Версии за трагедията в Кардам: Отравяне с тежки метали или остра инфекция?

Взети са проби, които са изпратени във ВМА. Чакат се резултатите
31 окт 2019 09:00, Петя Славова
77
Версии за трагедията в Кардам: Отравяне с тежки метали или остра инфекция?
Снимка: Bulgaria ON AIR

Районната прокуратура в Генерал Тошево продължава разследването по случая с починалото 9-годишно дете от село Кардам. Все още не е известна причината за смъртта на детето, съобщава Bulgaria ON AIR.

Още по темата

Назначени са химическа и съдебно-медицинска експертиза. Взети са проби, които са изпратени във ВМА. Чакат се резултатите. Токсикологичният анализ не потвърди хранително отравяне. Назначена е съдебно-химическа експертиза.

В случая с починалото 9-годишно момченце от многодетното семейство, разследването, заради липсата на законов текст е за склоняване към самоубийство, уточнява БНТ.

Основната версия, по която работят институциите, е отравяне. Майката на децата заяви, че ако бъде доказано, че тя е отровила децата, ще си понесе отговорността.

Според предположенията на лекарите - подобен летален изход е възможен само в две ситуации - при насищане на организма с тежки метали или при остра инфекция.

Продължава да е тежко състоянието на 11-годишната сестра на починалото момче. Детето все още е в интензивното отделение на университетската болница "Св. Марина" във Варна. По-малкото момиченце е добре и е изведено от реанимация.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да, винаги може да е пило тежки метали, дошли кой знае откъде и отишли кой знае къде. Щом няма следи, значи са тежки метали. Ама много тежки!
12
2
 
12
 
! Отговори
Леле мале преди 4 години
това беше до този отдолу с коментара за днешните доктори
11
18
 
16
 
! Отговори
Леле мале преди 4 години
Ами като си толкова разбиращ и знаеш, защо не стана доктор?Защо ли-ами защото трябва акъл и истинско четене години наред, а не просто плямпане по форумите. Аман от разбирачи
10
2
 
39
 
! Отговори
Неотложно преди 4 години
Мина седмица и са само на хипотези. Мудно и безотоговорно.
9
7
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Откъде тежки метали? Има ли някакво производство в Кардам, за да се изхръвлят опасни отпадъци в района?"Винаги може да има. Живак от термометри, олово от акумулатори, прах от алуминий, цинк, кобалт, разни смески могат да се намерят като концентрати в разни бояджийски работилници (чак толкова напреднали бояджии едва ли има в Кардам точно, но пък не е изключено някой да е изхвърлял такива опасни отпадъци там наоколо и децата да са ги намерили и играли с тях).
8
2
 
48
 
! Отговори
До 1 и 5 преди 4 години
Вие двамата сте кре тени! Починало е дете! Номер 1 ти си нещо повече. Номер 5 - не знаете какво й е на майката. Тя най вероятно е в шок. Все пак мисли да двете, които трябва да оцелеят. Много ви моля да бъдете хора и такива коментари си ги запазете за себе си!
7
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Която и от версиите да се потвърди, как 3 деца са пострадали, а останалите в домакинството - не? Откъде тежки метали? Има ли някакво производство в Кардам, за да се изхръвлят опасни отпадъци в района? Има ли мини? Ако е остро инфекциозно пък половината училище щеше да се натръшка, защото децата са посещвали.
6
8
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Днешните доктори за нищо не стават. Инженерите им направиха всякакви уреди, апарати, машини, скенери, какво ли не, всичко може да се открива и да се диагностицира, обаче лекарите са мaлoyмни и не знаят какво да правят, нито как да търсят, нито какво да търсят, нито пък ако намерят нещо като проблем какво да правят с него. Тежки метали било... Ми нали ако са тежки метали това е най-лесното нещо за откриване бе драги ми смехурковци от бялата мафия! Още ли само ще предполагате? Срам нямате ли?
5
36
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Майката не изглежда особено опечалена, има си достатъчно останали дечица - да се грижат бябодядовците за тях, а и тя може да се народи още.Жалко за синчето, жалко и за другите две дечица, които трябва да преживеят такъв кошмар. Дано се възстановят по-безболезнено, и дано са по-далече от "майката".
4
8
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако ще и полоний да е пило, първата работа на лекаря е да направи промивка на стомаха, а не да задържа отровата в организма чрез инжекции. Това ли са новите похвати на Прокуратурата - да правят хората на глу паци, като търсят под вола теле? Очевадно е, че се касае за лекарска грешка.
3
4
 
69
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На прага на 2020г у нас вече седмица, не могат да разберат от какво е починало едно дете? Не живеем в 17 век! Само врачки още не са питали какво се е случило...Възможно ли е да няма кадърни специалисти и лаборатория която да каже каква е причината?
2
4
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя случай постави в шах най маститите учЕни в Бг, крайно време е и професората от БАН да се включи,
1
49
 
5
 
! Отговори
РАЗСЛЕДВАЩ! преди 4 години
Според мен, са се заразили с букет от венерически болести