Задържаха Лютви Местан заради катастрофата, в която загина бебе

Той бе откаран с патрулка в ареста на полицията в Кърджали
Обновена: 14 апр 2019 20:29 | 14 апр 2019 19:53,
387
Задържаха Лютви Местан заради катастрофата, в която загина бебе
Снимка: bgonair.bg

Лидерът на ДОСТ Лютви Местан е задържан за 24 часа заради тежката катастрофа с негово участие край "Маказа", при която загина 6 -месечно бебе. Срещу него няма повдигнато обвинение.

Първоначално той беше в болницата под полицейско наблюдение, след което бе откаран с патрулка в ареста на полицията в Кърджали, съобщава bTV.

След обстойни медицински прегледи е преценено, че той е годен за задържане.

"Единственият шанс да не се бе случило това е да не бях там", каза Местан и посочи, че е спрял на знака "Стоп"..

Още по темата

Пътният инцидент стана малко след 13:30 ч. днес на главния път за "Маказа", на няколко километра след Момчилград.

Колата на Местан излязла на главния път от разклонение на с. Загорско и засякла движещ се автомобил, в което е пътувало семейство. Колата изхвърча на 50 метра в близкото дере и се прекатурва няколко пъти.

Загива 6-месечно бебе. Майката, 10-годишно момченце и бащата са в болница.

Общинският лидер на ДОСТ Мустафа Исмаил, който е шофирал след Лютви Местан, обясни, че лидерът на ДОСТ е спрял на знак "Стоп" преди да излезе на главния път.

"Тъкмо зави и един трясък, много силен, един дим, дори не видяхме как можа толкова моментално да излети с такава скорост тази кола. Това беше… не мога да си представя дали 180, дали 200 км в час, това момче. Той спря на „Стоп”, огледа се, гледа наляво, надясно, и след това потегли", разказа Мустафа Исмаил.

По информация на окръжния прокурор на Кърджали има образувано досъдебно производстово за катастрофа по непредпалзивост и причиняване на смърт на едно лице.

Алкохолните проби и на двамата водачи са отрицателни. Взета им е проба за употреба на наркотици.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


387
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
150
4
 
16
 
! Отговори
555 преди 5 години
Другата кола е джип БМВ, на 30 годишен кърджалийски бизнесмен. За да ихвърчи толкова предсавете си с колко се е движел, при условие че там има ограничение 50. Местан излиза от сески път и прави ляв завой едва ли е завивал с 200.
149
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ти добре ли си ,през там минавам почти всеки ден не си измисляй ако не вярваш виж сателита
148
6
 
8
 
! Отговори
привет от Германия преди 5 години
До АнонименОтсечката е " права " , но от блъснатата кола на Местан до камиона ! Абе я виж как се извива пътя бе и по нататък ако има 5 дървета хептен нищо няма да се вижда ! Все търсите да си начешите крастана с Местан ,вместо да критикувате поредния просттак убиец който лети с 180 км/ч
147
3
 
7
 
! Отговори
до 177 преди 5 години
Не загина ли принцеса Даяна в Мерцедес тежащ2,5 тона?Този пък дето е бутнал отзад Мерцедеса е карал Фиат Пунто тежащ 900 кг.Но на кого ли пък го казвам-ти разбираш от физика точно колкото аз от турски език!Виждал съм стотици катастрофи.И от това дето виждам на снимката съм сигурен,че другата кола не е била с превишена скорост.Водачът и е очаквал Местан да спре на знака"СТОП".Но явно не е спрял!Ако не вярваш покажи снимката на твой познат инженер и съм сигурен,че ще ти каже същото!
146
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какъв остър завой отсечката е права
145
2
 
12
 
! Отговори
Това е в преди 5 години
Резултат на чувството за недосегсемост в което живеят българските политици. МЕН НЯМА КОЙ ДА МЕ НАКАЖЕ е тяхното мото.
144
3
 
