Що за 1 юни? МВР лови престъпници, 3 деца обгорени от взрив на граната

Проявата в Силистра била включена в програмата "Ваканция, здравей"
Обновена: 31 май 2019 14:43 | 31 май 2019 13:39, Анисия Иванова
112

Снимка: Булфото

Три деца са пострадали при демонстрационно взривяване на граната на стадион „Доростол“, съобщиха от Апелативна прокуратура - Варна.

Днес около 11.00 часа на стадион "Доростол" в Силистра полицията в града е извършила демонстрация по залавяне на престъпник във връзка с 1 юни – Деня на детето. Проявата е била заключителна по програмата "Ваканция, здравей", която се провежда в детски градини и училища от Дулово, Тутракан и Силистра.

На стадиона по време на инцидента са присъствали около 300 деца, а районът е бил отцепен с оглед безопасността на присъстващите.

Осколка от взривената граната ранява две момченца и едно момиченце от детска градина "Иглика – 2", които са се намирали на разстояние 50 метра от мястото на демонстрацията. Няма опасност за живота им.

Двете 6-годишни момченца са получили обгаряния по крайниците, оказана им е спешна помощ и са били освободени. Момиченцето, което също е на 6 години, е транспортирано в Русе, тъй като е с обгаряния между 10 и 20 процента по гърдите, краката и врата.

Досъдебно производство по повод инцидента с трите деца се ръководи от Районната прокуратура в Силистра.

В момента се извършва оглед на местопроизшествието от следовател от Окръжния следствен отдел при Окръжната прокуратура в Силистра. Досъдебното производство се води по член 338, ал. 3 от НК, който ангажира наказателната отговорност на всеки, който при работа с взривни вещества причини по непредпазливост телесни повреди на едно или повече лица.

Предстои назначаването на съдебно-техническа и съдебномедицински експертизи за установяване причините за инцидента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
0
 
28
 
! Отговори
12345 преди 4 години
Публикувано във факти.бг: "полицията в града е извършила демонстрация по залавяне на престъпник във връзка с 1 юни Деня на детето." Само гледай ти - малоумщината!!!
75
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В дир.бг има видео - куките мятат граната по колата с "престъпниците", тя отскача и полита надалече (не се вижда накъде, но явно е била към публиката).От видеото оставам с много въпроси към "професионализма" на милиционерите, но след като видях действията им - изобщо не се учудвам, че един престъпник ги разиграва без проблеми няколко седмици.
74
0
 
32
 
! Отговори
Лудница преди 4 години
Каква е тази поредна простотия, каква демонстрация пред деца от детската градина? Явно е , че България се е превърнала вече в една лудница.
73
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Що за забавление, що за празник на детето? Не можаха ли да измислят по-приятни занимания и весели игри за малките, а трябваше да им устройват екшъни? Малко ли са тези сцени по всички телевизии, та и на този ден да ги поздравяват с насилие и гранати? Срам и позор за такава държава!
72
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Под кръгла шапка акъл не търси! Обгазявай се сам! Българска полиция, българска работа!
71
1
 
23
 
! Отговори
Легендата преди 4 години
И аз очаквам тези скодоумници да ми открият колата... Ще си остана с очакването.
70
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кой *** се разпореди да се заведат 300 деца на полицейска демонстрация? Какво парвят изобщо там деца,нима мислите,че им е интересно?! Пропаганда на мвр сред децата ли правите?!
69
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Значи на МВР категорично ще им забраните повече да хвърлят гранати, сълзотворен газ или каквото и да било. Ще им давате да хвърлят само домати.
68
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Онзи пенкилер Ботьо Ботев няма ли да обясни как си застреля колегите в жк Белите брези?!Очевидно днешните служители на МВР са достойни негови последователи!Футболните агитки са по-подготвени от служителите на МВР, назначение до един заради това, че имат роднини в системата!
67
1
 
27
 
! Отговори
Пенсионер преди 4 години
Вижте, бил съм на служба в МВР , по конкретно КОС много години. Никога по време на службата ми не е постъпвало искане за отпускане на специализиран арсенал за демонстрации. Обичайно, това се организира от PR-ите на РУ за конкретното събитие. И никога, никога не се използва арсенал на МВР.
66
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И как се залавят престъпници...онзи в Костенец нали сам се самоуби с пушка...И що за демонстрация е да се взривява граната пред деца...децата с гранати ли си играят?!
65
8
 
28
 
! Отговори
varg преди 4 години
ДА ЖИВЕЕ ДЕМОКРАЦИЯТА БРАТЯ И СЕСТРИ БЪЛГАРИ.НАЛИ ЗАТОВА ИЗЛИЗАХМЕ ПО ПЛОЩАДИТЕ И ВИКАХМЕ ''КОЙ НЕ СКАЧА Е ЧЕРВЕН''.ХАЛАЛ ДА НИ Е СЕГА ДЕМОКРАЦИЯТА.
64
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На друго място пише, че децата са били на не повече от десетина метра от мястото на демонстрацията. Децата са били на трибуната.
63
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Първо се самообгазиха в София , биха аутист, сега по деца гранати хвърлят скоро да очакваме да нокаутират и няколко пенсионери инвалиди за симулация
62
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тряба да се отнемат значките на такива некадърници ,рпдната полиция ни гази
61
2
 
39
 
! Отговори
невероятно,но факт! преди 4 години
Сега вече и децата в детските градини знаят,че полицията в Силистра не става за нищо!За полицията в другите градове-ще разберем по-късно!?
60
0
 
28
 
! Отговори
РусенецЪ преди 4 години
Тук нещо не е наред наистина. 50 метра изобщо не е чак толкова малко разстояние. Нещо не ни казват. Осколка ... добре, да приемем, че нещо се е откъснало от обезопасителния контейнер /допускам, че е имало нещо подобно/, но изгаряния ?!?! Почти съм убеден, че простите полицаи са ползвали нещо китайско от рода на "новогодишните свещи" и фоервфейк е излетял към детето и му е подпалил дрехите. Абсурдно е да са ползвали арсенал за демонстрация!
59
1
 
24
 
! Отговори
Victimized преди 4 години
Първо, 20 дена най-елитните части от МВР, Кобри, Мобри, Барети, дронове ни демонстрираха как се залавя престъпник. Сега решили да се правят на мъжкари пред дечица взривявали гранати, после тука по форума ми се радват колко добре са постъпили нямало от какво да ги е срам. Всички трябва да ни е срам, че допускаме такива меко казано не компетентни катили да упражняват каквато и да е власт, начело с баш милиционера-мутра-премиер.
58
1
 
34
 
! Отговори
Ива преди 4 години
След като за Деня на детето в Силистра полицаи са мятали гранати по децата, община София организира множество забавления за най-малките: аутопсия на удавник, спортни игри с лишените от свобода, направи-си-сам ампутации на крайници, безплатен екарисаж за домашни любимци и винаги популярното селфи с пребити арестанти
57
1
 
17
 
! Отговори
Атанас преди 4 години
Не си намерят друга работа и станат полицай...