Свидетел: Минаха два часа преди починалото дете да влезе за преглед

Имало спорове в лекарския кабинет дали детето да бъде прието
20 ное 2019 09:03,
100
Свидетел: Минаха два часа преди починалото дете да влезе за преглед
Снимка: Pixabay

Повече от два часа са минали, докато починалото 3-годишно дете е било хоспитализирано, обясни свидетел на случката. Заради трагедията министър Кирил Ананиев назначи проверка на три столични болници.

"Детето престоя повече от два часа от момента, в който влезе за преглед, до момента, в който беше хоспитализирано в Педиатрията”, разказа Ясен Ничев.

Още по темата

В същия ден самият той е чакал около три часа и половина заедно с детето си пред спешния кабинет. По думите му починалото 3-годишно момченце е било видимо в критично състояние.

Имало е и спорове в лекарския кабинет дали то да бъде хоспитализирано.

"В кабинета, освен д-р Георгиева, имаше още един лекар. Имаше размяна на реплики между тях. От това, което чухме, д-р Георгиева явно е била против детето да бъде прието. Другата лекарка направи повече, за да може то да бъде хоспитализирано”, разказа Ясен Ничев пред bTV.

По думите му пред спешния кабинет винаги се чака много, а лекарите преценяват кой случай е по-спешен от друг.

"Лекарите работят там, когато не са в болницата и не преглеждат деца. Тоест чисто административно те нямат капацитет да обслужват всички пациенти”, каза още Ничев.

Той обаче уточни, че педиатрите там като цяло имат нормално и човешко отношение, както и подход към децата и самият той няма оплаквания от тях.

Според Ясен Ничев дългото чакане пред спешния кабинет не зависи от лекарите, а става въпрос за организационни проблеми на болницата. Той е на мнение, че има нужда от промяна и нормално функционираща педиатрична болница, в която да има спешен кабинет и отделения, където децата да бъдат своевременно настанявани при нужда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
25
 
14
 
! Отговори
Иван преди 4 години
Тия родители защо са чакали послендия момент да си заведат детето на лекар ? Тая пневмония не е станала за 1 ден !
18
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"А как лице с медицинско образование оставя хора да умират?"Оооо, сладур, колко грешки в диагностиката се допускат... Те умните глави са разгадали около 17% от процесите в човешкото тяло. Останалите са мистерия.Да ти го кажа простичко: Все едно да знаеш как на Голф да му смениш масла и филтри, пък да ти дойде такъв без компресия на 3-тицилиндър и с изпилен съединител. Седиш, чешаш се и викаш на собственика "Дай ша сложим по-дебело масло"...
17
10
 
19
 
! Отговори
До 16 преди 4 години
Имам два въпроса към теб-1 Имаш ли деца?2 Ако се случи това с твое дете, пак ли щеше да умуваш по този начин и да се правиш на компетентен?Не ми отговаряй! Отговори пред себе си!
16
7
 
38
 
! Отговори
444 преди 4 години
Какво стана с "натровеното" момченце? Разбрали се от какво почина- НЕ! Толкова ще се разбере и тука! Защото лекарските грешки се прикриват зад завъртяни диагнози. Жалко за детето!
15
23
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Плюете, ама в Германия ако чакаш само 2 часа в болница си имал късмет. Просто няма достатъчно лекари. Защото да учиш 11 години за лекар не е лесно. А всеки търси лесното. За всеки пациент неговият случай е най-спешният. Ние обаче няма как да знаем дали в тези два часа не са били обслужени други пациенти които иначе са щели да починат без помощ.
14
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не мога да разбера - има ли доклад от патологията, та се коментира? Ако наистина говорим за сепсис, статистиката сочи че в САЩ(нали са велики):- 79% от нехоспитализираните(т.е. случва се без да са в болница, под постоянно наблюдение) са с летален изход- в клиника, според методите(за наблюдение), смъртността е между 30% и 46%Разберете - не е лека инфекция. Час по-рано, час по-късно не е било от решаващо значение. Интересно е патолога дали и каква причина ще даде за евентуалния сепсис.
13
13
 
22
 
! Отговори
жестоката истина преди 4 години
До АнонименДокато хората сами не въздадат правосъдие на търговците в бяло нищо няма да се промени...хората си умират,роднините чакат правосъдие и се подиграват с тях, я убийците си живеят без наказано!
12
7
 
3
 
! Отговори
иш преди 4 години
Ще страдате ***, и богати и бедни в едно !
11
7
 
49
 
! Отговори
Има преди 4 години
и съвестни лекари, но повечето тук са безскрупулни печалбари. Работят в държавни/общински болници, а въртят и частни кабинети. Следва прехвърляне и точене на касата. Ердоган в Турция принуди лекарите да си изберат-или едното или другото. Никакви врътки на гърба на пациента. Ама той има топки, и действително мисли за народа си.
10
7
 
45
 
! Отговори
факт преди 4 години
Какви камери,свидете ли и тн. много добре знаем как ще приключи всичко стотици пора си отидоха без време заради бандити в бели престилки и нищо!
9
6
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гарван гарвану око не вади! Трябва да има сериозни санкции към бездушието и некомпетентността на част от лекарите! Техните грешки са два метра под земята.И стига с този рев за ниски заплати! Те няма да изградят морал и човечност, нито желание за по-добра работа. Необходими са сериозен КОНТРОЛ и САНКЦИИ!
8
5
 
41
 
! Отговори
До 2 преди 4 години
Ти пък как точно разбра с какво образование е този човек, а умньо? Крайно време е тази банда некадърници, наречени български лекари да влизат реално в затворите, когато се издънят по такъв iдиотски начин. И то не в ТПО, а в корпуса, при ромите.
7
6
 
32
 
! Отговори
ууууу преди 4 години
До Анонимен 2А как лице с медицинско образование оставя хора да умират?
6
6
 
47
 
! Отговори
Легендата преди 4 години
Браво на този смел родител. Знаем как записите от видеонаблюдението сега мистериозно ще изчезнат. Още много хора са видели какво се е случило, но никой не се изправи да свидетелства. Дори следователи и прокурори избягват подобно случаи от страх от отмъщение от гилдията.
5
16
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Правете разлика между Спешно приемно отделение (СПО) и Диагностично-консулативен блок (ДКБ)! Сега се оказва, че всички разбираме и от лечение.Ето според Авторката например "починалото 3-годишно дете е било хоспитализирано", и аз й правя забележка, че се хоспитализират живи, а не мъртви хора.Съчувствам най-искрено на семейството!
4
8
 
38
 
! Отговори
Алокакси преди 4 години
До АнонименАко си виждал прадсмъртно състояние няма как да го сбъркаш.
3
7
 
61
 
! Отговори
Алокакси преди 4 години
Какво стана с всички лекари, които твърдяха, че не било забавено лечението? Истината е, че по една или друга причина се опитват да отпратят по всякакъв начин колкото може повече хора. Преживял съм го с болен роднина.
2
56
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"По думите му починалото 3-годишно момченце е било видимо в критично състояние."Как лице без медициинско образование определя критично състояние? Питам, щото и аз съм като него, а за мен признаците са горе-долу: Липсващ крайник, висящи черва, гърчове, много кръв, безсъзнание, непрестанно виене от болка...
1
4
 
63
 
! Отговори
до кога преди 4 години
Дете в тежко отстояние чака два часа!неми се мисли възрастните по колко чакат!?И сега наливат още пари вместо да направят реформи!?