Каракачанов за Габрово: 20 г. проблемите се замитат, полицаите - за отличен

Вицепремиерът обаче недоволен от действията на местната власт
Обновена: 11 апр 2019 11:00 | 11 апр 2019 11:00, Красимир Ангелов
112
Каракачанов за Габрово: 20 г. проблемите се замитат, полицаите - за отличен
Снимка: МС

Полицията си е свършила работа в Габрово, но местната власт – не съвсем. Това е оценката на вицепремиера Красимир Каракачанов, който проведе извънредна среща в Министерския съвет със силовите структури и министъра на вътрешните работи Младен Маринов след вчерашната ескалация на напрежението в града.

Още по темата
Според Каракачанов именно кметовете са тези, които трябва първи да вземат мерки, за да не се стига до ескалация на конфликти като този в Габрово.

Вицепремиерът посочи, че от местната власт се очаква първа да сигнализира за незаконно нанесли се лица или такива строящи незаконни постройки. Каракачанов уточни, че в Габровско имало ромски контингент от Сливен, който бил привличан заради дърводобива и така незаконно хора се настанявали в региона.

Каракачанов и главният секретар на МВР Ивайло Иванов бяха категорични, че напрежението в Габрово е овладяно. Стана ясно още, че част от близките на участвалите в конфликта вече са напуснали града и това е успокоило ситуацията. Вицепремиерът бе категоричен, че няма данни за политическо вмешателство при организиране на това недоволство.

Каракачанов за Габрово: 20 г. проблемите се замитат, полицаите - за отличен
Снимка: МС

"Без ясна програма за решаване на ромския въпрос, няма как да се решат и тези проблеми, защото 20 години те бяха замитани, за да не се разсърди някой в Брюксел", коментира Каракачанов и допълни, че трябва да се започне с образованието. Неграмотни няма как да спазват обшествения ред и закона, категоричен беше той.

Главният секретар Ивайло Иванов посочи от своя страна, че изпратената от София и от три съседни на Габрово района полиция ще остане в града до успокояване на обстановката.

"Имаше данни за нерегламентирано събиране пред Община Габрово. Събирането беше мирно, бяха взети мерки за охрана. В последствие част от участниците са се насочили към областния арест с цел да нахлуят в него и да се саморазправят със задържаните лица. Ситуацията в даден момент ескалираше. След като директорът на областната дирекция ми докладва какво се случва, разпоредих да бъдат изпратени допълнителни сили от съседни на Габрово дирекции за овладяване на ситуацията", обясни главният секретар.

Заради нападението над магазинера в Габрово, с прокурорско постановление са задържани трима мъже на възраст между 20 и 30 години. На задържаните е повдигнато обвинение за нанасяне на лека телесна повреда по хулигански подбуди, съобщиха от Апелативната прокуратура във Велико Търново.

Според магистратите има опасност мъжете, които са от троянското село Калейца, от габровското село Парчовци и от Габрово, да се укрият или да извършат друго престъпление, тъй като и тримата са осъждани. Ще бъде направено искане пред съда за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
тези полицаи "дето са за отличен" що дирят на площада на Габрово, пазят общинската администрация, пазят областната администрация, пазят съдебната администрация, пазят гербавите от любовта на народа?
31
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Б.Борисов от Брюксел:"Докато се водеха преговорите за Брекзит,аз проведох много разговори с Каракачанов и Дончев и изпратих Дончев там...".С една дума,другите са си преговаряли за Брекзит,а нашия си е водил телефонни разговори.Той е там само за пълнеж и присъстъвие и да гласува каквото му наредят началниците.То верно,какво му разбира тиквата от подобни преговори,ама щом трябва,ще присъства.
30
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А защо да не се стига до ескалации, след като държавата е абдикирала а един единствен етнос от мгогото в България безчинства безнаказано. Трябва да има коректив и той е чрез напрежение
29
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
стига приказки проблема е на управлението от гербтой е създаван от години и сега каракачанов минава с метлата да замита първо виновниците итогава ромитете като видят че тия дето ги толерират са наказани няма да си позволяват подобни номера
28
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кога ще направите още няколко ЗАТВОРА! Затворите са препълнени и Тиквата е разпоредил да се дават пробации и условни присъди! Вижте кога се въведоха пробациите и ще видите, че точно Бойко ги въведе 2009 г. и оттогава разбраха че са безнаказани!
27
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя бой с ро.ми много удобно дойде като по поръчка, за да се отклони вниманието и да се отпуши напрежението. И патриотите го раздуват и раздуват, за да останат се заметат имотните дала.вери на хора от властта и да трупат точки, показвайки се като много загрижени за спокойствието на българите.
26
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Проблемът не е образованието, а социалните помощи.
25
2
 
