"Альоша" осъмна с надпис: "Не сме забравили, няма да простим"

Паметникът е залят с червена боя
30 яну 2020 11:21,
549
"Альоша" осъмна с надпис: "Не сме забравили, няма да простим"
Снимка: БГНЕС

Тази сутрин паметникът Альоша на хълма Бунарджика в Пловдив осъмна залят с червена боя. В основата на монумента е изписано с големи червени букви "Не сме забравили", "Няма да простим", съобщава БНР.

Още по темата


Това е поредно обругаване на паметника. От администрацията на Район „Централен“ заявиха, че започва почистването на монумента и че в следващите месеци предстои поставянето на камери на територията на цялото тепе.

Кметът Георги Стаменов очаква видеонаблюдението да прекрати вандалските прояви.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


549
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
447
0
 
2
 
! Отговори
раковски преди 4 години
Освободитили - ОКУПАТОРИ- московски ***! Те робиха България а не турците!Турция означава благоденствие за раята и султана! Кой ще го отрече светлото минало?
446
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Просташка акция, организирана и платена от някогоДа можеше с цапане по паметници да се оправи разрухата в държавата или поне да се отвлече вниманието от проблемите за малко
445
2
 
6
 
! Отговори
от Пловдив преди 4 години
До ПлевенчанинНе може бе,човек,не знаеш що бетон и желязо има там!Почнем ли да го бомбим,и отдолу два квартала заминават!Още Гърневски искаше да го маха!Ама не става!Иначе кой ще я търпи тая бетонна щуротия!?
444
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За целия источен блок Сталин е окупатор, а за България - "освободител" !Това само безмозъчен русофил може да измисли, а и не само да измисли, но и паметници на съветския окупатор в цялата държава да насади.Сега се чуди каква лъжа да измисли за да оправдае съществуването на тези паметници на Позора !
443
3
 
9
 
! Отговори
До ГНИДИ ТУРКОМАНИ преди 4 години
Знаех че са те изпуснали някъде от клиничната пътека, която води към връх Бузлуджа ... или от офиса на ген.Решетников на "Позитано 20"
442
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 479Турция не е ли братушка на Русия бе ?...защо се страхуваш тогава от твойте братушки !!!?
441
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 478Църквата в Батак не турски паметник за кланетата над българи, както тези на съветския окупатор !
440
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 474Бог да пази България от рускотурската империя и предателите на Татковината ни !
439
6
 
13
 
! Отговори
До ГНИДИ ТУРКОМАНИ преди 4 години
Обуздай злобата и злъчта си товарищ ... Българщината няма нищо общо както с русофилството, така и с тюркоманията ... Каквито са тюркоманите, такива са и русоробите ... България си е изпатила достатъчно и от едните, и от другите ... !!!
438
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 474"червената армия спасила България от турска окупация" !!!Това ли е последната опорна точка спусната от Кремъл за спасяване паметниците на съветския окупатор в България ?Явно предпоследната, че "е спасила българските евреи" излезе ялова.
437
9
 
11
 
! Отговори
заблуден преди 4 години
Роби сме по душа. Сега ще слагат камери, после може и денонощна полицейска охрана заедно с почетен караул от гвардейци.
436
8
 
14
 
! Отговори
Robinzon преди 4 години
Основата на този паметник е идеална за хубав паметник на Хан Аспарух.
435
8
 
20
 
! Отговори
Историк преди 4 години
Предлагам на тези будни българи да направят подписка за събиране на средства за премахване на съветските символи и паметници в цяла България.Готов съм да направя първото дарение.На 3 март българите достатъчно показват на коя Русия са благодарни.Премахването на паметниците на съветския окупатор не е русофобия, а възстановяване на историческата справедливост.
434
5
 
16
 
! Отговори
Ани преди 4 години
Трябва закон с който да бъдат отстранени окупаторските символи от територията на България.Много от тях са съзнателно построени върху костниците на загиналите за обединението на България. Тези скверни идоли трябва да бъдат унищожени!
433
6
 
19
 
! Отговори
Плевенчанин преди 4 години
И в Плевен имаше умалено копие на "Альоша", на централно място на градския площад, но веднага след перстройката му видяхме сметката ... Сега на неговия пиедестал гордо се издига паметника на ген.Владимир Вазов и героите от Дойран ... Плевенчани вече дадоха пример на Пловдивчани, времее е да побългарим историята си ... !!!
432
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Махайте ги вече тези савецки гадости от земята ни и не пилейте данъците ни за да ги пазите.
431
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Русофилската хунта е напълнила България с паметници на съветската армия, сякаш държавата ни е била основния подпалвач и център на Втората световна война !
430
5
 
27
 
! Отговори
заблуден преди 4 години
От толкова много паметници, не ми става ясно от какво ни е освободила Съветската армия. По-скоро ни е окупирала без провокация от българска страна. И в последствие руския слугинаж, който на свой ред окупира управлението, издига тези мегалити, за да докаже вярноста си.
429
7
 
29
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 4 години
Още ли го колендрите този "Альоша", пети ден вече ни занимавате с него ... Събаряйте го и да се свършва ... Издигнат е на най-високото тепе и е най-монолитната фигура в града, за да ни покаже, че хиляделетната история на Пловдив може да бъде стъпкана като прашинка от каменния му ботуш ... Не се ли срамувате от идолопоклонничеството си ... Време му е да се разположи при експонатите и свастиките от Бузлуджа - в Музея на социалистическото изкуство ... !!!
428
7
 
25
 
! Отговори
Кирил преди 4 години
Окупаторските символи трябва да изчезнат от Българска земя