5 хил. лв. глоба грози влогъра Слави Панайотов

Нарушил закона, организирайки масово изкачване на Мусала
6 авг 2019 13:27,
109
5 хил. лв. глоба грози влогъра Слави Панайотов
Кадър: YouTube/The Clashers

Глоба до 5 хиляди лева грози влогърът Слави Панайотов, който организира масово изкачване на връх Мусала. Походът се оказал в зона, в която не е разрешено струпването на много хора.

Той разпространи видео в социалните мрежи, озаглавено „1500 души покориха Мусала с мен, а държавата иска да ме глоби".

„Обявих в интернет, че по този случай на еди коя си дата ще съм на лифта, събираме се и заедно изкачваме-просто група приятели, които се събират в интернет”, разказва Слави пред bTV.

Той не е събирал пари от участниците в мероприятието. Нито е създавал туристическа група. На върха обаче ентусиастите ги очаква изненада.

„Дойде едно момче и каза ако може да отида с него. Даже не разбрах кой е и защо е. Просто дойдоха вдигнаха ме и казаха „Елате с нас". Аз настоявах през целия път да разкажат за какво става въпрос, да намекнат- нищо. Дори вътре обясниха само и единствено, че ще ми пишат някакъв документ. Без изобщо да обяснят какво е нарушението и защо точно се случва на върха, а не долу. Казаха: „Ще ви пишем протокол", допълва Слави.

Влогърът обаче не съдейства на служителите.

„Казах, че няма да се разпиша за никакви документи и излязох навън да разкажа на хората, те се чудеха какво става и защо ме привикват в заслона и им казах - така и така, искат да ме глобяват за това, че сме дошли на Мусала. След като излязох аз навън пред хората, момчетата се скриха. Изчезнаха просто и яко дим", разказва влогърът.

От парк „Рила" имат друга версия. По техни думи влогърът се е държал грубо, не е оказал съдействие, позволил си е да обижда и парковата охрана.

Слави е изпратил писмо до няколко институции и е предупредил за похода. Твърди, че няма отговор. От парк Рила обясниха, че са забранили събитието.

Парк „Рила" ще състави акт и наказателно постановление на влогъра.

„Глобите за физически лица са от 500 до 5000 лева, колко ще преценя... Ще преценя допълнително. По-скоро ще е към максимума”, уточни Красимир Андонов, директор на дирекция Национален парк "Рила".

Слави Панайотов е решен да обжалва санкцията.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
16
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ПародияТе не са го глобили, че е качил връх. Хайде четете малко а? То верно за вас законите не важат, вие сте над тях. За това цялата държава е в къча.
29
12
 
19
 
! Отговори
Пародия преди 4 години
За пореден път вижте в каква държава живеем - да те глобят, че си изкачил връх Мусала ... пародия .. къде да отидем да се разхождаме .. може би в Алпите и да емигрираме ... ПАРОДИЯ НА ДЪРЖАВА ... ПАРОДИЯ
28
10
 
12
 
! Отговори
непосветен преди 4 години
Влогър е някой който си го влага, така ли?
27
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 20Точно защото няма такава дума се използват думи чуждици. Хайде стига сте се правили на интересни.
26
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Наглите разглезени софета като не 0ceraт навсякъде не могат!...Той е от Пловдив, доколкото знам. Не пише да са ос.рали нещо.
25
4
 
19
 
! Отговори
Адвокат Р. Георгиев преди 4 години
В случая няма нарушен закон! Изобщо няма закон който за забранява организираните походи на големи групи хора в планината или където и да било.В конкретния случай г-н Красимир Андонов просто се възползва от ситуацията и прилага своеволия вероятно с цел да прибере въпросната глоба в личния си джоб.Заради това той подлежи на съдебна отговорност за превишаване на права и потенциален рекет на физическо лице.
24
6
 
24
 
! Отговори
абсурдистан преди 4 години
Да ги закара на жълтите павета и аз ще го Подкрепя !Един млад патриот,родолюбец повел хората в планината , а мръсниццците ще го глобяват и тормозят .или искат всички в техните чалготеки ,да купуват тяхната дрога,да проституират и да слушат чалгиии .
23
5
 
16
 
! Отговори
мдаа преди 4 години
Държавата си е наша не на властите - ще си ходим и паркирараме където си искаме,другото е държавен тероризъм подобен на Саудитска Арабия!
22
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не виждам за какво точно ще го глобят и е ясно, че подобен акт ще падне в съда. Всички са се движели по указаните пътеки в парка и не са нарушили нито един закон!! По тази логика всяка организирана група трябва да бъде глобена. Те китайците на малки групи от по 1 милион ходят, бе другари. хаха Те ако решат да разгледат Мусала какво ще ги правите? :-)
21
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Или как един диктатор-пожарникар превърна България в терористична държава с население приравнено на животни!
20
4
 
12
 
! Отговори
до 18 преди 4 години
Не знам какъв вариант е, но според мен това е някаква измислица на някой ***.В българския език няма такава дума.
19
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 14Така е ВЛОГЪР - YOUTUBE клипове с анализи и бла бла блаБлогър - собствена страница и се прави на ПСИХОАНАЛИТИК на всички да те промие мозъка да го следваш и да печели на твоя гръб
18
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Планината не е за такива големи организирани групи, които изпотъпкват всичко по пътя си. В планината се ходи поединично, най-много до 4 човека.Според мен правилно са ги глобили, въпреки че глобата наистина е смешна.
17
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 14Влогър е Видео варианта на блогърите.
16
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе ако ще 1 милион да сте се качили, нарушен ли е закон? Нарушен е. Аре тиху.
15
22
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този мошеник едва ли ще се стресне от тази смешна глоба.
14
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Без значение дали става въпрос за планини или море ситуацията е една и съща!Големите групи от туристи и палатките пречат на багерите да си вършат работата.Хората имат да правят изкопни работи и бетон да отливат.
13
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
не се ли пише Блогър с Б ?
12
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 9Хората трябва да излизат сред природата. Не може само по моловете да се излиза
11
30
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Българите имат много странно чувснтво за контакт с природата.За тях излизането сред природата е да изпотъпат, откъснат и изпочупят къде какво има и да се наплюскат като пра сета. Също и да се напият като сви не.А този пък чак организирал стадо от 1 500 сви не. Да го глобят и да го осъдят за съсипване на природата.Така следващия синковец блогър доста ще се замисли като реши да прави поредната щуротия.