11-и ден: Протестиращи вардят пътя Сливен-Ямбол

Недоволството, заради унищожаването на животните
12 авг 2019 12:00, Петя Славова
45
11-и ден: Протестиращи вардят пътя Сливен-Ямбол
Снимка: БТА

Вече 11 дни продължава протестът на пътя Сливен-Ямбол край село Крушаре. Движението между двата областни града е преустановено, съобщи говорителят на МВР-Сливен Първолета Мандинска. Пътят бе бе затворен в 17.30 часа на 2 август, припомня БТА.

Протестиращите настояват да спре принудителното унищожаване на прасетата в стопанствата "заден двор" и животните да бъдат регистрирани. Организаторите на протеста са сигнализирали за изхвърлени животински отпадъци на няколко места в община Сливен.

Още по темата
Според тях до тази ситуация се е стигнало заради препоръките на институциите хората сами да си колят прасетата посред лято, притискани да го направят бързо, без взети проби и без никакви санитарни мерки по събиране на останките от животните.

От полицията в Сливен съобщиха, че са били образувани две досъдебни производство за незаконно изхвъряне на животински отпадъци в местност край село Гавраилово и в река Тунджа край село Крушаре.

Животинските отпадъци край Гавраилово са били загробени в петък от служители на ОДБХ, съобщи пред БТА директорът на Областната дирекция по безопасност на храните д-р Пламен Пенчев.

Районът е дезинфекциран. От община Сливен са предоставили техника за действие на служителите на ОДБХ - Сливен, като вчера са били загробени и останките край Крушаре.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименГлу-пако, хората си защитават правата и прехраната, а дали са от БСП, от СДС, или от Свидетелите на Йехова, нито има как да знаеш, нито има някакво значение.....Напротив знам,Първолетка тройкаджийката,уредила се с връзки и подпомогната от една бесепарка Христина
8
20
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тези са от БСП
7
23
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Явно селянката от Крушовица добре плаща на адашите от Крушаре.
6
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Фашистка диктатура не се сваля с протести а с саботажи по важни обекти от националната сигурност като хакването на НАП
5
7
 
32
 
! Отговори
eee преди 4 години
Протести до оставка на фашистката диктатура!!!
4
8
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дори по време на аварията в Чернобил не умряха толкова прасета. ЕС ни убива по-лошо от Чернобил.
3
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Фашистка диктатура!
2
12
 
22
 
! Отговори
.. преди 4 години
Разбирам недоволството на тези хорица, прави са, но защо блокират пътя? По него се движат останалите опърпани хорица на тази държава. Защо пречат на тях?Защо не идат да блократ "парламена"? Защо не блокират министрески съвет? От тиквите там зависят нещата.ДА НЕ ГИ ПУСКАТ да си ходят по домовете докато не решат проблема!
1
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вардят?!?! Да ви имам и културата!