Трагедия в Добрич: Момче почина след натравяне с храна

Сестра му постъпва в болница на лечение, с опасност за живота е
29 окт 2019 07:00, Петя Славова
133
Трагедия в Добрич: Момче почина след натравяне с храна
Снимка: архив, Булфото


9-годишно момче от добричкото село Кардам почина у дома, а 11-годишната му сестра е в интензивното отделение на болницата в Добрич с опасност за живота, съобщава "Монитор". Трагедията се разиграла в неделния ден в семейство с шест деца. Всички са българчета, казаха местни от селото.

Според лекари, семейството обядвало купена наденица, а малчуганите пили газирана ябълкова напитка. След малко дядото на децата започнал да повръща. След него се натръшкали и малките. Бил извикан екип на ЦСМП – Генерал Тошево.

Медиците дали лекарства против повръщане. Състоянието на 9-годишното момче се влошило и то починало у дома. Наложило се да извикат отново Бърза помощ за 6-годишното сестриче и за 11-годишната му кака. По-голямото дете било откарано в болницата в Добрич.

То било в увредено състояние, с ускорена сърдечна дейност и хипотомия. Консултирано е с националния консултант по кардиология за Североизточна България д-р Шивачев. Взети са проби и са изпратени в токсикологията във ВМА – Варна, но към момента няма резултати.

Медиците предполагат, че става въпрос за токсикация, но никой не може да каже причината за нея. Лекари споделиха, че също са изненадани от симптомите и според техни проучвания, открили два подобни случая в Индия на заразено месо със салмонела.

От извършената аутопсия на починалото момче не е установено нещо, което да показва причината за смъртта.

11-годишното момиче е настанено в реанимацията на болницата в Добрич и е с опасност за живота.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
1
 
3
 
! Отговори
BGB преди 4 години
А дали някой се замисли за това, колко българи живеят в нищета? Дали хората нямат нужда от човечност? Колко ли деца и дехните родители се припознават в такава ситуация... Вместо да изказвате мнение, скрити по топлите си и уютни домове, опитайте се да бъдете полезни
65
1
 
6
 
! Отговори
. преди 4 години
"След него се натръшкали и малките." Как не ви е срам бе некадърници !? Как може да сте такива *** бе !?
64
1
 
6
 
! Отговори
Ххх преди 4 години
Нещата са като по учебник. Остро и внезапно заболяват 3-4 души от фамилията, с прояви на повръщане и тежка интоксикация. Това определено насочва към хранително отравяне. такова тежко отравяне би могло да бъде от афлатоксин в храната, к. протича точно с такава тежка интоксикация, довела до тежък токсичен миокардит при починалото дете. Варненските детски професори говорят за инфекция, к. е малко вероятно. Нелепа е и другата версия за самоотравяне с медикаменти.
63
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Do 58.Ti gledai da ne popadash na angliiski che nyama i da te poglednat.
62
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега вече имат нова версия били отровени с лекарства или химикали,и завели дело за склоняване към самоубийство Взели децата на хората. Саламите,които всички знаем,ча са отрова не са виновни.
61
5
 
