5 хил. лв. глоба грози влогъра Слави Панайотов

Нарушил закона, организирайки масово изкачване на Мусала
6 авг 2019 13:27,
109
5 хил. лв. глоба грози влогъра Слави Панайотов
Кадър: YouTube/The Clashers

Глоба до 5 хиляди лева грози влогърът Слави Панайотов, който организира масово изкачване на връх Мусала. Походът се оказал в зона, в която не е разрешено струпването на много хора.

Той разпространи видео в социалните мрежи, озаглавено „1500 души покориха Мусала с мен, а държавата иска да ме глоби".

„Обявих в интернет, че по този случай на еди коя си дата ще съм на лифта, събираме се и заедно изкачваме-просто група приятели, които се събират в интернет”, разказва Слави пред bTV.

Той не е събирал пари от участниците в мероприятието. Нито е създавал туристическа група. На върха обаче ентусиастите ги очаква изненада.

„Дойде едно момче и каза ако може да отида с него. Даже не разбрах кой е и защо е. Просто дойдоха вдигнаха ме и казаха „Елате с нас". Аз настоявах през целия път да разкажат за какво става въпрос, да намекнат- нищо. Дори вътре обясниха само и единствено, че ще ми пишат някакъв документ. Без изобщо да обяснят какво е нарушението и защо точно се случва на върха, а не долу. Казаха: „Ще ви пишем протокол", допълва Слави.

Влогърът обаче не съдейства на служителите.

„Казах, че няма да се разпиша за никакви документи и излязох навън да разкажа на хората, те се чудеха какво става и защо ме привикват в заслона и им казах - така и така, искат да ме глобяват за това, че сме дошли на Мусала. След като излязох аз навън пред хората, момчетата се скриха. Изчезнаха просто и яко дим", разказва влогърът.

От парк „Рила" имат друга версия. По техни думи влогърът се е държал грубо, не е оказал съдействие, позволил си е да обижда и парковата охрана.

Слави е изпратил писмо до няколко институции и е предупредил за похода. Твърди, че няма отговор. От парк Рила обясниха, че са забранили събитието.

Парк „Рила" ще състави акт и наказателно постановление на влогъра.

„Глобите за физически лица са от 500 до 5000 лева, колко ще преценя... Ще преценя допълнително. По-скоро ще е към максимума”, уточни Красимир Андонов, директор на дирекция Национален парк "Рила".

Слави Панайотов е решен да обжалва санкцията.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
2
 
3
 
! Отговори
абе преди 4 години
До АнонименВъпросът е, че без организация никой не го прави.
49
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами то а ясно, че такива материали не са особено научно издържани, в тях сигурно има много грешки и влогърите се копират един друг, ама нещо толкова безобидно като на Слави Панайотов видеата за планетите, динозаврите и т.н. да предизвикат такава злоба? Това са неща, които се гледат основно от деца (личи си по коментарите), за да им станат интересни някакви научни теми, вместо да гледат само простотии, каквито в Ютюб има много, ама много.
48
1
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А на Седемте Рилски езера като имаше на същата дата неорганизирано над 2000 човека? И към 40 офроуд джипа за качване на туристи по камънака?
47
17
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Безсмислено е да се събират огромна група хора да изкачват някой връх. Всеки може да го прави сам или с приятели, когато пожелае.
46
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защото обяснявате, ***.ваме и тра ла ла лаГЛОБИТЕ СА САМО ДА СЕ ПЛАТИ Ф-16.ОТ КЪДЕ ПАРИ АКО СТЕ УМНИ!
45
7
 
42
 
! Отговори
ИВАНОВ преди 4 години
Всеки който е способен да обединява народа , не е удобен за Господата !!! какво толкова се чудите
44
4
 
