Helpbook: Джамията в Кърджали - звукът е нетърпим, сънят - невъзможен

Ако видите нередност, пишете в платформата на Investor Media Group
Обновена: 28 юни 2019 13:39 | 28 юни 2019 13:33, Анисия Иванова
139

Премахната спирка. Снимка: Helpbook

НС прие строги забрани срещу шума, вдигна и глобите, но доколко може да се упражнява контрол? Такъв проблем поставят потребители в платформата Helpbook.info.

Със завишени нива на шум се сблъскват жителите на Кърджали. Джамията, която се намира в центъра на града, озвучава по пет пъти на ден околията, а по време на религиозните празници още от 6 часа сутринта звукът става нетърпим, а сънят невъзможен. "Разстоянието от блока, в който живея до джамията, е близо 800 м", оплаква се нашият читател.

Друг потребител също се оплаква от висок шум: "Бих искала да подам сигнал за изключително висок шум от излитащи и кацащи самолети, който многократно надвишава всякакви норми. Шумът е постоянен и ежедневен, като през летния сезон положението се влошава поради чартърни полети по всяко време през нощта". Конкретният сигнал е за самолет, прелетял около 2:15 на 26.06. над град София, а шумът му предизвикал задействане на всички аларми на паркиралите автомобили в квартал Сухата река.

"Цялото ни семейство, както и всички съседи, живеем в постоянен стрес, предизвикан от внезапния и силен авиационен шум. Не е нормално да се будим средно около 5 пъти всяка нощ от шума, а когато заспим, да сънуваме самолетни катастрофи. Този шум е изключително вреден за здравето, като повишава рисковете от инсулт, инфаркт и сърдечно-съдови заболявания.

Бих искала да попитам какви мерки се предприемат или планирате да преприемете за ограничаването на този шум?
Моля, заповядайте в квартал Сухата река, когато Ви е удобно, за замерване на нивата на авиационен шум в района.“, завършва сигналът, който е адресиран и до МОСВ.

В друго оплакване за Кърджали пише, че голяма част от града е осеян с всевъзможни боклуци, които никой не чисти. Паркове, градинки, изоставени сгради, улици и зелени площи са осеяни с различни по големина и вид отпадъци. Потребителят алармира, че в подобна кочина е просто невъзможно да се живее.

Преминаваме към сигнал за незаконно премахната спирка. След демонтирането на съоръжението на негово място е започнато изграждане на автомивка. Единственото обозначение, че на това място спират обществени превозни средства, е оставената табелка. Липсва електронно табло, навес и пейка, а чакащите са принудени да стоят прави при всякакви атмосферни условия. Молбата към ДНСК е да се установи кой е предприел действия по премахването на спирката, законно ли е това и новоизграждащата се автомивка има ли разрешително за строеж.

В платформата на Investor Media Group да се подаде сигнал към отговорните институции е лесно и бързо. Ако видите нередност или нарушение, чрез HelpBook може да привлечете внимание към проблема и да сигнализирате.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


139
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
10
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 24Европа е за европейцте. Азиатските ви култури си ги дръще в Азия.
39
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименКато бях в Кърджали преди 3г и питах за посока или като бях в заведение ми отговаряха на чист български.
38
11
 
28
 
! Отговори
Car преди 4 години
който иска да слуша рева на джамия,бегом към Иран или Саудитска Арабия...ще слуша и ше се радва. Тук е България-европейска и православна страна !
37
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
много шумно вият от джамиите наистина, нямам нищо против да си практикуват религията, ама айде малко по тихо!
36
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Mа ти помниш ли стотиците атентати със стотици жертви?...всички от фанатизирани мюсулмани?... и това в 21 век, не в средновековието!
35
19
 
12
 
! Отговори
Шаоо лин преди 4 години
*** кратуни първо ходете на църква тогава дрънкайте отивате само когато някой си скъса ремака на двигателя мнг щумели мюслитата абе иначе всяка вечер азиз слушате до 2 часа през нощите че комшиите немогат спат от вас тиквеници
34
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
много е истинска,да ама не.тия ги разправяй на,невежите.до.М.История съм учил,бубам оолу
33
45
 
