"Альоша" осъмна с надпис: "Не сме забравили, няма да простим"

Паметникът е залят с червена боя
30 яну 2020 11:21,
549
"Альоша" осъмна с надпис: "Не сме забравили, няма да простим"
Снимка: БГНЕС

Тази сутрин паметникът Альоша на хълма Бунарджика в Пловдив осъмна залят с червена боя. В основата на монумента е изписано с големи червени букви "Не сме забравили", "Няма да простим", съобщава БНР.

Още по темата


Това е поредно обругаване на паметника. От администрацията на Район „Централен“ заявиха, че започва почистването на монумента и че в следващите месеци предстои поставянето на камери на територията на цялото тепе.

Кметът Георги Стаменов очаква видеонаблюдението да прекрати вандалските прояви.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


549
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
367
7
 
11
 
! Отговори
мрън мрън преди 4 години
До АнонимеМравка,гугутке,как от кого-от англосексите,които винаги са готови да ни разпарчетосат.Особено,след като се провалихме с немската дружки.Добре че не се случи случката от първата световна,когато "подарихме" една четвърт от страната на съседите
366
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Павка гълъбче!да те и журналистичето пискливо.Да бе споменал съветската армия/***/ от ,КОЙ аджеба поробителни освободи лузърче малко.
365
16
 
15
 
! Отговори
Александър Невски преди 4 години
Поредния руски ла" нар, наложен ни силово от Русия , за да ни закрепости!ТОЗИ ХРАМ ТРЯБВА ДА СЕ ПРЕИМЕНУВА!!!!ИНАЧЕ ---СРАМ ЗА БЪЛГАРИТЕ И БЪЛГАРИЯ!
364
10
 
17
 
! Отговори
Александър Невски преди 4 години
Е бил прекръстен на Св. Св. Кирил и Методии след нападението на Русия над България през 1916 година. Време е българският храм да носи българско име!
363
13
 
17
 
! Отговори
Александър Невски преди 4 години
Е бил васал на Злтната орда и е приел ислямаСрамота е храм божии да носи неговото име!Анатема!
362
17
 
16
 
! Отговори
Който му е мила преди 4 години
Рашка-педерашка Чемодан, вокзал, мацКва!България за Българите!
361
14
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
КОЙ Е АЛЕКСАНДЪР НЕВСКИ ,БЕ ...??!ПАК ЛИ НЕКАКЪВ РУСКИ ПИЯНДУРНИК ??!!АМАН ОТ РУСКИ ИЗМИШЛЬОТИНИ И ПРОСТОТИИИ!АМАН ОТ ТИЯ РУСКИ СВИНЩИНИ!
360
18
 
24
 
! Отговори
mars преди 4 години
Трябваше да взривят тази гнусен паметник на болшевишки окупант.Сатрапа сталин направо пороби половин Европа.Червният ботуш смаза и последната надежда за свобода и прогрес.Пияните степни орди грабеха и насилваха всичко до ,което докопваха.С този паметник болшевиките мародери и техните *** шумкарите показаха своята ненавист към България .
359
13
 
13
 
! Отговори
ДО БЕЧЕТО преди 4 години
ФАШИСТЧЕ НЕВСКИ Е В ПРЯКА ВРЪЗКА С БЪЛГАРИТЕ НАУЧИ СИ ИСТОРИЯТА ПОАМЕРИКАНЧЕНО НЕАДЕРТАЛЧЕ .С МАНИЯ ЗА ВЕЛИЧИЕ И ФАШИЗОИДНИ ПРОБЛЕМИ.
358
14
 
1
 
! Отговори
До 386 преди 4 години
И а имам подобни истории. Германците били много възпитани и културни, а руснаците като са се появили, не са намирали тоалетните в селото и са... Еми вършили работата на горските дворове. На дядо като е бил малък, някакъв руснак се изходил под едно праскови дърво. Аз също съм от хасковска област. Обаче, ми се струва, че германците са били големи комарджии, вместо пияници.
357
13
 
