11-и ден: Протестиращи вардят пътя Сливен-Ямбол

Недоволството, заради унищожаването на животните
12 авг 2019 12:00, Петя Славова
45
11-и ден: Протестиращи вардят пътя Сливен-Ямбол
Снимка: БТА

Вече 11 дни продължава протестът на пътя Сливен-Ямбол край село Крушаре. Движението между двата областни града е преустановено, съобщи говорителят на МВР-Сливен Първолета Мандинска. Пътят бе бе затворен в 17.30 часа на 2 август, припомня БТА.

Протестиращите настояват да спре принудителното унищожаване на прасетата в стопанствата "заден двор" и животните да бъдат регистрирани. Организаторите на протеста са сигнализирали за изхвърлени животински отпадъци на няколко места в община Сливен.

Още по темата
Според тях до тази ситуация се е стигнало заради препоръките на институциите хората сами да си колят прасетата посред лято, притискани да го направят бързо, без взети проби и без никакви санитарни мерки по събиране на останките от животните.

От полицията в Сливен съобщиха, че са били образувани две досъдебни производство за незаконно изхвъряне на животински отпадъци в местност край село Гавраилово и в река Тунджа край село Крушаре.

Животинските отпадъци край Гавраилово са били загробени в петък от служители на ОДБХ, съобщи пред БТА директорът на Областната дирекция по безопасност на храните д-р Пламен Пенчев.

Районът е дезинфекциран. От община Сливен са предоставили техника за действие на служителите на ОДБХ - Сливен, като вчера са били загробени и останките край Крушаре.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не е там мястото,а ПРЕД парламента.Ще стане някоя беля на обиколният път през желю войвода,кабиле.Тогава кой ще носи отговорност.
28
3
 
5
 
! Отговори
Да вардят преди 4 години
и да протестират, ама не са на правилното място. Пътят е републиканска пътна мрежа, която всеки има да ползва.
27
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
11-и ден: Протестиращи вардят пътя Сливен-Ямболвреме е полицията да мине да раздаде шамарите. За най-упоритите ще има допълнително!
26
5
 
3
 
! Отговори
Radostin преди 4 години
За тази епидемия от африканска чума здравните власти са сигнализирали Преди година и половина-две но нашето компетентно правителство не е взелo никакви мерки заради това сега народът страда бяха заети С кражби от магистрали и от други обекти за да се издържат партиите за да печелят избори
25
4
 
6
 
! Отговори
Митко преди 4 години
Нали дърпахме много за Европа a не сега Европа и Европейски съюз и не Бойко Борисов А къде са ни прасетата Къде ни е държавата никой не знае
24
4
 
5
 
! Отговори
Kokoimoko@abv.bg преди 4 години
Тая компетентната дето се изказва от Крушари Доника незнам какво разбира от свиневъдство тя разбира от дрога и проституция А как е попаднала между Тези свинари може би и тя не знае но иначе е много компетентна и се изказвам много дълбоко за нещата
23
1
 
4
 
! Отговори
House M.D. преди 4 години
Добре де, защо е този двоен стандарт? В русенско има това заболяване, но Иван /военното министър/ е още жив.
22
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До @_***Само казвам - ако имаха пари, да се занимават с ветеринари и лекари, нямаше да гледат прасета за да се хранят с тях ...
21
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 19Логиката е ясна ... Ако им избият животните, половината ще трябва, да бягат да бачкат в чужбина, защото в тея региони, положението е МНОГО зле.
20
0
 
5
 
! Отговори
@_@ преди 4 години
Аз само да попитам.Прасета като малки ваксинация имат ли? Само питам.
19
4
 
10
 
! Отговори
До 21 преди 4 години
Не си ги избиват за кеф за пари ги избиват! На тия мърсоли въобще не им дреме за хората а само за келипира.
18
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво хора отстоявайте си хляба!
17
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мислите ли,че управляващите си избиват прасета просто ей така,за кеф?Едва ли!Просто този проблем се използва срещу правителството,като се създават паника и протести умишлено.
16
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
България се пише с главна буква, ***!
15
6
 
14
 
! Отговори
Валентин Тодоров преди 4 години
Забавно е,че в разгара на чумна епидемия по животните,нашия вожд и хан Бойко Велики посети Средна Азия.Някой може би не знаят,но точно Средна Азия е ендемичното огнище на чумата по хората (Черната смърт).Всъщност няма нужда да се плашите,че може да ни докара нещо от там.По-страшна чума от самия него и креатурите му?!Едва ли...
14
5
 
8
 
! Отговори
aa преди 4 години
а чума по софиийските кучета няма ли да тръгне. Да изпотрепят всичко наред. Да усетят някои хорица за какво иде реч.
13
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
МинистЕрката заден двор да спре убиването на здрави животни и да представи пробите от лабораториите.
12
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво на Сливен и Ямбол! Отстоявайте си правата!
11
4
 
26
 
! Отговори
CAT преди 4 години
ХОРА! Не се давайте на продажната власт! С вас сме!!! До дупка!
10
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тая беше с три двойки в училище и вместо да остане я уредиха(жена от БСП) да мине,да изкласи и сега са и намерили топло местенце в МВР.Какви кадри!После чакайте българчетата-студенти без връзки да се и да се кандидатират честно за работа и да получат нещо или да имаме качествени кадри!