Трагедия в Добрич: Момче почина след натравяне с храна

Сестра му постъпва в болница на лечение, с опасност за живота е
29 окт 2019 07:00, Петя Славова
133
Трагедия в Добрич: Момче почина след натравяне с храна
Снимка: архив, Булфото


9-годишно момче от добричкото село Кардам почина у дома, а 11-годишната му сестра е в интензивното отделение на болницата в Добрич с опасност за живота, съобщава "Монитор". Трагедията се разиграла в неделния ден в семейство с шест деца. Всички са българчета, казаха местни от селото.

Според лекари, семейството обядвало купена наденица, а малчуганите пили газирана ябълкова напитка. След малко дядото на децата започнал да повръща. След него се натръшкали и малките. Бил извикан екип на ЦСМП – Генерал Тошево.

Медиците дали лекарства против повръщане. Състоянието на 9-годишното момче се влошило и то починало у дома. Наложило се да извикат отново Бърза помощ за 6-годишното сестриче и за 11-годишната му кака. По-голямото дете било откарано в болницата в Добрич.

То било в увредено състояние, с ускорена сърдечна дейност и хипотомия. Консултирано е с националния консултант по кардиология за Североизточна България д-р Шивачев. Взети са проби и са изпратени в токсикологията във ВМА – Варна, но към момента няма резултати.

Медиците предполагат, че става въпрос за токсикация, но никой не може да каже причината за нея. Лекари споделиха, че също са изненадани от симптомите и според техни проучвания, открили два подобни случая в Индия на заразено месо със салмонела.

От извършената аутопсия на починалото момче не е установено нещо, което да показва причината за смъртта.

11-годишното момиче е настанено в реанимацията на болницата в Добрич и е с опасност за живота.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До бай Тошо Какъв капитализъм ? Това е микс между феодализъм, капитализъм и социализъм. Българите нямат съпротивителни сили срещу такова чудовище. То кой ли би имал, освен авторите на този социален инженеринг. Жалко за милото момченце. Дано момиченцето оцелее и да няма други пострадали. Ужасно е да умират деца.
45
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В новините веднага обвиниха семейството,че условията за живеене били мизерни. Какви да бъдат в мако градче в далечната бг провинция?!
44
3
 
11
 
! Отговори
Коджабашев преди 4 години
До ГогоСалмонелата може да е прихваната и в извън производствената база.При не добра хигиена на обекти или персонал при търговци на едро и дребно,при допир на месото с яйца или зацапани повърхности при температура над нулата...
43
2
 
20
 
! Отговори
УВО2004 преди 4 години
Това е резултата от закриването на клиниките по малките населени места.За да не карат в града оставени са на домашно лечение при условие ,че цялото семейство бере душа....Друг е въпроса как при натравяне се дава препарат против повръщане,нали няма как после да се изхвърли храната и токсините преминават в червата и в кръвта ако не се повърнат.Преболедувал съм салмонела от сорови яйца, които пиехме за мускули Навремето нямаше прахчета и инджекции само месо и яйца за протеин драйфах цял ден
42
2
 
13
 
! Отговори
Гого преди 4 години
""От извършената аутопсия на починалото момче не е установено нещо, което да показва причината за смъртта.""Що за патоанатом си имат тия хора? Дано от токсикологията да изяснят причината, но явно е салмонела. Трябва да подхванат търговците на разваленото месо и чак до производителя да се отиде. Не знам какво се мотат, или производителя е техен човек, като сина на шефа на НАП Пловдив, който уби жена на пешеходна пътека и го прикриха. Явно на Менда (ГЕРБ) е човек...така и тук ще има прикриване...
41
1
 
7
 
! Отговори
до анонимен преди 4 години
Не разсъждавайте.Токсиколозите ще кажат какъв е резултата от съдържимото в стомаха.--------------"Взети са проби и са изпратени в токсикологията във ВМА Варна, но към момента няма резултати."Най--страното е, че дори след извъършената аутопсия на детето резултатите не са показали нищо!?
40
1
 
7
 
! Отговори
kirasirrav преди 4 години
ако прочетохте пише че всички са били зле, бабата, дядото и още две деца но в различна степен, вероятно само едно от нещата да е било отровно и детето е изяло повече точно от това
39
1
 
14
 
! Отговори
kirasirrav преди 4 години
освен наденицата са яли млечна салата? и шунков салам, според друга медия това се случва събота вечерта а проблемите започват през ноща и продължават в неделя, така че нещата не са се развили мълниеносно; на снимката се вижда че починалото момченце си е бяло и хубаво, със народна носия и с гайда, снимано на някакъв празник
38
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От боята ли са, щото ако са от боята, значи са яли от кофите! Всички дето си берат джилязо по кофите също така,като си намерят нещо за хапване не му прощават, така им остават пари за цигари и ракия!
37
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всички са яли едно и също.Защо само две деца от които едно е починало са пострадали?Няма как цялото семейство да яде една храна и само някои да пострадат ако е от храната.Може да е от напитката в стъкло ли е напитката?Има случаи натравяне от бирено шише с препарат останал от измиването в завода.
36
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Скоро писаха,че конфискували 300 кг наденица от склад някъде в България,внос от Германия.А останалият внос къде е насочен?
35
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не разсъждавайте.Токсиколозите ще кажат какъв е резултата от съдържимото в стомаха.
34
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво означава, че всичките са българчета? Останалите, какви са и това кардам в България ли е?
33
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В надениците и саламите също може да се развие клостридиум ботулинум, не само в консервите. Това да се знае.
32
1
 
40
 
! Отговори
Някой под черешата преди 4 години
Има много случаи, НО не се пише за всеки по медиите... Както и да е....Извода: Работите от сутрин до вечер работа, която ви отвращава, за да си купите с изкараните пари храна, която ви отвращава. Работим в отрови и с хартийките, наречени "пари" си купуваме отрови... ФАКТИ !
31
7
 
21
 
! Отговори
D преди 4 години
Още ли има хора, които ядат наденици? Това храна ли е въобще? Или отпадъци от запада, за бедния народ, който не може да си купи друго?
30
1
 
29
 
! Отговори
ХХХ преди 4 години
Всичката наденица и кремвирши салами и т.н. са отровни ....просто по бавно ни убиват като ни разболяват от различни болести .......бог да го прости детето дано кака му се спаси .......и пак ли няма да има виновни ? Ми няма ако тази наденица я произвежда фирма приближена на някой от богопомазаните в парламента ....Ама то господ има ! Кофчега джобове няма ...колкото и да лапат !
29
11
 
13
 
! Отговори
бай Тошо преди 4 години
яли са капиталистическа наденица с буклуци пълна
28
5
 
20
 
! Отговори
бай Тошо преди 4 години
капитализмът ще затрие страната, колко станаха вече жертвите
27
3
 
48
 
! Отговори
Владислав преди 4 години
Важнот е, че БАБХ затриха стотици хиляди *** и домашни стопанства.Но производителите, които ни тровят всеки ден - за тях няма проверки.Къде пък са професионалистите от Бърза помощ, при натравяне дават хапче против повръщане.А за хора като Караянчева хеликоптерите и пилотите чакат на площадката да ги превозят в столична болница.Блгария си отива!