4
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
УПРАВЛЕНИЕТО НА ГЕРБ Е АБСОЛЮТНО ВИНОВНО!!МЕДИЦИТЕ НЯМАЛИ ЕДНО НУРОФЕНЧЕ ДА ИМ ДАДАТ ЩОТО ПРИ ГЕРБ ПАРИ ЗА НИЩО НЯМА!!НУРОФЕН НЕ Е АНТИБИОТИК А ПОДСИЛВА ИМУННАТА СИСТЕМА!--------ДЯДОТО КАЗВА, ЧЕ НЯМАЛИ ОПЛАКВАНИЯ ДОКАТО НЕ ИЗЯЛИ ЕДНА НАДЕНИЦА СУРОВА !ВЪВ МОМЕНТА СЕ СПОРИ ТАЯ НАДЕНИЦА ДАЛИ Е БИЛА ОТ УЛИЦАТА СЪС СТРИХИНИН ИЛИ Е БИЛА С ЛИСТЕРИЯ!ДАНО НЕ ПОКРИЯТ СЛУЧАЯ!
60
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В България ще ядеш храна с токсини, с ***, с вируси, с бактерии, с радиация, месо без месо, изкуствено мляко и какво ли не, но когато нещо трябва да се изследва от доктори, медицински лаборанти, професори по медицина, те винаги не могат да открият какъв е проблемът. Обаче ако ги питаш дали искат повече пари, дали искат увеличение на заплатите и законът да ги пази от гневни граждани, винаги са съгласни. Инженерите им измислиха всякакви уреди и апарати, а те не знаят как да ги ползват.
59
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Токсинът не е нужно да се търси какъв е,докторите го знаят.Само като кажеш ,,малотраен колбас'' и всичко им е ясно.Въпросът е че не може да се открие производителят на колбаса,или по точно да се ,,разкрие'' кой е,понеже става дума за милиони и политици от ,,висшият ешалон'',от онези с куфарчетата на Луканов.БКП-то продължава да трови поколение след поколение.Докато не бъдат изтровени червените плъхове в Кремъл,децата ви все така ще бъдат.А вие ще се питате от къде ви идва.
58
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е как ще умре детето и няма да могат да установят от какво е? Очевадно храната е била силно токсична. Не могат ли толкова да открият токсина???
57
2
 
5
 
! Отговори
Азармо преди 4 години
До Анонимен 54Айде стига простотии! Пак лекарите виновни, че хората не могат да си позволят качествени храни. Глупости са яли децата: на обяд след боба някакви вафли и са пили газирана "Ябълка". На вечеря пържен (поне да беше печен) салам, пълен с ***, млечна салата с консерванти и пак вафла и пак газираната гадост с оцветители, овкусители, омирисвачи и т.н. Някаква алергична реакция към коктейла от непасващи си "храни", според мен.
56
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Български лекари и толкоз! Да не дава господ дa се тровиш, че ще ти оперират ноктите на краката!
55
1
 
16
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 4 години
БОЖИЧКО КОЛКО МЬКА ИМА ПО СВЕТА БОГ ДА ПРОСТИ МОМЧЕТО ДАНО ОЦЕЛЕЯТ ДРУГИТЕ ДЕЧИЦА
54
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нали знаете че медиите така и не дадоха пострадалото семейство при катастрофата с караянчева...Някак си ги мързеше...Иначе рекламата на новините ги знаете
53
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Интересно е да дадете името на доктора, снимката му, кой го е изпитвал и кой му е подписал дипломата.
52
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лекарят и цензурата на медиите...как изобщо не ви пука се чудя...Какъв е тоя лекар и защо медиите не казаха какво са яли...
51
10
 
18
 
! Отговори
Русия преди 4 години
Нали знете, че смъртността при комунизма на НРБ е по-малка от настоящата при демократизма. А ся са ситете що? И що от 9млн станайми 5?! Аллааах здрави да дава на примитивите дет ни управляват 30 лета.
50
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много тъжно....първо че родителите са безотговорни, второ че лекарят не е постъпил никак правилно, вместо да изчисти организма, му е дал нещо против повръщане, трето че медиите като бтв не казаха че е от натравяне....не казват какво са яли...абсолютна цензура...Невинно, малко създание, си е отишло ей така заради това че цензурирате, вместо да сте на страната на истината.
49
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо не е написана марката на храните , които са яли. -------Защото са яли някаква нелегална домашна наденица от кой знае какво месо, пълна с бактерии.
48
6
 
13
 
! Отговори
Сата НАТО преди 4 години
Ако лекарите са давали нещо против повръщане, трябва да ги обезглавят, защото са директно виновни за смъртта на детето. Ако организмът иска да изхвърли нещо, трябва да му се помогне, не да му се пречи. За съжаление докторите в БГ в голямата си част са пълни идьоти.
47
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ботулизъм? Ще видим. Преди много години възрастни хора без хладилник, говорим за 70-тте години, за една нощ са си отишли - агнешко от предишен ден, печено, не консерва, са яли и през нощта са починали и двамата. Та чак тогава майка ми е убедила баба ми да си купят хладилник, дотогава е важала максимата "На мен такова ми не требе, и оно ток да 'арчи!". Та имало е такива случаи много отдавна, не е само до наденицата, иска хигиена и контрол