
! Отговори
Родната милиция ни преди 5 години
пази.Пълен т_ _ _ к !
49
1
 
31
 
! Отговори
Милиционери преди 5 години
за отличен?! Абе, тия са ги пуснали след побоя да си ходят дома...и викаш, отлична милиционерска работа?
48
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
пуснете хората те са невинни *** какooо
47
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А бе този се опитва уж нещо да направи, за да вкара ромите в пътя, ама явно няма подкрепата на Борисов... Защото Борисов го е страх от Брюксел, от НПО-тата, от собствената му сянка, от това, какво ще кажат разни знайни и незнайни Началници и предпочита да замита проблемите, вместо да ги решава. А всички знаем, че без благословията на Борисов нищо не се върши на територията.
46
1
 
22
 
! Отговори
Охобохо преди 5 години
Шкембе-войводата да ги събере ромите и да им каже:''Който нарушава закона ще го изям!'',след което да се потупа по корема показателно.:))
45
1
 
23
 
! Отговори
реалист преди 5 години
Всеки партията на "Видимите резултати" доказват, че няма държавност и нациоаналната ни сигурност в опасност при това антибългарско управление. Оставка !!!
44
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бау
43
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
който е настанил ромите в общинските жилища той е прекия изпълнител на стратегията на герб за печелене на избориа стратегията е на оня с кривата картуна а прекия изпълнител е дончееев вицпремиера и каракачанов да не се прави на ощипана булкакато не прави нищо да се измита и той
42
2
 
22
 
! Отговори
До Каракачанов преди 5 години
Колко още ще те чакаме със закона за наглите роми, ако ще го приемаш, приемай или Аз и мойте роднини, няма да гласуваме за теб.
41
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
шкембе войводата пак изпълнява поръчките на цветановда съхранява електората на борисоввместо да хванат за ушите главните изпълнители дончеев и кметицатаа кой е наредил всички се сещатинак как си печелят избори
40
2
 
18
 
! Отговори
Питане преди 5 години
"....тъй като и тримата са осъждани."Има ли изобщо ли в природата пълнолетен неосъждан ром?
39
1
 
18
 
! Отговори
А бе преди 5 години
До АнонименКато няма ро.ско гето в Габрово,това реши ли проблема?Очевидно НЕ!Проблемът е в самата същност на етноса и само строгия контрол на популацията и поведението може да го реши!
38
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не само полиция и жандармерия пази братята от народната любов,но тази сутрин са ги придружавали и до работните им места.Дай боже всекиму-да ходи на работа с охрана.
37
1
 
23
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 5 години
България и българите,които са създали тази държава над...всичко.Политическите ***тутки довели държавата до колапс,да не ни се...обясняват,да си приготвят оставките.
36
1
 
21
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
Шкембе войвода какви ги свърши за тия две години на власт?????Сега се сетил,като наближиха изборите,че има ро.ски проблем,че границата е несигурна и прочее!От моята къща няма да излезе и един глас за тях!За ГЕРБ се подразбира,а БСП да не се надява.
35
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Габрово няма poмcкo гето. Рoмитe са настанени в общински жилища и са пръснати из града.
34
1
 
21
 
! Отговори
Сержант преди 5 години
Във всички гета , населявани от 'братята' има фамилии незаконно забогатели от бял прах ,пеперудки, алкохол и какво ли още не. Всичко се знае от службите, но явно всеки с престъпна дейност си плаща където трябва. НАП защо не проверявате ромските фамилии с имущества за милиони, а без ден трудов стаж? И не само за ромите става дума тук, а за всички.
33
3
 
22
 
! Отговори
Стратег преди 5 години
Тумбак паша провали усилията на хората от Войводиново, сега като агент на ДС ще провали и габровци, обслужвайки Бойко.