Защитават от градушка над 1 млн. дка в Старозагорско и Пловдивско

Съоръжението е разположено в община Павел баня
28 май 2019 20:28, Анисия Иванова
2
Защитават от градушка над 1 млн. дка в Старозагорско и Пловдивско
Архив: Булфото

Още един милион декара обработваема земя в областите Стара Загора и Пловдив от днес ще са с нова противоградна защита, съобщиха от Министерството на земеделието, храните и горите.

Оттам уточняват, че защитата става възможна благодарение на изградения нов команден пункт с 22 ракетни площадки. С него от днес ще бъдат обхванати нови 1 млн. дка обработваеми площи в общините Павел баня, Карлово, Казанлък и Мъглиж.

Още по темата
Съоръжението е разположено в землището в село Тъжа, община Павел баня, и е на обща стойност 1 млн. и 90 хил. лева.

До момента Изпълнителната агенция за борба с градушките (ИАБГ) е защитавала близо 4 млн. дка обработваема земя на територията на двете области.

След откриването на командните пунктове в Хасково и в село Тъжа в рамките на последната седмица броят на ракетните площадки в страната е увеличен с 57, или общо са 256.

Последните две седмици вследствие на силни градушки бяха унищожени земеделски площи в Северозападна и Централна България. На места загубите при земеделските култури достигнаха до 100%.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
3
 
! Отговори
Касапина преди 4 години
След дъжд качулка..
1
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
а стига бе сериозно -то и без туй няма родно земеделие -за градушките Бойко ли се произнесе/щот не знам колко е образован по физика/ ами те почти свършиха градушките са от април до юни когато има промяна в температурите от високи до ниски градуси -или е заинтересован за магистралите си да не би да се пометат и търпеливият бълг.народ да вземе да се надигне