Борисов инспектира "Тракия", възхити се на строителната армия

Ремонтите приключват до дни
26 юни 2019 12:50, Красимир Ангелов
136

Снимка: МС

Движението в ремонтиращите се участъци от магистрала "Тракия" ще бъде пуснато до дни, стана ясно след инспекция на премиера Бойко Борисов, който провери строително-ремонтните дейности на виадуктите на магистралата, разположени при 13-ия, 15-ия и 20-ия км.

Още по темата
В инспекцията участваха вицепремиерът Томислав Дончев, министърът на финансите Владислав Горанов и заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.

"На практика се правят нови мостове", заяви премиерът Борисов след като строителните екипи му разказаха за хода на дейностите, съобщават от правителствената информационна служба.

Търпение: Тапи на "Хемус" и "Тракия" заради ремонти

Заместник-министър Нанков увери министър-председателя, че ще бъдат спазени определените срокове за завършване на ремонтите на трите съоръжения. Движението по виадукта при 20-ия км ще се възстанови на 30 юни, по съоръжението при 13-ия км – на 1 юли, а по това при 15-ия км – на 2 юли.

"Каква строителна армия", възхити се премиерът Борисов при инспекцията, а работниците заявиха, че такива ремонти по виадуктите не са правени.

Планирани за ремонт са връхните конструкции на левите плътна на съоръженията. В зависимост от ремонтната програма на АПИ, те ще бъдат извършени през есента или идната пролет.

За виадуктите на 13-и и 15-и км са разработени и съгласувани с Института за пътища и мостове проекти за  ремонт на долното строене на съоръженията. Предстои възлагането им за изпълнение от АПИ през юли 2019 г.

На виадукта на 20-и км се извършва ремонт на долно строене на дясно плътно. За лявото плътно е разработен и съгласуван проект и предстои възлагането му. По този начин ремонта на съоръженията няма да бъде прекъсван, а ще се извършва последователно през цялата година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


136
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
7
 
15
 
! Отговори
ЕВРОАТЛАНТИК преди 4 години
ГОСПОДИН ЦВЕТАНОВ, ВИЕ СТЕ ДОСТОЕН БЪЛГАРИН!
10
11
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тези виадукти са строени през "комунизма" и в учебниците за 10-ти клас трябва да се напише, че са лоши. Пак заблуждавате децата, че през социализма е било хубаво.
9
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Що не отиде да инспектира виадуктите на Хемус и тамошната строителна армия? Витиня е в ремонт от 2001 г. и краят му не се види!
8
4
 
43
 
! Отговори
Mister Cro преди 4 години
По времето на ББ и партията му България стана лидер и пионер в налагането на иновацията магистрала тип - "Дунавски вълни"! .......старата част на магистралата, строена по бай Тошово време, е по-добра за шофиране от новата....!!!
7
0
 
44
 
! Отговори
Бау преди 4 години
За жалост, 100% са знаели, че ще идва. Иначе ако никой не ги гледа не са "армия", а "мърди" ...
6
2
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бас хващам, че отново е ползван най-евтиния и малотраен асфалт.
5
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То ясно, че пътищата са важни, но освен в Северна Корея има ли на друго място някой свързан с управлението на държавата да прави инспекции на пътища и да се хвали?
4
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
България има ангажимент да поддръжка 2959 километра пътища в страната в състояние, което да позволява преминаване на военна техника. Целта е по тях да може да мине техника на НАТО при война с Русия.
3
1
 
39
 
! Отговори
Дедо поп преди 4 години
Като стар и заслужил комунист другарят Борисоф може да погледа старите снимки от строителството на Хаинбоаз по времето на Вълко Червенков. И да сравни онази армия строители с днешната (от пет човека)!
2
4
 
37
 
! Отговори
Sas преди 4 години
Ходи между чирпан и стара загора да инспектираш, ***. Или твойта магистрала между ямбол и петолъчката. Да видиш каква магистрала си построил.
1
3
 
43
 
! Отговори
zeus преди 4 години
Баце пак е разхождал разни министри с джипа, поне най-накрая си намери работа, която отговаря на капацитета му, а именно шофьор :)