5 хил. лв. глоба грози влогъра Слави Панайотов

Нарушил закона, организирайки масово изкачване на Мусала
6 авг 2019 13:27,
109
5 хил. лв. глоба грози влогъра Слави Панайотов
Кадър: YouTube/The Clashers

Глоба до 5 хиляди лева грози влогърът Слави Панайотов, който организира масово изкачване на връх Мусала. Походът се оказал в зона, в която не е разрешено струпването на много хора.

Той разпространи видео в социалните мрежи, озаглавено „1500 души покориха Мусала с мен, а държавата иска да ме глоби".

„Обявих в интернет, че по този случай на еди коя си дата ще съм на лифта, събираме се и заедно изкачваме-просто група приятели, които се събират в интернет”, разказва Слави пред bTV.

Той не е събирал пари от участниците в мероприятието. Нито е създавал туристическа група. На върха обаче ентусиастите ги очаква изненада.

„Дойде едно момче и каза ако може да отида с него. Даже не разбрах кой е и защо е. Просто дойдоха вдигнаха ме и казаха „Елате с нас". Аз настоявах през целия път да разкажат за какво става въпрос, да намекнат- нищо. Дори вътре обясниха само и единствено, че ще ми пишат някакъв документ. Без изобщо да обяснят какво е нарушението и защо точно се случва на върха, а не долу. Казаха: „Ще ви пишем протокол", допълва Слави.

Влогърът обаче не съдейства на служителите.

„Казах, че няма да се разпиша за никакви документи и излязох навън да разкажа на хората, те се чудеха какво става и защо ме привикват в заслона и им казах - така и така, искат да ме глобяват за това, че сме дошли на Мусала. След като излязох аз навън пред хората, момчетата се скриха. Изчезнаха просто и яко дим", разказва влогърът.

От парк „Рила" имат друга версия. По техни думи влогърът се е държал грубо, не е оказал съдействие, позволил си е да обижда и парковата охрана.

Слави е изпратил писмо до няколко институции и е предупредил за похода. Твърди, че няма отговор. От парк Рила обясниха, че са забранили събитието.

Парк „Рила" ще състави акт и наказателно постановление на влогъра.

„Глобите за физически лица са от 500 до 5000 лева, колко ще преценя... Ще преценя допълнително. По-скоро ще е към максимума”, уточни Красимир Андонов, директор на дирекция Национален парк "Рила".

Слави Панайотов е решен да обжалва санкцията.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
0
 
12
 
! Отговори
Смешник преди 4 години
Пребиваш камериерка 5к глоба без затвор караш хора на поход 5к глоба зарди похода . Явно тоя път е незаконно и то извън нормите . Ремонтирали ларгото пак и ест всяка плочка се клати се1 няма ремонт,а видиш ли да го направят както трябва трябвало да се установи кой е минал със танк върху плочките и ги е чупил..
69
4
 
7
 
! Отговори
ШибиРиби преди 4 години
Единия не разбрал че събрал илядо и пестотин души, другите решили да го глобяват. Нито е регистриран нито нещо офицялно. Хукнала тълпата с *** след големия ***. Прави са от парка ама да глобят фейсбук с не Слави . Щото ако десет души припаднат едновременно горе или се загубяк ??? Ко прайме ваеба фцървулите туристически
68
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А ху дъ фак е тоя слави?
67
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Слави наскоро се изказа за оставка на герб и банкянската тиква му е пратила мутри
66
0
 
20
 
! Отговори
Само питам преди 4 години
Влогърино Слави , защо не основеш партия " Няма такъв връх"?
65
1
 
8
 
! Отговори
турист-касичка преди 4 години
Втора кабинка може, хотелче може, министър през парка да кара моторна шейна и да трепе деца може, ама да ходиш безплатно по пътеките не може.
64
0
 
6
 
! Отговори
гражданин преди 4 години
Май някои директори обичат да си превишават правата. Ако влогърът беше подписал протокол и в последствие заплатил глоба, може би щеше да обжалва и глобата да бъде отменена от съд. Но за директора нямаше да има последствия. Той го знае това и му е най-лесно да завърти един подпис и да наложи глоба, пък да но да мине номера.
63
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако писалите "новината" бяха поне малко кадърни, то щяха да попитат и да отразят точно кой закон е нарушен и в коя негова част. Да го цитират. До тук работата на писачите няма и за 2,5.
62
3
 
5
 
! Отговори
NN преди 4 години
До Работещ на ЗападЕ те това се казва ТРООООЛ!
61
27
 
16
 
! Отговори
Работещ на Запад преди 4 години
Попаднах на едно негово клипче скоро, няма такава тъпня, скука и аматьорщина. А има десетки хиляди последователи и стотици хиляди гледания. Стоя и се чудя, абе вие в България ноооормааааални ли сте, бе.
60
13
 
9
 
! Отговори
аз-ът преди 4 години
тоя па къв див селянин е ...
59
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако пък беше изял и някоя жаба, направо си е за ефективна присъда.
58
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да беше ритнал някоя камериерка по главата, щяха да му дадат под максимума.
57
4
 
13
 
! Отговори
избирател преди 4 години
Славчо я помисли дали преди похода не си писал нещо лошо за демократичната власт на ГЕРБ?!Дали някой демократичен премиер не е заповядал по твой адрес " ДА СЕ УДАРИ!"?
56
7
 
20
 
! Отговори
смях преди 4 години
Слави, открий сметка. Аз лично ще преведа пари, за да си платиш глобата. Глобвите трябва да се плащат - това е ок. Но че законът е сбъркан няма значение.
55
7
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да крадеш милярди от бюджета е ок, но виж да се качиш на Мусала си е тежко престъпление. Браво на герб, пробиха дъното
54
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя крадец директора го е хванало яд, че 1500 човека минават, а той не хваща нищо от цялата работа и е решил да се изгаври...
53
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Същата работа и с Ивелин Михайлов.. човекът сам построи най-големия исторически парк в света без еврофондове и тн и целият български народ дружно му се изс ра на главата и го обяви за мошеник... а после отиде до урните и си пусна гласа пак за честната банкянска мутра
52
0
 
14
 
! Отговори
Стамат преди 4 години
Те таа *** се влачи сека събота и неделя на седемте рилски езера и понеже цакат яко кинти и на туристически агенции и на лифта и на джиповете и глобени нема!
51
6
 
16
 
! Отговори
К6 преди 4 години
Няма нужда от глоба , това изкачване е без смисъл, вместо глоба нека тези 1500 да засадят едно дръвче в Рилско стопанство ,и да почистят пътеките , нашите милички планини имат огромна нужда от нови дръвчета