За Великден: Уж българско агнешко се оказа македонско?!

Било предназначено за Гърция, но от там го върнали, и...
21 апр 2019 12:05, Петя Славова
182
За Великден: Уж българско агнешко се оказа македонско?!
Снимка: архив, Булфото

Преди отбелязването на Великден български производители видяха нарушения в продажбите на агнешко месо в големите търговски вериги.

Още по темата

От овцевъдната и козевъдна организация и държавата посъветваха да намерим българското месо. От там вече приеха регламент – червен печат за чуждо месо, син за българско. От организацията обаче имат съмнения за печатите и дадоха за пример македонско месо, което се продава в българската търговска мрежа.

"Има някакво подобие на печат. Подали сме сигнал и очакваме Агенцията по храните да си свърши работата", коментира пред Нова тв Симеон Караколев. "Това е нереално по-ниска цена. Било е предназначено за Гърция, но гръцките търговци са го върнали и те са го пратили тук", предполага Караколев.

За потребителя излиза само с 20-30 стотинки по-малко. "Превръщаме се в консуматорска нация", предупреждава специалистът. По думите му, у нас има достатъчно българско месо за празника. "Българските овцевъди спокойно могат да нахранят българския народ", категоричен бе той.

"Извършваме проверки преди всички празници. Започнали сме проверки още от 15-и. Получихме сигнали за нечетлив печат и веднага направихме проверки. В единия обект установихме месо, отгледано в България с необходимите документи, както и новозеландско месо също с необходимите документи.

В другия обект установяваме агнешко с нечетлив печат на три от трупчетата. Там, където установим нечетлив печат, го възбраняваме", заяви д-р Станимир Спасов, областна дирекция по безопасност на храните. Той увери, че от агенцията ще направят всички необходими проверки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


182
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименСърбите и те сръбска е Македония.
97
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименГърците спорят че Македония е гръцка.
96
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До96. Така е но предполага, че с ? в България. Тия феодали на хиляди декари кръстилисе арендатори ще отпаднат. Няма да има роби на колективизма . И ще се върне частната собственост в пазара на ПРОИЗВОДСТВО.
95
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Купувам си уж български домати така пише на табелата и изведнъж на един домат не са му махнали турския стикер .Питам продавачката български ли са българските домати .Тя ми казва такива няма Е къде Ви е контрола господа управляващи бълващи празни приказки за българското
94
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Добре че е македонско а не аржентинско или новозеландско то все едно е българско докато тези от Македония дето се натискат за ЕС станат членки после няма да има и македонско А за нашето земеделие и животновъдство отдавна сме Амин
93
5
 
16
 
! Отговори
Перко преди 5 години
От Македония, какво освен българско да е
92
4
 
26
 
! Отговори
привет от Германия преди 5 години
Яжте агнешко докато можете да си позволите , защото ще дойде ден и мамалига няма да можете да си купите ! С такива алчни селско стопански предприемачи и работодатели-скъперници нищо хубаво не ви очаква ! Аз от хубаво ли съм избягал в Германия ?!
91
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В случая разбирам че е от македонско като местност. Примерно от петричко. Защото агнето може и да доиде от Мизия, Добруджа, Родопите. Но ако е от Северна Македония е друго
90
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 80 Само питам!Ам нали мутрите вече отговарят и за Бьлгарското агнешко! За какво да печелят македонци и някакви си Бг фермери след като нашите Бг мутри никога няма да се наситят докато не изгонят от Бьлгария неудобните за тах!
89
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До привет от ГерманияАбе, стига си писал като "привет от германия, бе "!Знаем, че философстваш от с. Герман, Софийско! :)
88
2
 
24
 
! Отговори
Димов преди 5 години
Е българско е де.. Какво значение дали е от Тракия, Родопите или Македония
87
2
 
16
 
! Отговори
Реалист преди 5 години
то вече държава няма, Вие за едното агнешко сте се загрижили. Вероятно Северно Македонското не е лошо, но най-хубавите агнета са от Балкана. тези от Родопите не са много хубави, Румънските ... не знам ... но за тези от Нова Зеландия са ужас .... просто това са животни селекционирани за вълна а не за месо. Понеже са им в повече ги продават а такива като нас ги купуват.
86
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И агнете не искат да са македонци.
85
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До фактНе са, те имат много албанци
84
8
 
16
 
! Отговори
дО 83 преди 5 години
ДА НО НЕМЕЦА ПЛАЩАШЕ ВИСОКИ ЦЕНИ и тогава ,КОГАТО ТУК ПЛАЩАХА ДЕСЕТОКРАТНО ПО МАЛКО в ТеКеЗеСето.,,Крушката си има опашка " казва народа и пенсията на тия с яйцата и селскостопанските продукти не беше 28-30 марки,а трудоденът 0"20-20 стотинки. Те нямаха ТКЗС и не унищожиха ИЗКУСТВЕННО селското си стопанство ,лишавайки селянина от най -милото ,ЗЕМЯТА МУ!
83
5
 
22
 
! Отговори
факт преди 5 години
Всъщност това показва отново и отново, че България и Македония са една държава...
82
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами агнето като е гледано от българи,какво да е ? Арменско ?
81
8
 
14
 
! Отговори
Браво преди 5 години
Българите и гърците ядат,пият и харчат пари като луди в Одрин.Браво само така.След три месеца всичко живо на почивка у турско.В Бодрум,Анталия и Дидим много ви обичат.Важно е парата да тече към агите.Хахахахаха
80
4
 
7
 
! Отговори
до 81 преди 5 години
Не знам те дали са разсипали нещо но ти и такива като теб платени ,,лешояди" разсипахте социалните мрежи с примитивните си коментари. И къде виждате непрекъснато 10 години,2013-2014 за ,,КОЙ" ги смятате! Ти тогава за Пеевски-Василев ли беше?Или пак гъгнеше АНОНИМНО отстрани за някой и друг лев?А тези които разсипаха НЕЕДНОКРАТНО България ти явно не си видял,усетил и живял тогава мушморок ,невръстен
79
6
 
27
 
! Отговори
привет от Германия преди 5 години
Проблемът на настоящите български селскостопански производители и на бившите такива е ,че искат изведнъж да забогатеят ! Искат продукцията им да се изкупува на цени на каквито се изкупуват в западна Европа , но не им идва на акъла да плащат на работниците си такива заплати каквито колегите им от западна Европа плащат на работниците си! Представете си само , една яйце в Германия и в България е долу горе на една и съща цена , но немеца плаща стабилна заплата на работника си , а българина не плаща