Дете с морбили е спасено от лекари в Горна Оряховица

Детето не е било ваксинирано
Обновена: 5 фев 2020 13:26 | 5 фев 2020 13:26,
24

Лекари спасиха дете, заболяло от морбили, което не е било ваксинирано. Детето е постъпило в МБАЛ „Свети Иван Рилски“ с усложнения и в много тежко състояние. Това съобиха от болницата, информира Агенция „Фокус“.
Още по темата

Детето е било с усложнения и с пневмония в много тежко състояние. Лекарите описват състоянието му с висока температура, кашлица, с катарални промени в устната лигавица, обрив, конюктивит и оток на клепачите, отпаднало и интоксикирано. То веднага е изолирано в Инфекциозно отделение, като с навременната диагноза и адекватно седемдневно лечение, е изписано от болницата напълно здраво.

„Това дете не беше имунизирано, а комбинираната ваксина срещу морбили, рубеола и паротит се поставя на 1,1 година. Би трябвало всички родители да водят децата си за редовна имунизация при личните лекари. За пръв път от 13 години имаме потвърден случай на морбили от референтна лаборатория в София на дете на 1,8 г., което не е имунизирано за морбили. Детето живее в Горна Оряховица, но пристигна от друг регион, където е имало контакти с болни възрастни от това заболяване", информира д-р Дария Пулова.

Специалистът допълни, че в региона няма случаи на морбили от 13 години, благодарение на правилно провежданата профилактика и редовни имунизации. Тя припомни, че морбили е тежко заболяване, протича често с усложнения, а понякога може да завърши с летален изход.

В момента в отделението в Горна Оряховица се лекуват пациенти на различна възраст с херпес зостер, вирусен хепатит тип А и бактериална чревна инфекции в усложнена обстановка на обявена грипна епидемия. Д-р Пулова отбеляза, че през последните седмици се отчита и увеличение на друг вид шарки - варицела и скарлатина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Що бе, нали ваксините не бяха нужни. Така казаха в БГМама. Като ти се разболее детенцето, гледай го как се мъчи в интензивното с тежка пневмония. Защото така са казали в БГмама. Не ме интересува кой какво говори, да не ваксинираш детето си срещу вируси предавани по въздушно-капков път е безумие. И би трябвало да се наказва от закона. Защото води до епидемии, а епидемиите водят до процент починали от усложнения. Никой няма право да ги причинява.
17
12
 
7
 
! Отговори
до 12 преди 4 години
Пак пълну глупости от форума на бгмама. Няма нито едно проучване, което да е доказало връзка м/у ваксините и някакъв тежък страничен ефект. Преди мантрата беше, че ваксините причиняват аутизъм, сега пък левкимия...пълни глупости за майки дето си седят вкъщи по цял ден и чоплят в съмнителни сайтове.
16
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всичко е до имунна система, не до ваксини. ГЛУПОСТИ! От регистрирани 350 000 случая, на хира страдащи от полиомиелит, през 1988-а, познай колко е имало орез 2018-а!!!33!!! Говорим за 99.99% редукция ба болестта! Това не е смао от правилна диета и спорт, да знаеш.
15
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това дете вече има истински и доживотен имунитет! Стига с тия ваксини! Колко деца заболяха от левкимия заради тях! МНООООООООООООООООГО! Дефинирай мниго. Защото в регистрите на едно мое село, където населението е било почти 4000 дули, има година къдеот са погребали 120 деца, преди ваксинире ...
14
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 13Спри вкасинте тотално ... на всички мнооооого ни липсва 30% детска смъртност от по-миналия век...
13
13
 
6
 
! Отговори
Anon преди 4 години
Ама защо докторите ще го спасяват? Нека дс го спасяват родителите *** с билки и магии... това дете сега ще има проблеми до живот....
12
16
 
17
 
! Отговори
И ваксините убиват!! преди 4 години
Обясни го това на родителите, с осакатени деца след ваксина !! И още по-лошо - на загубилите децата си след ВАКСИНА!!! ОВЦЕ които не мислят!!!
11
24
 
