Версии за трагедията в Кардам: Отравяне с тежки метали или остра инфекция?

Взети са проби, които са изпратени във ВМА. Чакат се резултатите
31 окт 2019 09:00, Петя Славова
77
Версии за трагедията в Кардам: Отравяне с тежки метали или остра инфекция?
Снимка: Bulgaria ON AIR

Районната прокуратура в Генерал Тошево продължава разследването по случая с починалото 9-годишно дете от село Кардам. Все още не е известна причината за смъртта на детето, съобщава Bulgaria ON AIR.

Още по темата

Назначени са химическа и съдебно-медицинска експертиза. Взети са проби, които са изпратени във ВМА. Чакат се резултатите. Токсикологичният анализ не потвърди хранително отравяне. Назначена е съдебно-химическа експертиза.

В случая с починалото 9-годишно момченце от многодетното семейство, разследването, заради липсата на законов текст е за склоняване към самоубийство, уточнява БНТ.

Основната версия, по която работят институциите, е отравяне. Майката на децата заяви, че ако бъде доказано, че тя е отровила децата, ще си понесе отговорността.

Според предположенията на лекарите - подобен летален изход е възможен само в две ситуации - при насищане на организма с тежки метали или при остра инфекция.

Продължава да е тежко състоянието на 11-годишната сестра на починалото момче. Детето все още е в интензивното отделение на университетската болница "Св. Марина" във Варна. По-малкото момиченце е добре и е изведено от реанимация.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дано прогнозата на децата е добра и болестта завърши с оздравявяне.
32
3
 
14
 
! Отговори
? преди 4 години
Наденицата сигурно е била от чумавите прасета?
31
3
 
26
 
! Отговори
шоп преди 4 години
Една от маалата беше давала хапчета за кръвно на 2 годишното си дете за да го изкара епилептик и да получава по 950 лв. пенсия за него. Доктор от Окръжна болница, понеже им знае номерата, веднага беше изследвал кръв и установил какво е пило детето. Преди това с месеци бяха обикаляли по болниците за да е по-достоверна "диагнозата" .
30
5
 
10
 
! Отговори
а бе,човек преди 4 години
До Анонимен 26Защо даваш мнение,като не си в час!?Алуминия,цинка,калая,желязото и златото са безвредни за човека!Другите метали вредят повече или по-малко!Ти самия каза за калайдисаната тава!Е,защо според теб медта се калайдисва!?
29
5
 
12
 
! Отговори
Gorskio преди 4 години
Не съм чувал някой да се е натровил от калайдисани съдове. Не бъркайте калай с олово!
28
8
 
13
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
ПАК ЛЪЖАТ ТА СЕ КЪСАТ!!!!ДЯДОТО КАЗА, ЧЕ ВСИЧКО СТАНАЛО СЛЕД КАТО ИЗЯЛИ ЕДНА НАДЕНИЦА СУРОВА!!!СЕГА ДАЛИ ДА Я ВЗЕЛИ ОТ ПЪТЯ И Е ИМАЛА ОТРОВА ИЛИ СТРИХИНИН ЗА БЕЗДОМНИТЕ КУЧЕТА!!!ИЛИ ПЪК Е БИЛА С ЛИСТЕРИЯ ЧУДЯТ СЕ САМО КАК ДА СЕ ИЗМЪКНАТ ДА НЕ СА ВИНОВНИ МЕДИЦИТЕ ЩОТО ТОВА ЩЯЛО ДА НАВРЕДИ НА ИМИДЖА НА БОРИСОВ КОЙТО НЕ ДАВАЛ И ЛЕВ ЗА КОНСУМАТИВИ НА СПЕШНАТА ПОМОЩ !!!
27
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Колко тьп трябва да си, за да объркаш очевидна интоксикация с някакви въображаеми инфекции и то на цялото семейство? Чий човек е този доктор, та се налага да заблуждавате цялата държава с глупави аргументи?
26
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Цинк, олово, мед ,калай са тежки метали.Преди много години имаше случай на натравяне на семейство ,които бяха използвали калайдисана тава при приготвянето на храна.
25
5
 
28
 
! Отговори
Аз преди 4 години
А дали не е починало от превишението количество инжекции Деган против повръщането. Доколкото разбрах 10 мин. преди да почине му са бити 2 инжекции и сутринта още една. Като страничен ефект се дават конвулсии, които то е получило и увреждане на сърдечния ритъм.
24
3
 
10
 
! Отговори
до 22 преди 4 години
Според теб какво се прави в такива ситуации?Ако са яли гъби ОК, ама от безалкохолно и колбас.
23
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Има отравяния с небактериални отрови със соли на тежки метали и при отравянето заволяването започва веднага до 30 минути след хранене Тази група са и отравяния с хранителни продукти отровни по своята същност -гъби ,риба чиито- органи са постоянно отровни, картофи, отравяния с отровни масла
22
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До '''купила им е наденица да пируват, иначе всеки ден лапад и киселец.
21
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Интересно ми е - отивате на адрес, виждате цяло семейство бедняци натръшкани болни,, всички са се почувствали зле по едно и също време, малко след вечеря, понижен тонус, нямат висока температура, вие им се свят и повръщат и по-възрасните индивиди го понасят по-леко. Ако има лекари тука, какъв процент от вас биха почнали да бият на децата инжекции за потискане на повръщането?
20
4
 
31
 
! Отговори
Легендата преди 4 години
Според прокурорката няма проблем да се впише разследването като склоняване към самоубийство, но като лекарска грешка не може. МАФИЯ!
19
16
 
14
 
! Отговори
''' преди 4 години
Отровила ги е майката, всичките. Искала е да се отърве от тях. Бабата не е яла (да има за децата), дядото, като всеки мъж, не е пропуснал да се набуха, а децата най-малки и най-гладни са яли като за последно. Толкова ли не могат да направят един анализ на кръвта и да видят какво ненужно има в нея?
18
8
 
9
 
! Отговори
House M.D. преди 4 години
Колеги, най-категорически протестируем! Болгарские врачи - самьiе лучшие врачи в мире и никогда не ошиблись! Мальчик не стал ради сокрбная весть!
17
1
 
7
 
! Отговори
лекарска грешка преди 4 години
дали?
16
6
 
18
 
! Отговори
до 9 преди 4 години
Цинка и алуминия не са тежки метали!Нещо повече,те са безвредни за човека!А съвсем друг въпрос е,че когато говореха за купуване на изпити от студенти,вместо да се възмути,цяла България остроумничеше и се бъзикаше и изобщо беше голям купон!!Също като "социално слабия "съдия и щерка му,дето си взели без пари парцел на морето!То беха остроумия,то беха закачки,то беше чудо...А сега нещо не ви харесва ситуацията,а!?Айде почвайте с бъзиците,това поне го можете,самородни таланти такива!
15
3
 
33
 
! Отговори
Сата Н преди 4 години
защо не стана доктор?Защо ли-ами защото трябва акъл и истинско четене години наред,------- Според тебе тези, които два пъти са посещавали болното дете и при очевадни признаци на отравяне бивт инжекции за спиране на повръщането, много ли са чели и много акъл ли имат?
14
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Диагнозите на заболяване се поставят от лекари по клинично протичане и каква е диагнозата на децата в болницата!?По клинична пътека се изисква да има диагноза при приемане!