Трагедия в Добрич: Момче почина след натравяне с храна

Сестра му постъпва в болница на лечение, с опасност за живота е
29 окт 2019 07:00, Петя Славова
133
Трагедия в Добрич: Момче почина след натравяне с храна
Снимка: архив, Булфото


9-годишно момче от добричкото село Кардам почина у дома, а 11-годишната му сестра е в интензивното отделение на болницата в Добрич с опасност за живота, съобщава "Монитор". Трагедията се разиграла в неделния ден в семейство с шест деца. Всички са българчета, казаха местни от селото.

Според лекари, семейството обядвало купена наденица, а малчуганите пили газирана ябълкова напитка. След малко дядото на децата започнал да повръща. След него се натръшкали и малките. Бил извикан екип на ЦСМП – Генерал Тошево.

Медиците дали лекарства против повръщане. Състоянието на 9-годишното момче се влошило и то починало у дома. Наложило се да извикат отново Бърза помощ за 6-годишното сестриче и за 11-годишната му кака. По-голямото дете било откарано в болницата в Добрич.

То било в увредено състояние, с ускорена сърдечна дейност и хипотомия. Консултирано е с националния консултант по кардиология за Североизточна България д-р Шивачев. Взети са проби и са изпратени в токсикологията във ВМА – Варна, но към момента няма резултати.

Медиците предполагат, че става въпрос за токсикация, но никой не може да каже причината за нея. Лекари споделиха, че също са изненадани от симптомите и според техни проучвания, открили два подобни случая в Индия на заразено месо със салмонела.

От извършената аутопсия на починалото момче не е установено нещо, което да показва причината за смъртта.

11-годишното момиче е настанено в реанимацията на болницата в Добрич и е с опасност за живота.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
28
 
14
 
! Отговори
до 21 преди 4 години
Естествено, американско е. Такива клоуни като тебе само това им е задачата да плюят по Америка.
5
5
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Активният въглен асорбира отровните токсини. При натравяне с гъби се взимат 10-15 таблетки от въглена така пораженията биват малко смекчени.
4
5
 
72
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо не е написана марката на храните , които са яли. Колкото намериха чума толкова ще намерят и какво ги е отровило.Замразеното американско на Борисов вече е на пазара и се продава за прясно , а надениците не е ясно от какво са.Предполагам че са яли нещо евтино.
3
4
 
76
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И защо против повръщане са му дали ?Активен въглен те кара да повръщаш !Така се изчиства стомаха!Нещо не разбирам.Винаги когато прочета в този сайт някоя (новина) оставам объркан :(
2
8
 
75
 
! Отговори
Алокакси преди 4 години
Лекарите пак са отбили номера, но този път хората не са успели да се самоизлекуват. Крайно време е да има контрол върху тази професия.
1
12
 
59
 
! Отговори
BAi HOI преди 4 години
И какво направиха мутрите от ГЕРБ за над 10 години власт в тази насока ?!! Нищо ! Стимулират грабежа и разпада на страната, не поощряват нито раждаемостта , нито оставането в родината! Най-големите национални предатели в историята на държавата! Кога ще линчуваме мутрата от Банкя и подопечените му изпечени крадци ?!!