5 хил. лв. глоба грози влогъра Слави Панайотов

Нарушил закона, организирайки масово изкачване на Мусала
6 авг 2019 13:27,
109
5 хил. лв. глоба грози влогъра Слави Панайотов
Кадър: YouTube/The Clashers

Глоба до 5 хиляди лева грози влогърът Слави Панайотов, който организира масово изкачване на връх Мусала. Походът се оказал в зона, в която не е разрешено струпването на много хора.

Той разпространи видео в социалните мрежи, озаглавено „1500 души покориха Мусала с мен, а държавата иска да ме глоби".

„Обявих в интернет, че по този случай на еди коя си дата ще съм на лифта, събираме се и заедно изкачваме-просто група приятели, които се събират в интернет”, разказва Слави пред bTV.

Той не е събирал пари от участниците в мероприятието. Нито е създавал туристическа група. На върха обаче ентусиастите ги очаква изненада.

„Дойде едно момче и каза ако може да отида с него. Даже не разбрах кой е и защо е. Просто дойдоха вдигнаха ме и казаха „Елате с нас". Аз настоявах през целия път да разкажат за какво става въпрос, да намекнат- нищо. Дори вътре обясниха само и единствено, че ще ми пишат някакъв документ. Без изобщо да обяснят какво е нарушението и защо точно се случва на върха, а не долу. Казаха: „Ще ви пишем протокол", допълва Слави.

Влогърът обаче не съдейства на служителите.

„Казах, че няма да се разпиша за никакви документи и излязох навън да разкажа на хората, те се чудеха какво става и защо ме привикват в заслона и им казах - така и така, искат да ме глобяват за това, че сме дошли на Мусала. След като излязох аз навън пред хората, момчетата се скриха. Изчезнаха просто и яко дим", разказва влогърът.

От парк „Рила" имат друга версия. По техни думи влогърът се е държал грубо, не е оказал съдействие, позволил си е да обижда и парковата охрана.

Слави е изпратил писмо до няколко институции и е предупредил за похода. Твърди, че няма отговор. От парк Рила обясниха, че са забранили събитието.

Парк „Рила" ще състави акт и наказателно постановление на влогъра.

„Глобите за физически лица са от 500 до 5000 лева, колко ще преценя... Ще преценя допълнително. По-скоро ще е към максимума”, уточни Красимир Андонов, директор на дирекция Национален парк "Рила".

Слави Панайотов е решен да обжалва санкцията.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
1
 
3
 
! Отговори
Асен Манев преди 4 години
Как не ви е срам да наказвате влогъра чрез глоби, които да са по-скъпи от ниските, щом вие твърдите, че груповото изкачване от страна на Слави го смятате това за престъпление. Г-н Андонов не се месете с работата на Слави или иначе, ще разправям вас и охраната ви в Тетевенския районен съд. И знаете ли защо, защото вие несправедливо осъдихте и нарушихте спокойния ред на влогъра и хората, като им пречите да се качват на връх Мусала.
89
2
 
3
 
! Отговори
Асен Манев преди 4 години
Уважаеми г-н Андонов!Това, което прави вашата охрана с влогъра Слави Панайотов го смятам това за нечовешко нещо. Човек и добре да се качва на какви ли не върхове, заедно с приятелите си, това не се брои за престъпление. Въпреки, че влогърът не е псувал и обиждал вашата паркова охрана и че в краищата на Мусала няма никъде наоколо жаби, гущери и какви ли не твари.
88
3
 
4
 
! Отговори
До 94 преди 4 години
Ти може да не виждаш как точно са навредили, 'щото толкова ти е капацитета, но по-умни хора от тебе са преценили, че подобно нещо вреди. Затова има защитени територии, затова има природни и национални паркове, затова има резервати. Затова има и ЗАКОНИ - за да не се налага да се обяснява всеки път на простите, дето елементарни неща не може да осмислят, кое е редно и кое не е, дали вреди или не вреди. От тях се иска да ги спазват - ако не, дресират ги с глоби.
87
2
 
6
 
! Отговори
Банан преди 4 години
Значи когато нарушиш закона на пътя ти се разминава без наказано, но когато реши че искаш да направиш поход да покажеш на хората колко е хубава нашата държава получаваш глоба. Тази държава продължава да ме изненадва.
86
8
 
