Трагедия в Добрич: Момче почина след натравяне с храна

Сестра му постъпва в болница на лечение, с опасност за живота е
29 окт 2019 07:00, Петя Славова
133
Трагедия в Добрич: Момче почина след натравяне с храна
Снимка: архив, Булфото


9-годишно момче от добричкото село Кардам почина у дома, а 11-годишната му сестра е в интензивното отделение на болницата в Добрич с опасност за живота, съобщава "Монитор". Трагедията се разиграла в неделния ден в семейство с шест деца. Всички са българчета, казаха местни от селото.

Според лекари, семейството обядвало купена наденица, а малчуганите пили газирана ябълкова напитка. След малко дядото на децата започнал да повръща. След него се натръшкали и малките. Бил извикан екип на ЦСМП – Генерал Тошево.

Медиците дали лекарства против повръщане. Състоянието на 9-годишното момче се влошило и то починало у дома. Наложило се да извикат отново Бърза помощ за 6-годишното сестриче и за 11-годишната му кака. По-голямото дете било откарано в болницата в Добрич.

То било в увредено състояние, с ускорена сърдечна дейност и хипотомия. Консултирано е с националния консултант по кардиология за Североизточна България д-р Шивачев. Взети са проби и са изпратени в токсикологията във ВМА – Варна, но към момента няма резултати.

Медиците предполагат, че става въпрос за токсикация, но никой не може да каже причината за нея. Лекари споделиха, че също са изненадани от симптомите и според техни проучвания, открили два подобни случая в Индия на заразено месо със салмонела.

От извършената аутопсия на починалото момче не е установено нещо, което да показва причината за смъртта.

11-годишното момиче е настанено в реанимацията на болницата в Добрич и е с опасност за живота.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
4
 
31
 
! Отговори
отегчен преди 4 години
Бог да го прости детето, с такава държава и псевдо БАБХ.Само Господ да ни пази.
25
22
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Многократно повтарям че в провинцията живеят основно АБОРИГЕНИ ...............ФАКТ !!П.П. Нали искахтИ да виЙ еФтинкУ, М ?!ЛапайтИ надИницЪтЪ сигЪ.
24
6
 
12
 
! Отговори
Пламен Стефанов преди 4 години
Искренно се надявам детето да се оправи,и не остане с проблеми от страна на бъбреци и черен дроб.Между другото-към дописничката Петя.Моето момичеако искаш писанията ти да имат интелигентен вид,никога не пиши"НАТРАВЯМ",думата е ОТРОВЕН,ОТРАВЯНЕ....6
23
3
 
45
 
! Отговори
явяре преди 4 години
Може и от безалкохолното да е било,ако са го пили топло.Когато се стопли аспартама се разпада на съставните си отрови - формалдехид,мравчена киселина,метил и фенилаланин.Не случайно на тези напитки е написано "консумирайте добре охладено",друг е въпросът,че човек не трябва и да си помисля да ги консумира.Пише и "напитката е източник на фенилаланин" , той причинява епилепсия и мозъчна склероза.Като сложим и оцветителите и се получава химическо оръжие за масово поразяване.
22
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз оня ден купих от една кебапчийница от Добрич 2 кебапчета и като отворих да ги видя ама как миришеха самооо ... и вечерта познайте ниско кръвно имах и нямах апетит за друго .
21
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Помислих си какво ли ръгат в саламите. Може работниците да са видели някоя умряла мишка (отровена) и хайде в салама.
20
19
 
5
 
! Отговори
Totenkopf преди 4 години
При ниската хигиена на шумерите кой знае, какво точно е станало и явно прикриват нещо. Цялата ли наденица са я изяли, след като са видели, че дядото повръща? Нищо чудно да прикриват некоя схема.
19
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Те си знаят какво друго са яли и пили, но няма да кажат.
18
6
 
33
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
ПОВРЪЩАНЕТО Е ЗАЩИТНА РЕАКЦИЯ НА ОРГАНИЗМА!ПРАВИЛНИТЕ ДЕЙСТВИЯ ТРЯБВА ДА СА АКТИВЕН ВЪГЛЕН И 2 ЛЪЖИЦИ РИЦИНОВО МАСЛО!АКТИВНИЯ ВЪГЛЕН Е ЗА ОТРОВИ!А РИЦИНОВОТО МАСЛО РАЗХЛАБВА!
17
1
 
14
 
! Отговори
kirasirrav преди 4 години
всъщност може ако например микроорганизмите са измрели а са останали техни токсини (някои са много устойчиви и не се унищожават така лесно и при продължителна термична обработка, а тия наденици може да са ги яли направо сурови)
16
3
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
нито една бактерия в салама не може да им влоши здравето толкова бързо. По-скоро безалкохолното което са пили си е било чиста отрова. Журналята пак трият коментари когато се спомене за това. Явно имат интерес да се всява паника относно месото
15
3
 
11
 
! Отговори
Доктор Ох Боли преди 4 години
За да се избегне дехидратация, което води до силна отпадналост и други потенциални проблеми. То каквото е трябвало да се повърне е повърнато в началото.
14
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 17Колега, ти още в 94-та ли живееш? Нямаш ли кирилица, щото нищо не ти разбирам
13
1
 
20
 
! Отговори
kirasirrav преди 4 години
да изчакаме резултатите но ботулина например може да се развие първоначално и да е достатъчно отровен и без да има някакви видими признаци по продукта
12
36
 
9
 
! Отговори
Аре бегай! преди 4 години
Тия си намират храна по кофите и я ядът от мързел, дават и на децата пък после олеле
11
13
 
35
 
! Отговори
до 9 преди 4 години
Като гледам как пишеш зАболекар аз и 600лв няма да ти дам. Всички са с много претенции, и уж страхотно образование от бай Тошо, но само на хартия, на практика кръгла нула. Вчера единия ми инженер във фирмата не знае Питагоровата теорема......
10
3
 
71
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Медиците дали лекарства против повръщане." - абе аз не съм лекар и хал-хабер си нямам от тези работи, но нали повръщането е опит на организма да се само изчисти от отровите които е погълнал? Защо ще се мъчат да предотвратят това?
9
18
 
61
 
! Отговори
Иван преди 4 години
Да почива в мир, невинното детенце. Но това води нашата държява. Пак ще каже някой, ,,Ама да но през Комунизма, нямяше Портокали и банани , целогодишно. Но имаше контрол и качество на храната.
8
4
 
67
 
! Отговори
BAi HOI преди 4 години
Аз мога да кажа за Варна ! 140'000'000 лева за 4'000 метра ! Така гласиха трасето, че минаха през стадиона , направиха уникално кръгово което е елипса и с денивелация поне пет метра ( като в лунапарк е ) ! А колко кинти се превъртяха през една дупка - бедна ви е фантазията !!!!
7
12
 
63
 
! Отговори
GNQS GERBARESKA преди 4 години
Как се живее със 600 лева на месец , мога ли да отида на почивка , круйз като повечето европеици , мога ли да отида на заболекар без да си дам цялата заплата.. мога ли да си позволя нормален живот ? Не всичко е пари но и в такава мизерия не е лесно . Вероятно ти си в авангарда на герб и нямаш такива проблеми