31
 
! Отговори
трагедия преди 4 години
Сигурен съм че тези 1500 души познавайки този човек - супер интелигентен, както и аудиторията му, предимно от дечица жадни за знания и натрупвайки ги от неговите безкрайно интересни и образователни видеа придружени от техните родители в изкачването не са оставили и едно боклуче по пътя си, за разлика от 500-те човека които се качват всяка седмица на Витоша (неорганизирано) оставяйки си всички мизерии по поляните, та даже и всеки втори си закарало песчето горе да наторява (лично видяно)...
43
25
 
26
 
! Отговори
гражданин преди 4 години
Тоя "тубър" е едно мошениче. Казвам мошениче, защото той преправя видеа и класации на други западни тубъри. Освен това и не проверява особено много информацията си. В едно негово видео, беше представил една църква, че се намира в Непал, а след проверка се оказа в Грузия. Според мен, е гузен и затова търси публичност.
42
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А няма ли да глобите бастуните дето ходят на Бузлуджа всяка година, а? Това мероприятие е също организирано ама не съм чул да има глобички.
41
2
 
0
 
! Отговори
Хах преди 4 години
Не, не разбираме, обяснете на над непросветените!!!
40
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Някакъв човек пише нещо в интернет и събира 1500 души, които му се връзват. Това е нещо, което седемдесет хилядната банда щатни младопенсиониращи се корумпета много мрази, още от 44 година. Тикваров например, чух че за 1500 гласа дава 30 бимберици и почти четири хиляди кебапчета.
39
1
 
26
 
! Отговори
гражданин преди 4 години
Има някои неясноти. Ако от планинската администрация не са пратили съобщение, може глобата и да падне в съда. Ако "тубърът" е получил съобщение, но е решил да го пренебрегне, то следва да си плати. Въпреки, че със или без съобщение, ако има закон, той следва да се спазва. Има си адвокат, съд. Не е правилно нещата да се решават с "много сме, силни сме".
38
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ХахНаистина ли не можете да разберете проблема в случая или просто се правите на интересни?
37
2
 
21
 
! Отговори
1 преди 4 години
Миналата година се качихме на Мусала. Изненадата ми започна, като слязохме от лифта - човек след човек в нишка и на групи, няма къдее да стъпиш, може да са били и повече от 1500, но НЕорганизирано! Същото ми се случи и на Седемте рилски езера - все едно, че си на манифестация! Рекламират, а после глобяват, що за простотия! Най-хубавото е, че има туризъм, лошото е, че туристите трябва да са отговорни и да пазят чисто след себе си!
36
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този мошеник едва ли ще се стресне от тази смешна глоба....??? Това е един човек, който снима видеа за Ютюб, повечето за класации с любопитни факти, и написа една книга за мистериите на България. Кого с какво е измамил, че да е мошеник и как така се клеветят произволни хора в интернет, за които чувате за първи път, и то без да конкретизирате в какво точно ги обвинявате?
35
36
 
12
 
! Отговори
info.info преди 4 години
Не 5 000, а 10 000 и дори 20 000 трябва да е глобата за физически лица. И да му обяснят на г-н влогъра, къде живее повече в youtube отколкото в реалния свят, че като се качат 1 500 човека на Мусала в един момент и като се изпикаят и изсерат там няма да е приятна гледка.
34
4
 
10
 
! Отговори
Красимира преди 4 години
Ееее, крайно време е да засрием въпросният парк - враг на здравето на българина !Срама нямат !
33
17
 
7
 
! Отговори
Мутев преди 4 години
Каква е държавата не разбрах?!Този "влогър" ми намирисва на платен от някого....
32
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Въпроси:1. Колко са последователите на Слави Панайотов (не Трифонов и кой подяволите е този) в ютуб?2. Колко овце гласуваха за ГРОБ на евроизборите?Отговори:1. 597 хил.2. 607 хил.
31
5
 
37
 
! Отговори
Хах преди 4 години
Значи и Алеко е бил закононарушител, откъде накъде ще ми изкачва Черни връх организирано. Значи може и 10000 да се качат, но не трябва да са организирани. Егати глупавите закони