МВР подхвана боклука на Ндрангета, Плевен "под око"

Води се разследване и у нас за трафика на боклук
Обновена: 2 яну 2020 14:57 | 2 яну 2020 14:52, Александър Попов
71
МВР подхвана боклука на Ндрангета, Плевен "под око"
Снимка: Reuters

Акция "Боклук" срещу калабрийската мафия Ндрангета, при която в Италия бяха арестувани над 300 мафиоти, достигна и до България, съобщи Нова тв. МВР също започна разследване, като той е в района на Плевен под прякото ръководство на главния секретар на МВР Ивайло Иванов.

Още по темата
Той е заминал на мястото на операцията, след като по-рано тази сутрин подробности по следствените действия са били обсъждани от премиера Бойко Борисов, главния прокурор Иван Гешев и ръководството на МВР.

Според източниците ни разследването е свързано с трафика на боклук от Италия за България.

Миналия месец карабинерите от Милано задържаха незаконен товар от 815 тона боклуци, предназначени за нашата страна. Открити бяха 582 бали отпадъци, натоварени в 17 вагона, а търговската им стойност на пазара се изчисляваше на 130 000 евро.

Седмица по-късно последваха и арестите на мафиоти от Ндрангета. Сред задържаните имаше и една българка.

В разследването на властите под наименованието "Ринашита-Скот" е замесен и известният като патриарх Луиджи Манкузо, който още от 90-те години на миналия век е оторизиран да говори от името на "елита" на калабрийските мафиотски кланове.

Обвиненията срещу всички варират от връзки с мафията до убийства, изнудвания, рекет, фиктивно притежаване на собственост, пране на пари и др. Престъпната история на обвиняемите е описана от властите върху 13 500 страници.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
0
 
1
 
! Отговори
Бургазлия . преди 4 години
От сутрешния репортаж по БТВ от Плевен стана известно че балите с *** са пристигали от Бургас Вероятно с кораб от Италия по море до пристанище Бургас Интересно кой контролира ГКПП ПРИСТАНИЩЕ къде е Гранична полиция защо мълчиат и от АМ.
58
0
 
0
 
! Отговори
гражданин преди 4 години
Кога МВР Маринов ще се появи да опровергае лъжите че няма замесени бългани и да се извини публично на българските граждани -
57
0
 
3
 
! Отговори
postradal pasi преди 4 години
До A1РЕКЕТ ДАДЕН , РЕКЕТ ПРИЕТ
56
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
*** е в министерски съвет стига сте пращали хората на неправилното място
55
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
след няколко гдини ще се молим да станем руска губернияв страна дето има 100 назионалности - някои с по 2 хиляди човека ама живи и здравии с признати права на територията сии не само ние и някой еврапейски държавитака че за да не става това ни трябва измитане на гербавота алчно комунистче от банкя и наборна армия с поне 1 годино наборна службаа който не е образован в трудови войски има доста за строене след 30 години разтурване
54
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
пуснете ни филмчето за онова нещастно дете тумберг дето се бори за чиста планета хайде соропитешки по.дл.гисамо антибългари в управлениетонаселението на земята ресте с неистове темповев една нигерия за 20 години прирастът е 80 милиона а за китай индия и африка около 2 милиардакъде ще тръгнати кой ще ни спасяваслед като нямаме армия ако не се смятат алчните шо.па.ри дето са се кръстили патриотии гледат да си напълнят гушата и поддэржат контингент за да си гарантират безопасност
53
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
главата на организираната престъпност е в министерски съвет
52
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
еедин не герберски кмет го вкараха в следствието за измислени фалшиви бюлетиниа мафиотите си плетат кошншцото и по телевизията ни разправят приказки кого и как ще проверяватако това да пълиш страната си с отпадъци не за специялизирания съд здраве му кажии ли май са в един кюп и тия с *** и тия в министерски съвет
51
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Стига сте се правили а луди, арестувайте Ковачки,и го осъете за косвено убийство на българи. В следващите години колкко хора ще умрат от рак ,идруги гадости заради този и з р о д? Явно хората са прави,че герб също са в играта като не правят нищо на Ковачки. И как тогава налагате еко данъци,и ми говорите за климатични проблеми и борбата с тях като именно вие ги предизвиквате?!?!
50
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Комунистите са искали да удавят Перник с цунами, но бат Бойко демократа спаси града!!!!
49
2
 
12
 
! Отговори
ГНЕВЕН преди 4 години
Едва ли има и един гербераст ,който да не знае, че всичко в тази прокълната страна се прави само и задължително с одобрението на ББ.А Боку е готов за пари да продаде и майка си.Не само *** на Италия ,но и таралясниците Ф-16 на краварите и ръждивите кораби на белгийците ни натресе този безбожник и доказан бандит.
48
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ВСИЧКИ ГРАДОВЕ КОИТО НЕ ГЛАСУВАХА ЗА ГЕРБ ИМАТ ПРОБЛЕМИ ХАХА
47
0
 
12
 
! Отговори
$$$ преди 4 години
Сега,ако кажат,че властта не е знаела какво влиза и то с композиций вагони десетки и стотици пъти при това вече нз. Тия ни направиха на кайма. Гаврата не спира.
46
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Имайте в предвид че това са токсични отпадъци !!! И това е само една от стотиците пратки...
45
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами до дойдат и в Гълъбово да видят какво се гори в Брикел , сложили камери там , ха - ха смехория а проверяват ли се дали работят не е ясно.
44
1
 
13
 
! Отговори
гражданин преди 4 години
Адмирации за Гешев че се нае да разследва доставката на *** от Италия Много е интересно кога ще се зпочне разследване наполицейските служители замесени в трафик на мигранти през ГЪРЦИЯ
43
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В други случаи много бързо излизат разни високопоставени политици, обявяват имената на фирми и олигарси почват да се борят. Сега има едно гузно мълчание по въпроса кой е контрагента по сделката с бок-луците от българска страна, толкова многозначително мълчание, че чак почва да ми се прояснява кой е...
42
3
 
31
 
! Отговори
ГЕРБ Е МАФИЯ преди 4 години
В България човек не може да пръдне без копоите на Бойко да му докладват.Бойко знае всичко !Сами си правете изводите дали властта не е знаела, че у нас влизат италиански отпадъци с високо съдържание на токсични вещества.
41
1
 
37
 
! Отговори
ГЕРБ НЯМА НИЩО ОБЩО преди 4 години
Щом държавата не знае за съдържанието на цели влакови композиции, които са влизали в България, значи у нас всичко влиза безпроблемно и всеки влиза бзпроблемно.Ако пък това не е така, значи излиза, че някой на много високо ниво е взимал много пари, за да горим и дишаме италианските отпадъци.
40
3
 
18
 
! Отговори
A1 преди 4 години
Пиар за сплашване на фирмите в БГ да му плащат повече, за това е в Плевен, където не се горят много ***.Алчния *** използва хитро шума от Италия, за да смуче ПОВЕЧЕ пари.В същото време си прави пиар за спасител на народа.Кой каза че тюфлека е *** ?Ако искаше резултат, щеше да провери всичките 564 фирми с лиценз за внос на ***.Изключвам неговите приятелски фирми дето сигурно минават и през митниците, без лиценз.