17
 
! Отговори
M преди 4 години
До Анонименисляма е най-чистата, най-истинската и най-толерантната религия! Опитите на разни "информирани" и "запознати" да я принизят са смешни. Можеш ли да оплюеш слънцето? Пробвай! Християните, помните ли КОЙ и КАК ви направи такива? 90 болярски рода- изклани до 9-то коляно?! Миролюбивата инквизиция помните ли я? А идеалните детегледачки-свещениците? А баба Гуси и отец Фиралет? Първо гледйте своето..после опитвайте да принизите ИСЛЯМА!
32
13
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
След като турците завзеха властта най-вече по време на султанството на ДПС по време на Тройната коалиция, българите в Кърджали лека-полека се изселват за радост на ***; дори в магазина не ги обслужват като хората, ако не говорят на сигано-турски.Забравени и от Бога, и от Царя, и това ми било в България! Вместо наглеците да си тръгнат за Турция, където не са никакви - нито българи, нито "турци", българите се изнасят оттам! Оставят си имотите и къщите на безценица, за да се налапат турците.
31
4
 
19
 
! Отговори
Woland преди 4 години
Планетата е една. Глобализацията е факт. Ако искат хората да си живеят мирно и тихо, трябва да свикват с другите и да уважават другостта, уважението задължително трябва да е ВЗАИМНО . Някой да не е разбрал ?
30
9
 
21
 
! Отговори
Кратун преди 4 години
До АнонименОооо в грешка си. Много добре осъзнават с каква държава живеят и точно затова го правят. Ислямът воюва с християнския свят. По всички възможни направления. И това, че няма открита конфронтация, нека не ви приспива. Завзема се стъпка по стъпка - сегрегация в училище, допълнителни права на база ужким религиозна толерантност, назначаване на свои по вяра там, където спечелят ръководен пост. Ислямът е агресивна доктрина!
29
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До дедо Тапълни глупости, лъжеш долно!
28
13
 
12
 
! Отговори
Щурчо преди 4 години
Айде всички ре зани карабини дружно към Анадола!
27
10
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
24,в конституцията е написано,че сме православна държава,камбана бие ,защото тук е България.Като допълнение казвам,че камбана бие по 2 пъти на ден,не 5 като в джамията,още повече не е усилен звука с тонколони,а също така не е рано сутрин за да буди хората.Напрежението го създавате вие, защото не осъзнавате,че живеете в християнска държава,в която искате да живеете като в ислямска
26
7
 
30
 
! Отговори
Кратун преди 4 години
Груповият натиск за налагане на определено поведение и демонстриране на определен морал е типичен за исляма. По време на рамазана ходят по улиците и думкат с тъпан, за да събудят и умрелите, ужким от грижа за правоверните, високоговорителите се надуват, не защото правоверните са оглушели, а за да се натърти на всички, че е време за молитва. В исляма има принцип на т.нар. "съветване", което започва от забележка и свършва с бой на отказващия да се води по правилата на стадото.
25
7
 
21
 
! Отговори
Смешник преди 4 години
Че само в кж ли има джамии в цяла бг има звукът не е приятен да слушам как някой се дере но има промити мозаци доста
24
40
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И камбаната на църквата бие. Нека се постигне компромис. Спрете да създавате изкуствено напрежение - хората в Кържали живеят спокойно
23
10
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До дедо ТашункоТрол платен, камбаните на църквите не бият през ноща. През деня камбаната се слива с дневния шум,и не е никакъв проблем.И аз живея до църква и не е проблем,но си платен ***,който се опитва да всява вражда.
22
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 19Ми не... щот тук не става дума за различни раси...
21
30
 
14
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 4 години
Християнин съм и живея от повече от 32 г. в Мюнхен. На сто метра от нас има протестантска черква, камбаната на която звъни по 4 пъти на час. В неделя и по църковните празници по обяд звукът е продължителен и направо нетърпим. Винаги съм се питал, как ли се чувстват мюсулманите при този християнски ужасен шум. Сега научавам за подобен терор от мюсулманска страна. Тероризираме се взаимно, а 5% от населението (богоизбраните) само се кефят от това.