14
 
! Отговори
дете с имунитет! преди 4 години
Това дете вече има истински и доживотен имунитет! Стига с тия ваксини! Колко деца заболяха от левкимия заради тях! МНООООООООООООООООГО! Доказано е че в "по-развитите" държави броят им е в пъти по-голям заради масовите ваксини и вкарваните в кръвта на бебетата химикали от ваксините!Освен това при живот в средновековни условия НИКАКВИ ваксини няма да ви спасят!!! Човечеството се е справило със заразите заради хигиената-пречистване на вода,миене на ръце,ходене в тоалетна вместо на улицата..
10
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Колко време е нужно на здравните власти, за да наваксат с пропуските в имунизациите? Възможно ли е въобще? Колкото и да хвърляте вината върху антиваксърите, факт е, че огнищата пламват, там където има компактни неимунизирани общности, предимно от ромски произход. Затова масата случаи са в кв. Христо Ботев и София област. Другите сме си имунизирали децата.
9
0
 
8
 
! Отговори
Стар инфекционист преди 4 години
Това с поставянето на тетаничен токсокоид при почти всяко нараняване е грешка. Някои колеги за замръзнали в 70-те години. Ако са провеждани плановите имунизации съгласно календара, и е имало екстремно ваксиниране след нараняване, то следваща апликация с *** се прави след не по-малко от 5 години. Независимо от вида на раната. Но най-вече личните лекари гледат да си вържат гащите.
8
7
 
13
 
! Отговори
до 7 преди 4 години
Не са ичезнали, защото все ще се намери някой *** като теб, или като родителите от статията, които да пренесат болестта. Тетанус се бие, защото различните ваксини имат различна давност, за това има и реимунизация. Имунизацията е по закон - като искаш личен избор - марш в планината да си правите комуни и да събирате сили за имунната си система от слънцето. Ама като ви тръшне шарката ще сте с 200 към града да ви спасяват.
7
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това ли са "твърдите ативаксъри"? Предимно то маалата плюс тук-там някой беличък, дето вярва в гледане на ръка, извънземни и рептили?Пфу, пък аз се притесних, че имало нормални хора, които да са против ваксините.ПП. Аз нямам против да не се ваксинират. Тяхна работа. Ама после да си покриват лечението и да плащат глоба. Глобата - може и градинки да копат. Пък дано им дойде акъла.
6
9
 
5
 
! Отговори
ВеганАнтиваксър преди 4 години
Предполагам лекарите са го излекували с хомеопатия.
5
15
 
14
 
! Отговори
ваксъри-психопати преди 4 години
До 4 - нелеп ваксър. Като са изчезнали тия болести, що продължават да се бият ваксини? какъв е смисъла от ваксина за еттанус, като при всяко убождане на метал пак ти я бият? Ваксината е единствено и само личен избор на човек и родител. А който иска и по 100 ваксини да си бие на гзъ и на детето, това си е негова работа!
4
14
 
17
 
! Отговори
до 3 преди 4 години
Пълни глупости. Връщай се в бгмама да си четете простотиите и не ни занимавайте тук. Благодарение на ваксините са изчезнали стотици изключително опасни, а някои дори смъртоносни болести, залухарите ми говорят за имунна система хахахаха
3
18
 
19
 
! Отговори
История без край преди 4 години
А защо не споменем всички ваксинирани, които са се разболяли после? Ваксината не предпазва организма от разболяване, а евентуално спомага с по-лекото протичане на болестта. Макар, че зрял човек с ваксина би изкарал шарката много, много тежно. Всичко е до имунна система, не до ваксини. Всяка ваксина има странични ефекти и в зависимост от имунната система - уврежда организма по различен начин.
2
11
 
20
 
! Отговори
Да преди 4 години
го бяха оставили на родителите да го лекуват. Антиваксърите го дават много отворени, ама като видят дебелия и бегом при лекарите!
1
16
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като започнаха масово майките да разбират от всичко, това са резултатите