Ангелкова пита: Кой сложи платена бариера на Русалка?

Министърът ще сезира прокуратурата за случая
5 юли 2019 15:50, Анисия Иванова
209
Ангелкова пита: Кой сложи платена бариера на Русалка?
Снимка: БТА

По разпореждане на министъра на туризма Николина Ангелкова ще бъде сезирана прокуратурата за ограничаване на достъпа към плажовете на Русалка с платена бариера. За ситуацията се получиха сигнали в публичното пространство, съобщиха от Министерството на туризма.

Компетентните органи трябва да проверят дали са правомерни загражданията и кой ги е поставил с цел да ограничи достъпа към ивицата.

Плажовете са изключителна държавна собственост и по закон достъпът до тях не може да бъде ограничаван. Общините са длъжни да осигурят свободен и безплатен пешеходен достъп на гражданите до плажа.

По този повод Министерството на туризма отново изпрати писмо до кмета на община Каварна Нина Ставрева: "В съответствие с правомощията Ви по чл. 44, ал. 1, т. 8 от Закона за местното самоуправление и местната администрация, е необходимо да организирате изпълнението на изискванията на Закона за устройството на Черноморското крайбрежие за осигуряване на свободен и безплатен достъп до морски плажове "Русалка - малък плаж", "Русалка - голям плаж", "Русалка – Хелинга", "Русалка – Каяк“, "Русалка – централен“, "Русалка - Бейби плаж", община Каварна, област Добрич, като за резултатите да уведомите Министерство на туризма“.

По повод на постъпвали жалби от граждани, Министерството на туризма и преди е извършвало проверки и е изпращало писма до кмета на община Каварна Нина Ставрева, на чиято територия се намират плажовете, както и до областния управител на Добрич Красимир Кирилов, с които ги информира за оплакванията на граждани и се изисква предприемане на действия по компетентност.

Плажовете на Русалка са неохраняеми. Според Закона за устройството на Черноморското крайбрежие за неохраняемите плажове следва да се грижат областните управители и в техните правомощия е да предприемат мерки срещу всички нарушения по тези ивици до влизането в сила на новия ЗУЧК.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


209
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
3
 
42
 
! Отговори
Фалирайте смешници преди 4 години
ДА ФАЛИРАТ ВСИЧКИТЕ НЕ МИ ПУКА. 1 СТОТИНКА НЯМА ДА ВИДЯТ ОТ МЕН. ЩЕ ХОДЯ В ГЪРЦИЯ ДОРИ ДА СТАНЕ ПО-СКЪПО ОТ ТУК, ЕЙ ТАКА НАПУК НА ВСИЧКИ БЪЛГАРСКИ "БИЗНЕСМЕНИ" АЛЧНИ ДО ЛУДОСТ.ФАЛИТ, ФАЛИТ, ФАЛИТ И МЕТЛА ТОВА ГИ ЧАКА.
73
3
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В топ центъра на Милано в средно хубав ресторант, пицата беше 10 евро, бутилка мин.вода в Албена 11 лева .Да се сетят къде ще ходят хората
72
1
 
14
 
! Отговори
Плажът преди 4 години
Русалка има голяма опасност да бъде нападнат от терористи и почиващите на него да бъдат отвлечени от банди? Това ли му е проблема?
71
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Моето семейство никога няма да отиде на Бетонов бряг. Там е ***. Хотелиери те са нещастници, да го ду.......
70
4
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Четери нощувки в студио с изглед към морето 3 легла =160 евро (320лв) ферибот 60 евро в двете посоки дотук 220 евро .Плажа знаете, поръчваш нещо и това еПак ще отида на Тасос Ресторантчета има много, но има и баници и хамбургери,кой каквото иска ,гладен няма да остане
69
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ангелова е най яката мадама която съм виждал. Ще я изпапкам.
68
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
СТРАХотна снимка ! Браво !
67
2
 
6
 
! Отговори
Цв.Цвъц преди 4 години
Беновска пита хахаха, *** гадове
66
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ти си селякаа. Първо искаш да ходиш без пари на всякъде. После пак било обществен път демек много си плащал за него нали ') циркаджия. Да не излезе че обществения път е на 10км от комплекса :) Че до колкото помня доста в ниви се караше от главния път. Да не излезе, че пътя там не е на държавата.
65
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Култова мисирка.
64
0
 
14
 
! Отговори
Даниел преди 4 години
Кой ми с.. в гащичките, кой???
63
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То и на златните вървиш от хотел на хотел и няма бариери. Добро сравнение направи с русалка. Ти знаеш ли къде е русалка и какво представлява?
62
1
 
22
 
! Отговори
Защо преди 4 години
върви туризма в Египет. Бяхме преди години в Египет там са хотел до хотел. Вървиш си по плажа от един хотел в друг и нито бариери нито частни пътища. Имаше и безплатно корабче което да те закара до по-отдалечените плажове, до които няма достъп по суша. На който си искаш плаж на него си ходиш. Е верно местните ги проверяваха в автобуса полицаите обаче това е поради зачестилите терористични актове и отвличания на туристи.
61
25
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В частен комплекс няма понятие извън сезона. Той е частен 365 дена. Не е твой.Все едно извън сезона да дойда у вас да спа... Разбираш ли ме "***". Бахтиии сееляците пишат тука.. Даже не знам какви думи използват.
60
6
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма нужда от никакви бариери, то хората просто спрират да ходят вече на фekaломорието. Яко дране, простотия, мръсотия , некачествена храна и мутри...За какво да ходят?
59
5
 
63
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гледах мутрето дето сложило чадър за 70 лв на каваците.Първо обясняваше, че платът бил италиански.После каза, че чадърът бил голям и под него ако легнат 7 човека ще им излезе по 10 лв.Искам да го попитам - може ли под чадъра да се съберат 70 човека.Тогава ще им излезе по левче.
58
5
 
16
 
! Отговори
Ангелкова преди 4 години
Това не беше въпрос. Аз се чудя къде ми е комисионната
57
8
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 62. Аве ***.Човека казва,че извън сезона е отишъл да разходи внучката си по бреговата ивица.А и да е в сезона и не искаш да ползваш услугите на Банова като чадър и шазлонг,те пак не те допускат до морето в техният сектор.Не разбра ли,че морето е тяхно.Тъпан.
56
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Една сянка 70 лв да ти таковаме на плажовете, крадла ей не се наяде на пари тая. *** ги питай как от 5 лв сянката стана 70.
55
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Забрави да споменеш че с тая гривна може да използваш чадъри и шезлонги на плажа. Понеже там няма касиер. Много удобно забравяте някой неща. Като си голям Пинко, що не отиде на крапец на голия плаж... Ами отиваш на комплекса с тоалетна, бар, шезлонги, паркинг и тн. Що не заведе внучката на безплатния плаж някъде има много?