Паниката в Сливен тръгнала от ромка, социалните я посетили

Искали да видят как са децата, била се разделила с мъжа си
Обновена: 8 окт 2019 15:38 | 8 окт 2019 15:36, Камелия Цветанова
29
Паниката в Сливен тръгнала от ромка, социалните я посетили
Снимка: Pixabay

Въпреки че полицията в Сливен и ДАНС продължават да търсят инициаторите на фалшивите слухове, довели до ужаса в ромската махала в града, че социалните отнемат деца от родителите им, засега са установили една жена, от която е тръгнала паниката.

Още по темата

Заради фалшивите слухове родителите вчера масово хукнаха да взимат децата си от училище, а днес част от тях отново си останаха вкъщи.

Оказа се, че напрежението в понеделник е било провокирано от майка в южната част на ромския квартал "Надежда", чийто дом е бил посетен от социални служители във връзка с раздялата със съпруга й.

Целта на посещението не е била да се отнемат децата й, а да се установи какви са условията за отглеждането им, допълват от областната администрация.
Органите на реда проверяват и други сигнали, свързани с авторството на фалшивите слухове.

На 8 октомври в училищата и детските градини в града се провежда нормален образователен процес, съобщават още от областна управа.

В някои учебни заведения, където има деца само от уязвими групи, във вторник отсъстват от 20 до 30 на сто от записаните ученици, което е обичайно и за други дни от началото на учебната година.

По инициатива на областния управител Чавдар Божурски, екипите за обхват и задържане на децата в образованието тръгват на обходи в семействата, като по време на срещите си с родителите ще извършват и подробни разяснения.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако не са имали за цел да й вземат децата, от какъв зор са я посетили в дома й? Кафенце на аванта ли им се е допило?
23
1
 
2
 
! Отговори
А преди 4 години
Ама Вие видяхте ли Норвегия да ги дава тези евра?И тези стари репортажи как на .... сещате се какви им отнели децата там само допълват психозата.Като ги правите трябва и да мислите как ще се гледат после и това важи за всички етноси в България.Сега айляк вие на работа децата на където си искат ама като стане инцидент и се почва то закони няма то държава няма.сега си има закони *** никой ги не спазва 10-12г деца метлосват сами по цял ден улиците утре ще го блъсне кола или др.и все държавата крива
22
1
 
4
 
! Отговори
Един от село 7 преди 4 години
Да взема да ги на товарят на един картонена кораб и в морето, акулите да се бият за тях.
21
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз прочетох - в Сливен цяло едно училище е пълно с цикламени щом след това само учители са останали.Положението не е на добре. Кога да очакваме сицански президент? Май до 5-6г и това ще стане
20
1
 
5
 
! Отговори
До Анонимен 12 преди 4 години
... обикновено всички слухове се потвърждават ... истории как по нощите товарели деца на самолети за Норвегия са си плашещи направо_____________________________________________________________Теб какво те плаши един такъв прекрасен факт - да изнасят цели аероплани питиета за чужбина? Да идат, пък да се не връщат, това и за тях ще е по-изгодно в сравнение с живота в гетото тук. Дай Боже, да стане така!
19
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Въобще НЕ ИМ ДРЕМЕ ЗА ДЕЦАТА!Цялата "паника" е заради парите,които нашата tъпа държава им дава за децата!Инвестираме в черна Dупка,това са пари,хвърлени на пътя!Нищо не става от тях!
18
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Видяхте ли на какво се казва народ бе племето. Една Ромка вдигна цял град. Защо докато беше с мъжа си социалните не отидоха да се поинтересуват за децата ами сега. Защото Ромлията щеше да извази Анжаро и щеше да има беганье. Гледайте и се учете племето един за всички и всички за един ето това е народ. Само че при Ромите няма я не Сакам да сам добре я скам Вуте да е зле.
17
6
 
2
 
! Отговори
До 14 преди 4 години
Пий си хапчетата,агитаторе и не мисли.То за мислене се иска нещо ,което на теб не е в достатъчно количество!Аман от,,умници"!!!
16
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво на ромите
15
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Естественно че ромите най се вълнуват, да не им отнемат месечните доходи
14
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как ще обяснят лъжите си управляващите, като юристи твърдят, че до момента в България разрешение за доставка на социали услуги/отнемане са получили над 50 чуждестранни НПО. Без лиценз, без нищо, просто ей така. Тия НПО да не са дошли мило да ни се усмихват. Не, те са дошли да ни тормозят. Властите ни успиват, но ще дойде 1-ви януари и не ми се мисли какви работи ще стават. По места вече са сформирани силови групи по отнеманията. Закона е разписал как ще става. Хич да не лъжат хората.
13
1
 
15
 
! Отговори
Хъм преди 4 години
То, когато се стигне до развод при хора от който и да е етнос, едва ли е нужно и някой ди да им прави оценка на ситуацията. И без някой си е доста сложен момента. Отвратителни са с тая Стратегия за терор над хората с деца.
12
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
в бг обикновено всички слухове се потвърждават така че ромите имат основание да се притесняват. Тия истории как по нощите товарели деца на самолети за Норвегия са си плашещи направо. Какво прави халзинския комитет по това???
11
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тези хора дадоха пример на бг как трябва да се действа. Като започне сексуалното образование трябва също така да се действа.
10
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ромка, джинка и ракийка... Какво да очакваме...
9
8
 
24
 
! Отговори
Активист на БКП преди 4 години
Спрете Стратегията за детето да не влиза в сила от 1януари 2020 и хората ще се успокоят ! Но сте лакоми ! Кръв повръщате,пари не връщате !! А казват сте получили от Кралство Норвегия 220 000 000 ? .
8
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Стратегията за детето до такава степен ги провали, че започнаха да обясняват, че не съществувала. Сега електората им ще се разсърди и няма да им пуска гласовете.
7
3
 
29
 
! Отговори
Икономиката расте преди 4 години
ще им отнемат децата и после ще ги продадат на новата либерална борса за продажба на деца в амстердам?
6
5
 
46
 
! Отговори
шоп преди 4 години
Ами то си е за страх. Ще им вземат банкоматите. Няма дете, няма пари, ясно!
5
3
 
20
 
! Отговори
Христо преди 4 години
Абе все пак става въпрос, за Електората на ГЕРБ , веднага да се намеси и Бат Бойко.