Спасителите бягат в чужбина – 100 км плажове необезопасени

Обучени има много, желаещи да работят за ниски заплати у нас - не
20 май 2019 10:16,
14

От първи юни концесионерите трябва да осигурят спасители на плажовете у нас. Оказва се обаче, че за поредно лято няма достатъчно кадри, въпреки че всяка година стотици младежи и девойки покриват нормативите на Българския Червен Кръст, съобщава Bulgaria ON AIR.
Още по темата

На прага на летния сезон: Спасителите на плажа са кът

Отлив има защото съседните на нас курорти Кипър, Гърция предлагат по-добри условия на заплащането и заради това завършилите и по младите такива и тези с по-дългогодишен опит предпочитат да работят там.

Всяка година над 100 плажа по Черноморието се нуждаят от спасители. Концесионерите, които предлагат добро заплащане и добри условия за работа със сигурност няма да имат проблем да запълнят бройката. Въпреки това масово спасителите са или студенти, ученици и дори пенсионери заради сезонната заетост.

Изискванията на Министерството в зависимост от натовареността да осигуряваме достатъчно бройки спасители, за да обезпечат плажната ивица.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То и гларусите ще избягат от нашето черноморие
13
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мен ми не трябват, бетон само искам, че мразим се цапаме със строителни материали - песък месък. Я съм си гробарче, *** почва мразим, ако може целия плаж на тераса че го направа
12
5
 
7
 
! Отговори
бл.134 в Зап. парк преди 4 години
Да бягат.Ще си наемем украинци и молдовци ,за по 10 лева на ден.
11
0
 
10
 
! Отговори
Чикън преди 4 години
Концесионерите освен, че не плащат ами и искат да не се влиза във водата, ако има вълни. Да не стане нещо, че да изтърват парата.
10
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Отлив има защото съседните на нас курорти Кипър, Гърция предлагат по-добри условия на заплащането и заради това завършилите и по младите такива и тези с по-дългогодишен опит предпочитат да работят там. Е добре, знаете Болеста, знаете и лекарството. Предлагате повече пари, спане безплатно и няма да имате проблеми.
9
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Za ko im sa spasiteli....nali imat metalni kletki, iztrezviteli, shezlongi i chadari....jetove, banani, parashuti....krematoriumi, ekarissaji...
8
4
 
13
 
! Отговори
Сравнил преди 4 години
Само в Бг спасителите освиркват плажуващите и си избиват комплексите в/у тях, по нормалните дестинации те са едвам забележими...
7
0
 
29
 
! Отговори
Мен преди 4 години
Дори спасителите вече не искат да влизат във фекалните води. Още повече пък да спасяват препили ***...
6
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
милиарди се въртят по морето, а за обикновения българин подхвърлят заплати по-ниски от помощите за социално слаби в държава от третия свят.Абе изнасяйте се, това териториално недоразумение България е обратно в Турската сфера на влияние, а до 15-20 години официално българите престават да бъдат мнозинство в собствената си държава.
5
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До manНапротив, съвсем смислена е... Просто защото този смисъл убягва на тези от туризма къде точно им е проблемът. Сезонната работа трябва да е доста добре платена, за да компенсира месеците извън сезона, а тук пак някак е обратното..
4
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И без това плажовете са заляти от сводници с *** .
3
1
 
10
 
! Отговори
Indianec v BG преди 4 години
Ура-а-а, а сега да ги затворят, за да могат наш'те хора да си додтроят на спокойствие.
2
0
 
34
 
! Отговори
голям зор преди 4 години
Ми като са ниски заплатите,скъпи демократични другари,увеличете ги!Или затворете границите,това поне го можете!
1
4
 
32
 
! Отговори
man преди 4 години
напълно нормално, статията е безсмислена констатация;