Хлябът поскъпва заради ТОЛ системата: От 18 филийки – 3 за таксата!

От бранша настояват за отлагане на въвеждането на системата
16 апр 2019 12:04,
162
Хлябът поскъпва заради ТОЛ системата: От 18 филийки – 3 за таксата!
Снимка: Reuters, архив

ТОЛ таксите ще доведат до поскъпване на стоките, не само на транспортните услуги, алармират от Българската асоциация на сдруженията в автомобилния транспорт.

"От 18 филийки в хляба - три ще отиват за ТОЛ такса, а четири отиват за ДДС, останалото за разходи и печалба на производителя", обясни Миролюб Столарски асоциацията.

Превозвачите настояват държавата да отложи въвеждането на ТОЛ системата. По план тя трябва да функционира от средата на тази година за камионите над 3,5 тона. Вчера от КРИБ призоваха въвеждането на ТОЛ системата да се отложи и да се въведе от 2020 г.

Още по темата

"Очакваме хаос, защото системата все още не е изградена. По договор трябва да има 6-месечен тестов период, който да покаже, че системата работи и отчита коректно", обясни пред Нова тв Илиян Филипов, председател на Българската асоциация на сдруженията в транспорта. Според него без тестов период ще има хаос.

Миролюб Столарски обясни, че австрийска фирма изгражда системата и трябва да я предаде на АПИ. От АПИ обаче молели същата фирма да помага за обслужването на тази винетна система.

"Не е направена връзката между митниците и АПИ, не е направена и между НАП и АПИ. Ще стане така, че транзитният трафик ще минава безплатно. На митницата няма как да ги контролират. Системата изобщо не е изградена. В момента с една винетка минават 3 турски камиона", заяви Столарски. Според него ТОЛ системата е "изкривена".

"Всички сме "за" системата. Но нито една държава не таксува втори, трети клас", заяви Столарски. Той е категоричен, че няма как един превозвач да избере път, по който да не плати, например по третокласен път.

"Всички тези пари ще бъдат платени от българския потребител, а те никак не са малко. Това е разход, който ще вземем от  нашия клиент", заяви Филипов.

Той каза, че са разговаряли с АПИ и са предупредили, че с тези такси няма да се съгласят и ако трябва, ще преминат към протестни действия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


162
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
0
 
18
 
! Отговори
Спекула преди 5 години
Вярва ли някой на поредното лъжливо търговско овчарче ? Когато бензина поскъпне цените скачат, когато поевтинее цените не намаляват. Сега отново се опитват да изкарат поскъпването много по-голямо, отколкото реално е, за да може отново на гърба на бедния български народ да се трупа богатство !
82
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По един хляб ли прекарвате в камион?
81
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Поредното оправдание на производители и търговци за да вдигнат цените.
80
2
 
7
 
! Отговори
Шопо преди 5 години
Почнете да месите хляб у София и няма да има нужда да го возите с камиони от други градове и села.
79
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тия да не би да смятат да прекарват камионите по третокласните селски пътища, ако там е безплатно? При всички положения ще вдигнат цените на стоките, независимо как и къде се въведе ТОЛ системата.
78
2
 
11
 
! Отговори
До Тинтири Минтири преди 5 години
"Миналата година Боко се хвалеше колко пари щели да "дойдат" от тол-системата"Че да не е излъгал? Те идват парите. Ама той не е казал къде ще идат! Да ви е обещал да ги получите вие или държавата?
77
0
 
11
 
! Отговори
АНТИ преди 5 години
Работиме много,работим от сутрин до здрач.Но хлеба е малко.Но хлеба не стига, деца.И ваште лицаса сгърчени вече от плач.И ваште очиса сухи и неми такива големи,мъчително тъжни очиИ втях е стаен,ужас свиреп:Хлеб!Хлеб!
76
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще поскъпва ами, като си направихте напълно излишна тол-полиция, за да си настаните роднините и приятелите на работни места със заплата и без ангажименти! За какво ни е тая полиция? До нея същата работа правеше /или не правеше/ КАТ. В белия свят камери засичат кой е без винетка и без Гражданска отговорност и като ти засекат автомобила си получават честитката вкъщи. Няма излишен талаш по пътищата, който да си играе на работна смяна!Аман от поредните ви административни гълтащи пари реформи!
75
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
освен лапад и коприва, в двора ми са се навъдили и охлюви.И тях предлагам безплатно - за невегетарианците.
74
0
 
6
 
! Отговори
доктор Менгеле преди 5 години
Правете като Юнкер - течни калории дестилирани, му дават енергията !
73
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Охобохоправ си.
72
9
 
0
 
! Отговори
До анонимен преди 5 години
И? Колко пари е хляба в Сърбия? Одговор по въпроса е този който очакваш. Хляба в Сърбия е ГМО и нее вкусен,а нашия е природен ,много вкусен и нормално техния е и по скъп щото имат ТОЛ система.
71
1
 
1
 
! Отговори
Охобохо преди 5 години
до 74Ами веганите са на мода,явно не си в час.
70
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Що да е абсурдно чушките и доматите да са по-скъпи от месото?За да изкараш домати сега, февруари трябва да си горил по тон въглища за отопление на парниците на нощ. За чушки дори не съм и чувал някой да се пробва да вади през април.А прасето е дебело и отопление не ще.
69
1
 
10
 
! Отговори
Охобохо преди 5 години
За какво ни е хляб като имаме безплатни зрелища?
68
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
житото се кара с вагони на влакове -каква тол такса-пълни глупости и лъжи на мафията
67
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен65лапада и копривата ми са безплатни в двора.Ела си набери.БЕЗПЛАТНО.
66
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Едните вземат по 5 000 лв. и повече, а на народа дават мизерни заплати и му се усмихват. А вървете им гласувайте на тези изедници.
65
5
 
12
 
! Отговори
Bad Company преди 5 години
Ххахахаха! Егаси манипулативната статия!! "Примера" с филийките направо кърти!! Някой от вас да е видял да се разнася хляб с тирове по пътищата??? Ххахаха!
64
9
 
5
 
! Отговори
са преди 5 години
Казаха ви още преди година за ТОЛ-а,ама пак ревете.Като я вкарат от 2020 колко филийки ще отиват за нея,а?!!Само ходите да всявате страхове у хората,а то става въпрос за 20-30 лева на човек на година.КНСБ,КТ Подкрепа-търсете решения за наболели и дразнещи проблеми,а не на проблемите на шефовете на транспортни фирми с коли за по 200000 лева!!!!!!!