Борисов инспектира "Тракия", възхити се на строителната армия

Ремонтите приключват до дни
26 юни 2019 12:50, Красимир Ангелов
136

Снимка: МС

Движението в ремонтиращите се участъци от магистрала "Тракия" ще бъде пуснато до дни, стана ясно след инспекция на премиера Бойко Борисов, който провери строително-ремонтните дейности на виадуктите на магистралата, разположени при 13-ия, 15-ия и 20-ия км.

Още по темата
В инспекцията участваха вицепремиерът Томислав Дончев, министърът на финансите Владислав Горанов и заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.

"На практика се правят нови мостове", заяви премиерът Борисов след като строителните екипи му разказаха за хода на дейностите, съобщават от правителствената информационна служба.

Търпение: Тапи на "Хемус" и "Тракия" заради ремонти

Заместник-министър Нанков увери министър-председателя, че ще бъдат спазени определените срокове за завършване на ремонтите на трите съоръжения. Движението по виадукта при 20-ия км ще се възстанови на 30 юни, по съоръжението при 13-ия км – на 1 юли, а по това при 15-ия км – на 2 юли.

"Каква строителна армия", възхити се премиерът Борисов при инспекцията, а работниците заявиха, че такива ремонти по виадуктите не са правени.

Планирани за ремонт са връхните конструкции на левите плътна на съоръженията. В зависимост от ремонтната програма на АПИ, те ще бъдат извършени през есента или идната пролет.

За виадуктите на 13-и и 15-и км са разработени и съгласувани с Института за пътища и мостове проекти за  ремонт на долното строене на съоръженията. Предстои възлагането им за изпълнение от АПИ през юли 2019 г.

На виадукта на 20-и км се извършва ремонт на долно строене на дясно плътно. За лявото плътно е разработен и съгласуван проект и предстои възлагането му. По този начин ремонта на съоръженията няма да бъде прекъсван, а ще се извършва последователно през цялата година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


136
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
трудно стига кръвта до мозъка...............
70
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Направо нови виадукти правят. Големи строители. Двама гащника на снимката. Армия.
69
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ами разбира се Борисов лично печели МИЛИОНИ и неговите приятели от "строителната ар-мафия" ..некачественно строителство и усвояване на милярди ...
68
16
 
3
 
! Отговори
Винету преди 4 години
До православен. А какво е - пожарникарски *** ли? Ами като не ти харесва, карай по другите пътища, построени от БКП.
67
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Плащай повече данъци да слагат по скъп асфалт. Само с дрънкане не става.
66
23
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Искаме си Бойко и си гласуваме за Бойко. Просто и ясно!
65
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Цялата държава се занимава само с ремонти на Тракия и Хемус и с избори, Леле мале
64
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен63Ще ми кажеш ли една държава по Света, където няма жертви по пътя?
63
7
 
11
 
! Отговори
Щерю преди 4 години
- Кажи баба Тенкю на Борисов!
62
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен61Като не ти харесва магистрала Тракия, ползвай стария път през Чирпан, Старз Загора, Нова Загора, карнобат, айтос.
61
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо в България има жертви на пътя?
60
34
 
7
 
! Отговори
Един въпрос преди 4 години
Дрогарката *** колко метра асфалт положи като беше на власт?Много добре помним как изглеждаше България по времето на тройната коалиция! Разграден двор, разбити пътища, обрасли и занемарени градинки и паркове в градовете.....А сега вече градовете имат европейски облик. И навсякъде се строят нови магистрали, нова инфраструктура в градовете включително детски градини, домове, ремонтират се училища... и др.
59
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
30 тина човека на половин реален работен ден е армията на строителите.Тракия е неизползваема в района на Стара Загора и шофьорите се движат в лентата за изпреварване заради свличания.Липсва бензиностанция от Пловдив до Нова Загора.Липсват местата за почивка, течаща вода и санитарни възли.Магистралата не е оборудвана с шумоизолационно озеленяване, както и дървета срещу снегонавяване и ветрове.Полицаи и камери са скрити в участъци с ограничения на скороста по табели от времето на зимния сезон
58
4
 
21
 
! Отговори
реалист преди 4 години
Значи този симпатичен пожарникар-охранител ще се скъса да обикаля некачествения си асфалт и ще се радва на организирано работещи псевдо строители, които ще се организират да работят само когато получат информация къде ще отиде и така ще е до местните избори. О простота, о мъка.......
57
25
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И да слагате минуси това е. На следващите избори пак Борисов, ще печели. Хората не са слепи. 5 трола тука, не са фактор за нищо. Това се вижда на изборите. Изобщо не пречитее на никой банда некадърници.
56
3
 
17
 
! Отговори
мак преди 4 години
Какви са тези плЪтна? А без майтап, няма ли кой да му каже, че е смешен, като обикаля навсякъде? Никаква полза от това, само удобен случай да се възхвалява сам.
55
23
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз пак шапка свалям на Борисов. Може като всички преди него да си седи в централата и да ходи само в народното събрани да лае. Не е длъжен да обикаля и да дава зор на фирмите. Ама го прави. Опозицията защо не ходи да си следи кметовете и другите? Цел ден на клиамтиците и до ПРрите си се правят на остроумни. Мерси от такива чиновници. 20 год го гледахме.
54
1
 
20
 
! Отговори
Грубиян преди 4 години
Че как е говорил Борисов с работниците, като 90 процента от тях не знаят български?
53
21
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Явно без Генерал Борисов нищо не може да се направи в тая държава. Ако БСП бяха на власт и един метър нов асфалт нямаше да положат и още щяхме да караме по разбити междуградски пътища.
52
1
 
25
 
! Отговори
Православен преди 4 години
Магистрала Тракия е всичко друго , но не и магистрала!