Версии за трагедията в Кардам: Отравяне с тежки метали или остра инфекция?

Взети са проби, които са изпратени във ВМА. Чакат се резултатите
31 окт 2019 09:00, Петя Славова
77
Версии за трагедията в Кардам: Отравяне с тежки метали или остра инфекция?
Снимка: Bulgaria ON AIR

Районната прокуратура в Генерал Тошево продължава разследването по случая с починалото 9-годишно дете от село Кардам. Все още не е известна причината за смъртта на детето, съобщава Bulgaria ON AIR.

Още по темата

Назначени са химическа и съдебно-медицинска експертиза. Взети са проби, които са изпратени във ВМА. Чакат се резултатите. Токсикологичният анализ не потвърди хранително отравяне. Назначена е съдебно-химическа експертиза.

В случая с починалото 9-годишно момченце от многодетното семейство, разследването, заради липсата на законов текст е за склоняване към самоубийство, уточнява БНТ.

Основната версия, по която работят институциите, е отравяне. Майката на децата заяви, че ако бъде доказано, че тя е отровила децата, ще си понесе отговорността.

Според предположенията на лекарите - подобен летален изход е възможен само в две ситуации - при насищане на организма с тежки метали или при остра инфекция.

Продължава да е тежко състоянието на 11-годишната сестра на починалото момче. Детето все още е в интензивното отделение на университетската болница "Св. Марина" във Варна. По-малкото момиченце е добре и е изведено от реанимация.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Според мен съвсем определено случаят отива към лекарска грешка. Но за съжаление прокуратурата пази лекарите и се опитва да изкара майката виновна. А нещата вероятно щяха да са други ако бяха закарали децата в болница, да им направят изследвания както си трябва, да им сложат системи и да ги лекуват. И двата екипа са за съд, вторият направо за затвор. Но тъй като лекари в БГ няма, няма да ги осъдят. И за детенцето няма да има справедливост. А какво е причинило натравянето, пък е пълна мистерия.
52
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма и да разберат от какво е , защото не тестват за правилното нещо. Увреждане на сърцето се получава само от вирусна или бактериална инфекция. Но нали трябва да прикрият лекарската грешка на колегата. Ако бяха закарали в болница, сложили на системи за обезводняването и пуснали венозен антибиотик, момчето щеше да е живо, а сестра му може би нямаше да има увреждане на сърцето.
51
1
 
20
 
! Отговори
ДО 52 преди 4 години
След всичко което прочетох, вашата версия ми изглежда най-правдоподобна. Всички са били в някаква степен зле, но явно момченцето е повръщало най-много, затова са му дали 2 дози деган. При повръщане организма се обезводнява и кръвното налягане пада, а дегана също смъква кръвното налягане. Така че , версията за лекарска грешка /освен че не са го закарали в болницата за промивка на стомаха/ е напълно и много вероятна. Жалко за детето!
50
3
 
19
 
! Отговори
До 50 / До 44 преди 4 години
Те са настоявали да ги транспортират с линейката до Спешното, но те са отказали. Ако бяха в гетата настояването щеше да бъде доста по-грубичко. Шибнал му е две инжекции Деган и детето е получило анафилактичен шок с гърч като е изпаднало в безсъзнание, каквито са страничните действия на Degan-a. Ами да! Няма да ходят като членове на секционната комисия, само ще ги вържат и после хората да кажат, че не стават за никаква работа и само чакат наготово.
49
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От самото начало на този случай, инстинктивно си мислех,да проверят къщата. Изглежда ми мизерия и ***.Според мен нещо от там ги е отровило.Като няма добра хигиена всичко става.
48
11
 
2
 
! Отговори
до 44 преди 4 години
Ами, да! Няма да ходиш, като член на комисията, като знаеш, че детето ти не е добре! Дори на почивка в Гърция! Моля, по-сериозно! И не изопачавайте, казвам че е трябвало да са още по-настоятелни, когато положението е било толкова сериозно. Не говорим за личен превоз.
47
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако докторите не могат да се оправят, да питат някой автор на криминални романи - може да каже причината веднага .
46
2
 