15
 
! Отговори
Saki преди 5 години
Местан погледна смачканата кола със семейството в нея и присви гневно студените си безизразни очи. И през ум не му мина да им помогне, за него те не значеха нищо. Но една мисъл не му даваше мира... ако не беше съприкосновението досега да беше заминал и, като ги остави смазани в автомобилът им, а сега ще се наложи да остане на мястото.
143
24
 
8
 
! Отговори
привет от Германия преди 5 години
До фактАми естествено ударът ще е в предната част на колата на Местан ! Местан е спрял на стопа , след това леко се изнася на пред понеже заради острия завой няма видимост , след това тъкмо да навлезе в лентата с предната част на колата си и в този момент с бясна скорост лети колата на родителя убиец на собственото си дете и се блъска в колата на Местан ! Местан е нямал никакво време да реагира , нито да натисне разко газ и да запраши напред ,нито пък да превключин на задна и да даде назад
142
13
 
6
 
! Отговори
анонимен и дегизиран преди 5 години
До 179Ако няма българи там, този свят несъмнено е много по-добър!Наскоро си лафихме със Св. Петър, ключаря на рая, та го попитах защо българите са такова гадно, злобно, прокобно и прокажено племе, та цял свят е пропищял от тях. И той ми каза: "Бате Яcтpeбе, защото хората след като умрат с моята комисия от ангели ги съдим за делата им земни. Ако са били добри хора, ги пращаме в рая, ако са били лоши, пращаме в ада, ако са били много лоши, ги прераждаме като българи."И това обяснява всичко.
141
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
*176
140
2
 
19
 
! Отговори
nikonik преди 5 години
Местан защо не е в затвора за държавна измяна и шпионаж в полза на турците? Бойче, Цаца, защоооо?????
139
1
 
32
 
! Отговори
недю от странджата преди 5 години
Много обвинители на почернения баща тука бе, не стига че бебето му е загинало, жена му е в безсъзнание, самият той е с пукнат прешлен, и пак го обвинявате. Човекът е бил на път с предимство. Местан е виновен и трябва да лежи ефективно, стига сте го оправдавали този ***.
138
1
 
14
 
! Отговори
Наблюдател преди 5 години
От сега ви казвам, че Местан ще е невинен. Ако първоначално решението е друго, от Анкара ще се наложи да се намесят.
137
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Интересно ще бъде разследването и заключението !Да почива в мир детето ,а бог да дате сили на родителите му да преживеят *** !
136
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не съм фен на Местан,но не вярвам злонамерено да го е сторил. Кото гледам колата с жертвата ,едва ли е спазвала пътните ограничения.Това е трагедия,независимо от маймуните зад волана. Дали е местан,гербестан,хампарцумян... никой не е застрахован.Ей, чета коментарите и стигам до извода, Злобата ще ни затрие! Дано загиналото дете поне е в един по-добър свят..
135
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това племе прокажено буллгарско се изтрепа с тези трошляци, дето ги крадат от западна европа и после се правят на джигити с тях по скапаните пътища на балканския кенеффистан буллгаристан! Язък за детето! Но от друга страна, Бог се е смилил над него и го е прибрал при себе си, отколкото да го остави да израсне и страда по тази прокажена земя, живеейки между прокаженото племе българско!
134
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще го пуснат, няма да лежи, ако че е убиец.
133
0
 
10
 
! Отговори
факт преди 5 години
Ако Мустафа Исмаил бе прав,то ударът би бил в задната част на колата на Местан.А ударът е в предната част!
132
0
 
13
 
! Отговори
Доган-Местан преди 5 години
А на Доган що не му се случват такива работи?Щото него го вози НСО с охрана от нашите пари.
131
8
 
4
 
! Отговори
привет от Германия преди 5 години
Ти как разбра, че се е движил със 180 бе Fes?.............Че ти с 50 км/ч можеш ли да причиниш такова изкривяване на колата ?! Я погледни снимката и сам прецени ! Пак казвам ,някои просстаци тук не са седнали да пишат коментари по темата , а да си начешат крастата с Местан !