20
 
! Отговори
Кух профил преди 5 години
Глей ся тъпотата... Военния министър има среща с МВР министъра, обаче не МВР министъра коментира работата на подчинените си, а военния??? На всичкото отгоре си позволява да коментира и действията на хора от местната власт. Тия кви процеси имат в главите ...изобщо?
24
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Полицаите били за отличен?! Боже господи прости му на тоя суджук патриот! Първо идват след около 10 мин след сигнала, при положение, че обектът се намира на 200 метра от сградата на МВР. После задържат и веднага пускат побойниците. Не знам даже дали изобщо са регистрирали престъплението или са решили просто да не се занимават. Чак когато се надигна недоволството на хората и видеото плъзва по телезивизията, те се усетиха, че са се издънили и пак ги арестуваха, този път и с обвинение
23
2
 
29
 
! Отговори
реалист преди 5 години
Пореден Видим резултат от стабилността на ГЕРБерастката Глутницата. Да не забравяме и думите на бившия министър на МВР Валентин Радев, който каза, че в страната /села и градове/ всичко е нормално. Ако искате подобни видими резултати, пак гласувайте. Оставка!!!!!!!!!!!!
22
1
 
24
 
! Отговори
Victimized преди 5 години
"Не е от 20 г проблема от 2-3 г . Идват все нови и нови в една къща живеят по 20 човека и само са чудят още за какво биха могли да вземат помощи .Защото имат само права крадът храна ток вода. *** няма проблем за тях може"Стига сте говорили глупости, аз съм роден в Габрово, през 2006 аз и мои приятели бяхме бити от група роми на празника на града, и единия от приятелите ми беше намушкан с нож, тогава почти не се говори по случая писаха само в един два вестника.Това, че не знаете за проблема е ..
21
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До О С Т А В К А !!! Не са малко вече в Габрово.Последните десетина години се увеличиха в геометрична прогресия. Нов внос. Гласоподаватели.
20
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Искаме да се потърси служебна отговорност на лицата:старши комисар Борислав Николаев Бончев - Директор на ОДМВР Габровокомисар Николай Емануилов Спасов - Началник на отдел Охранителна полиция при ОДМВР-Габрово.Началника на РПУ-то, дежурният полицай и полицейският инспектор пуснал лицата без обвинения.Дежурният прокурор към РП Габрово към моментаКмета на община Гарбово - Таня Христова.Всички горепосочени за несправяне със служебните си задължения.
19
1
 
22
 
! Отговори
А преди 5 години
Не е от 20 г проблема от 2-3 г . Идват все нови и нови в една къща живеят по 20 човека и само са чудят още за какво биха могли да вземат помощи .Защото имат само права крадът храна ток вода. *** няма проблем за тях може
18
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
първо дончев и кметицата до стената и тогава останалите
17
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чудно са се справили ... прибрали ***, за да ги пазят!
16
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
замитат се нали дончев беше кмет и той ги докарасега е виципремиер нали ти е колегатой ги докара за да спечели изборитеайде от него да почнем
15
2
 
27
 
! Отговори
MAFIA преди 5 години
А Закона Артекс го гласувахте за 4 часа от внасянето ???Сега не може да се гласува Закон за Ромите за 4 години ???
14
1
 
41
 
! Отговори
О С Т А В К А !!! преди 5 години
Габрово е бял кахър. Там *** са малко. Идете да видите там, където са мнозинство какво става... С вашето некадърно и корумпирано управление превърнахте българите в жертви в собствената ни държава. Махайте се !
13
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
важното е да е стабилно управлението и да продължават с източването на европейски фондове, евтини апартаменти и назначения в съда и цацаратурата, друго не ги интересува шкембе войвода и останалите продажници