6
 
! Отговори
до 82 преди 4 години
Това не е "ходене ДО планина" - това е изкачване на най-високия връх на Балканите. Ти знаеш ли колко тесни и опасни участъци има там? Именно за това има лимит за воденето на групи и изкачването му.Стана магистрала там вече от кекави изкачвачи, дето само да кажат, че са го качили ще се задръстват движението на истински планински ентусиасти. Качвал съм го 2 пъти и 3-ти път няма да повторя, именно заради навалицата, а какво оставаше ако има и една такава група като на въпросния известен инфлуенсър!
85
12
 
7
 
! Отговори
Хм! преди 4 години
Нещо му е куцала организацията на този. Не си е написал домашното. Не е проверил наредбите при посещение на Националния парк, особено с голяма група хора. Има си и наредби при организиране на масови мероприятия, където трябва да се осигури мед. обслужване и охрана на събитието. Нищо такова не е направено, а после се сърди, че са го глобили. Свършили са си работата хората.
84
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Къв бил тоя, кой му е платил. По случай 500х. си последователи Слави реши да изкачи връх Мусала. За целта е дал от джоба си 4-цифрена сума, за да наеме квалифицирани водачи и медици, които да съпровождат групата. Ако сте изгледали видеото ще видите, че няколко пъти се споменава да се пази природата. Освен това 50% от групата са деца тъй като това му е основната аудитория. Сега се замислете колко голяма е България и какво означава 500хил да го следват още толкова да знаят кой е и къде сте вие?
83
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като е за малкия човек на глобите са първи, някой от правителството глобиха ли го за нещо не помня.
82
2
 
11
 
! Отговори
Бай Ганя от Банкя преди 4 години
Глобете и Алеко Константинов. Но едвали знаете нещо за него?
81
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Такива забавления в Природата не се снимат. Някой скиор който не е съветник на министъра и не познава премиера ще поиска да го купи и да направи лифт.
80
29
 
9
 
! Отговори
Неочаквано тъп преди 4 години
Много ясно че трябва да глобят организатора, това да не му е бащиния, всичките тез 1500човека да не би да не са пили течности или са се стискали, ходили са по малка нужда, 1500 по 300-400грм. урина това е между 500и 600 литра, да не говорим за други нужда, просто математика, а и няма начин да не са замърсявали уж без да искат. Глобата е нужна за да знаят други такива ентусиасти
79
3
 
10
 
! Отговори
Алеко Константинов преди 4 години
Преди години 300 човека са изкачили Черни връх. Днешна майка България е едно много странно място за живеене.Съд с десетки години не може да определи колко в голяма по площ една концесия. Джипове затъват в пясъка, яденето на жаби е сериозно административно нарушениние. Както и танцуването в езеро. Електронни услуги не работят с месеци, други са пробити.Какво ли е било и какво ще бъде?
78
35
 
10
 
! Отговори
Бай Иван преди 4 години
Група софийски лекенца, сетили се да си правят селфита и да о.ират природата за пореден път, освен глоба и един шут в г.за ;) !!!
77
6
 
14
 
! Отговори
коментиращ преди 4 години
може да е и реклама, но помислете, че утре, ако вашите деца отидат с голяма компания на планина и тях ще ги глобят с 5000 лв.
76
1
 
19
 
! Отговори
комрнтиращ преди 4 години
интересно как има глоби, затова, че си отишъл на планина, на чист въздух с по-голям брой хора, отколкото определят някои личности (та на кого са навредили), а няма наказание, за хора, които правят предавания, в които набеждават невинни хора и ги вкарват в затвора, за да имат пари да ходят по екскурзии (нали все пак развалят живота на целите семейства на невинните им жертви)?
75
15
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само не ми става ясно, тоя и още някои от клипа, защо най-демонстративно се подвизават с тениски на мобилен оператор?????А и освен това, горе са раздавали и енергийни барчета, и има доста рекламни пана????Демек, всичко това намирисва на едно комерсиално и дори корпоративно събитие, с цел реклама....но явно за да не отнесат мега голяма глоба, са го замаскирали. А нищо чудно тоя влогър да е и служител на някоя от показаните фирми!?!
74
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Слави издаде книга- " Топ мистериите на България". Няма лоша реклама.
73
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Номер е,че това е акция на оператора А1.И никой не чу за нея,и не разбра.И сега се търси под вола теле.И безплатна реклама.
72
3
 
14
 
! Отговори
Глас от тоалетната преди 4 години
Айде тез 1500 калпака да изнадят по 3-4 лева да му платят глобата . Пито-платено.
71
6
 
0
 
! Отговори
Хаха преди 4 години
Накендзали са се от шубе момчетата. Ела тука да се разбереме си подпишеш акта щото конего подпишеш ...