Що за 1 юни? МВР лови престъпници, 3 деца обгорени от взрив на граната

Проявата в Силистра била включена в програмата "Ваканция, здравей"
Обновена: 31 май 2019 14:43 | 31 май 2019 13:39, Анисия Иванова
112

Снимка: Булфото

Три деца са пострадали при демонстрационно взривяване на граната на стадион „Доростол“, съобщиха от Апелативна прокуратура - Варна.

Днес около 11.00 часа на стадион "Доростол" в Силистра полицията в града е извършила демонстрация по залавяне на престъпник във връзка с 1 юни – Деня на детето. Проявата е била заключителна по програмата "Ваканция, здравей", която се провежда в детски градини и училища от Дулово, Тутракан и Силистра.

На стадиона по време на инцидента са присъствали около 300 деца, а районът е бил отцепен с оглед безопасността на присъстващите.

Осколка от взривената граната ранява две момченца и едно момиченце от детска градина "Иглика – 2", които са се намирали на разстояние 50 метра от мястото на демонстрацията. Няма опасност за живота им.

Двете 6-годишни момченца са получили обгаряния по крайниците, оказана им е спешна помощ и са били освободени. Момиченцето, което също е на 6 години, е транспортирано в Русе, тъй като е с обгаряния между 10 и 20 процента по гърдите, краката и врата.

Досъдебно производство по повод инцидента с трите деца се ръководи от Районната прокуратура в Силистра.

В момента се извършва оглед на местопроизшествието от следовател от Окръжния следствен отдел при Окръжната прокуратура в Силистра. Досъдебното производство се води по член 338, ал. 3 от НК, който ангажира наказателната отговорност на всеки, който при работа с взривни вещества причини по непредпазливост телесни повреди на едно или повече лица.

Предстои назначаването на съдебно-техническа и съдебномедицински експертизи за установяване причините за инцидента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
1
 
16
 
! Отговори
Киро Кюмюря преди 4 години
Двадесетозаплатници...Нали за туй реваха... Залавяли престъпник, то пестъпниците се возят на корса?! Ще се оправят, когато им пуснат по 35 заплатна изпроводняк + по 65 дни платен отпуск до пенсия. на 38 години. Каквото правителството, такива и кадрите им...
55
0
 
24
 
! Отговори
Е! преди 4 години
Районът бил отцепен,а децата там!
54
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
НАли ми защитавахте некадърните ушеви при залавянето на Зайко-Байко?! Нали не били некадърни, ами онзи, разбираш ли бил ниджа.Ето, вижте ги колко са кадърни. Граната ще ми хвърлят, изхвърляците! То, това да не като да се вреш из храститие и да викаш "ко прайм ся".Сутринта хиляди *** се бяха спуснали да ги защитават, видите ли колко са добри от МВР. Убиха, човек без съд и присъда! Кой доказа, че тоя е именно убиеца> Или пък кой първи е открил огън?! Некадърни дембели със самочувствие !Срам!
53
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Виновните в затвора
52
2
 
18
 
! Отговори
някой си преди 4 години
Не са виновни редовите полицаи , а началниците им , които са разрешили подобен боеприпас.А кой ще го отнесе е ясно...
51
0
 
26
 
! Отговори
Даа преди 4 години
Голям късмет са извадили децата. Тия от мвр мето също щото простотията им е огромна и Господ ги е пазил да не се самовзривят.
50
0
 
33
 
! Отговори
Некадърници преди 4 години
Едното дете е с 8% изгаряния и ще му останат белези за цял живот, заради некадърната полиция. По мирно време гранати взривяват. Да ходят пред техните началници в парламента да ги взривят.
49
0
 
24
 
! Отговори
Мосю Густав преди 4 години
Синът ми днес е в Копривщица - показват им възрожденски училища, къщи-музеи. А на някои други им показват мутри-полицаи...
48
1
 
33
 
! Отговори
Охобохо преди 4 години
Aааа тия калинки пак ще ги дават по световния обмен на новините.Пълни некадърници!Преди се обгазиха сами на площада,сега деца пострадаха при демонстрация.Вчера един дето го преследваха уж за 500 000лв разход направиха,щеше да ги изтрепа,та едва го самоубиха.Мани,мани не стават за нищо и само за пари реват!!!!
47
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Химика до 26Другарю "Химик", виждал съм последиците от нещо такова с големина около 200 грама. От идиoта, който го беше направил, не беше останало много за погребване.Ха посмали малко с тези килограми.
46
1
 
29
 
! Отговори
Разбирко преди 4 години
Невъзможно е граната да предизвика изгаряния на 50 м. дори бойните гранати са сравнително безопасни на тази дистанция. Нещо е сгрешена новината. Подобни наранявания могат да се получат от шокова граната, ако децата са в непосредствена близост до нея (по-малко от метър)и са облечени в изцяло синтетични дрехи.
45
2
 
39
 
! Отговори
Шопо преди 4 години
А виновен има ли или ? А ???Залавяне на престъпник !!! Мили ,боже ! То май само децата им вярват,че залавят престъпници.... Смех,Баце...
44
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
аз помислих, че някой се майтапи нещо ... като за 1-ви юни 4-та снимка е просто ... ще им осигурят ли и среднощно возене на трамвай в ареста?кой ги измисля тия глупости да се чуди човек, да бяха ги повозили в една патрулка с включени маяци е напълно достатъчно
43
0
 
42
 
! Отговори
12_5 преди 4 години
след месец ловене на престъпник накрая го самоубиха - три месеца търсеха друг- ама поради поникнала брада не го хванаха - самообгазиха с е на митинг..след всичките им успехи- гръмнаха децата !!МВР- са огледален образ на управлението не могат да хванат крадиви шведи , ало измамници но..пък мятта гранати по деца от детската градина нещо за оставки чува ли се ??Боко отиде ли вече там??е защо да ходи , това не е рязане на лентички на 5 километров път
42
0
 
34
 
! Отговори
Туск преди 4 години
Абе тия милиционерски тиквеници, нормални ли са бе. Ако на моето дете му се беше случило нещо такова на тия клошари под пагон щяха да си събират не зъбите на парчетата от телата с магнит.
41
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като прочетох статията помислих че милицонерите са метнали гранатата в детската градина.
40
2
 
12
 
! Отговори
Днес е 31.05 преди 4 години
Днес е 31.05, а не 01.06. Днес реват, утре ще се радват на празника.
39
0
 
53
 
! Отговори
йхфггкгк преди 4 години
сега разбирам защо на нашите полицаи им е забранено да ходят със заредено оръжие...
38
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Родната полиция!
37
1
 
33
 
! Отговори
йхгкйхлйх преди 4 години
МВР-мярка за висш разум