20
 
! Отговори
Аз преди 4 години
Добре де, как лекуват момичето, след като не знаят какво става ?!
45
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
. Алуминиев прах например (все пак се повдига въпрос за алуминия) е силно опасен при вдишване или поглъщане------- Как мислиш, възможно ли е дядото да си е играл с децата и да се е надишал с алуминиев прах?
44
2
 
26
 
! Отговори
До 44 преди 4 години
Искам да ти кажа, че един прос парамедик щеше да постъпи по-адекватно от нашенския дохтур. Не знам пиян ли е бил, купена диплома ли има природно тьп ли е, но е ходил два пъти и е уморил детето.
43
5
 
31
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 4 години
2020г достигнахме своят "ВРЪХ" в медицината - а именно пълен крах на лекарското съсловие -граничещо с пълно Лекарско Невежество И МАЛОУМИЕ сходно до това в Бангладеш и Лаос !!Много ДАЛЕЧЕ СМЕ ОТ ЕВРОПА -ДА ГО ЗНАЕТЕ ОТ МЕН !!
42
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Цинка и алуминия не са тежки метали!"Има много метали, които не са тежки, но в различни техни разновидности и техни соли, са също толкова опасни, че даже понякога и повече. Алуминиев прах например (все пак се повдига въпрос за алуминия) е силно опасен при вдишване или поглъщане. От една алуминиева тава или тенджера за цял живот нищо няма да ти стане, защото поеманите количества са минимални, но иначе си е вреден. И особено при мъжете даже води до стерилитет. Не случайно стана мода стъклото.
41
20
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хладилникът им е на двора, значи наденицата не е сахранявана, както трябва. Като включим и страшната мръсотия навсякъде, нищо чудно да е плъзнала инфекция от някой замърсен продукт. И в неделя спокойно са си отишли на изборите, а детето е оставено в къщи, не са го откарали в болница. Сега може да обвиняват всеки, но условията в които са гледали тези деца са под всякаква критика. Вярно, бедни са, но поне да бяха почистили, при такава мръсотия плъзват всякакви зарази. Жалко за детенцето!
40
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Е,защо според теб медта се калайдисва!?"Защото хваща патина ако не се калайдиса.
39
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До шопТе всички от маалите са с ТЕЛК-ове за инвалидност. Там никой не работи.
38
5
 
24
 
! Отговори
Pilot преди 4 години
Това е една трагедия, която отразява нашата опоскана държавица ! Нищо няма да кажат, за да може търбусите да вземат кокала ! Нищо не е наред, нито образование, нито здравна помощ, нито полиция и армия ! Всички мислят , че сме стигнали дъното, но не бил съм по Африка има още да копаем , ако не махнем еднокнижните *** от властта иначе никой няма да остане тука !
37
13
 
5
 
! Отговори
Само в БГ преди 4 години
ВСИЧКИ БОЛНИ от тежки метали в мозъка превръщат случая в ПОЛИТИКА.
36
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
много хора, които изхвърлят храна в кофите я поливат с отровни препарати.
35
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Накрая ще измътят една версия която най вероятно няма да бъде вярна.
34
5
 
23
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
ПРАВЯТ НИ НА БАЛАМИ!!! НАЛИ ЕДНИ КРЪВНИ ТЕСТОВЕ НА ПОЧИНАЛОТО ЩЕ ПОКАЖАТ ДАЛИ Е ОТРАВЯНЕ С ТЕЖКИ МЕТАЛИ!!!--------------------ГЛАВНАТА ВЕРСИЯ Е, ЧЕ ДЯДОТО Е ПАЗАРУВАЛ ОТ КОНТЕЙНЕРА ЗА СМЕТ ЩОТО БИЛИ МНОГО БЕДНИ И Е НАБАРАЛ НЯКОЕ РАЗВАЛЕНО МЕСО С ЛИСТЕРИЯ ИЛИ НАПОЕНО С ОТРОВА!!!------------ДОКАТО НЕ МИНАТ ИЗБОРИТЕ НИЩО НЯМА ДА КАЖАТ ЩОТО ТОВА ВРЕДЯЛО НА БОРИСОВ КОЙТО НАПЪЛНО СЪСИПА И РАЗОРИ СПЕШНАТА МЕДИЦИНСКА ПОМОЩ И БОЛНИЦИТЕ!