15
 
! Отговори
Альоша иди-дойди преди 4 години
Само не разбирам какво общо имаме с Александър Невски,та сме си кръстили най-големия храм на него?Вярно,поправяме тази грешка,но временно,*** пак му връщат името.Някой ако знае,да обясни.
356
11
 
13
 
! Отговори
Bad Company преди 4 години
Отвратително е . Гадно, мръсно, гнусно......... България дава над 40 000 убити и 100 000 ранени когато руснаците посредством българските си лакеи-комунисти ги пращат на западния фронт. Може би има ама техен паметник аз не знам. В същото време в София, Пловдив и къде ли не още има паметници на окупаторите ни!!!!! Паметници на "загиналите за България"?!?!? Ами единствените "загинали" руснаци са в Бургас от............метилов спирт, 24 броя........Толкова.
355
11
 
6
 
! Отговори
Фидел Беев преди 4 години
ИСТИНСКОТО ИМЕ НА ПЛЕВДИВ Е ФИЛЛИППОПОЛИС.. ГРЪЦКО ИМЕ И ГРЪЦКА КУЛТУРА Е СЪЗДАЛА ФИЛЛИПОЛПОЛИС ....А ЕВМОЛПИА Е ПЪРВОТО МУ ГРЪЦКО ИМЕ !КАКВО Е ТОВА ПЛАВДЕВ ?ИНАЧЕ БРАВО НА БРАТЯТА РУСНАЦИ ЧЕ СА ДИГНАЛИ ТОЗИ ГРАНД КАНИОН , ДА БДИ И ВАРДИ НАД ДОЛИНАТА , И ДА СЕ ЦЕЛИ ПО БЪЛГАРСКИТЕ РОБИ СЪС ШМАЙЗЕРА !ЕВАЛЛАХ !
354
11
 
15
 
! Отговори
Bad Company преди 4 години
Това унижение за българите трябва да се взриви веднага!
353
11
 
14
 
! Отговори
От спомените на дядо преди 4 години
Дядото бе от Хасковско.Там са били разквартировани първо немски,а след това и съветски войски.Германците първо се измили и привели в нормален вид.Като искали нещо първо питали(вероятно със знаци)след това си плащали.Руснаците легнали с калните ботуши на постланите чаршафи,търсели пиене,изяли кокошките и другите домашни животни,а за плащане на консумираното и дума не е ставало.Тогава дядото се замислил за русофилията и практическото и приложение,което след национализациятав БГ става русофобия.
352
14
 
13
 
! Отговори
дедо Ви преди 4 години
И ние помним как бащите и дядовците ви взимаха по 50000 лева за отрязана партизанска глава. И списъци има с подписи за полученото .....
351
4
 
11
 
! Отговори
ГаД 4/5 преди 4 години
До *** 378Алексей Скурлатов е свързочник по време на всв.Българин,който му е бил приятел дава негова снимка след години на скулптури,която се използва при построяване на паметника.Умира през 2013г на 91 г.Живее скромно в Алтайския край .Гледал съм интервнюта с него-изключително скромен човек.Нищо общо с бес ните м-умуни,които го плюят тук.
350
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
чудя се как евреите не са развалили египетските пирамиди след катоса изгонени от тамами защото са евреи - не стават за управляеми де.бил.чета както част от народонаселението ни
349
3
 
2
 
! Отговори
Нужно е да се прави преди 4 години
разлика между отношението на руския народ от една страна и руско-съветско-руските власти от друга страна към БГ и българите.За първите ние сме сроден народ(братя).За вторите ние сме оръдие за изпълнение на имперски амбиции и доброто или лошото отношение към нас е белег вписваме ли се в постигането на тези амбиции.Добруването или не на БГ за руските управници е функция на изпълнението или не на отредената ни роля на оръдие на руско-съветската имперска политика, игнорираща обикновените хора.
348
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Фашизма се завръща.Богати и много бедни,капиталисти и изнемогващи работещи бедни.